Ricinusolaj és a haj. Tapasztalatok? (tudásbázis)
Nem lett olyan fura szaga a hajadnak a tojássárgájától? Még gimiben a padtársam egyszer tojássárgáját kent pakolásként a hajára, és másnap egész nap azt szagolgattam, hogy minek van ilyen büdös halszaga? Aztán rájöttem, hogy a hajának... Ez annyira megmaradt bennem, hogy tojássárgáját soha nem mernék a hajamra kenni.
A ricinustól viszont nagyon finom illata lesz.
Sziasztok!
Én most szeretném elkezdeni a ricinusozást és lenne pár kérdésem például ha szempillára vagy szemöldökre teszem fel akkor is felkell melegíteni vagy csak a hajnál?
Ez érdekes, nekem is így van, a bal oldalt hosszabb a hajam. Ez amúgy azért is érdekes, mert minden másban a jobb oldalam az erősebb. Ott nagyobb a lábam, vastagabbak az ujjaim, és.... még a szemgolyóm is nagyobb :) (na nem látványosan, csak kontaktlencse méretben látszik)
Amúgy szerintem sok mindent nem tehetsz, csak elfogadod, és mondjuk mindig egy szintbe hozatod a kettőt.
Sziasztok!
Én 2 hónapja ricinusozok,kb olyan 4-5 cm-t nőtt a hajam, de olyan problémám van, hogy a bal oldalamon hosszabb a hajam... annno ezzel a problémával mentem fodrászhoz még a ricinusozás előtt akkor kb 5 cm-es volt az eltérés, akkor a fodrász egy szintre vágta és most megint azt veszem észre, hogy a bal oldal hosszabb bár most egy fél vagy 1 cm-rel de akkor is idegesít :( Egyszerűen fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj... a bal oldalamon alszok tehát az se lehet gond...
szerintetek ? :S
Én este szoktam rákenni. Beleöntöttem az olajat egy üres festékes flakonba, tudod, amelyiknek olyan vékony "csőre" van, azzal könnyű. Vizet forralok, egy teásbögrébe öntöm, beleállítom pár percre a flakont, felmelegszik az olaj, rákenem, rá egy zuhanyzósapka, majd egy sísapka és iszkiri aludni.
Reggel két samponozással simán lemosható. Hetente egyszer szoktam. És igen, a száraz hajamra, a tövére, a végén a két tenyerembe öntök olajat és átmasszírozom a teljes hajamat - így nem tocsog, reggelre szinte teljesen beszívja.
Utána ecetes vízzel öblítem, azóta nem kell semmilyen formázó szer, hajlakk, stb.
Sziasztok!
Elkezdtem én is a ricinust, eddig egy alkalommal. Lenne pár kérdésem, elveszek a sok napló és hozzászólás között, olvasgattam, de két kisgyerek mellett nincs időm nagyon elmélyedni a témában.
Száraz vagy vizes hajra kell kenni? Én szárazra kentem, mivel a víz taszítja az olajat, gondoltam, nedves fejbőrre így nem sokat érne.
Mennyi ideig kell rajta hagyni? 2 órám volt rá összesen, ennyi elég?
Azért remélhetőleg a második körben eszébe jut egy-két dolog abból is, amit az egyetemen tanult :S. Ha csak hetente egyszer van pár órán át ricinus a fejbőrödön, attól aligha hullik ki a hajad a nem szellőző hajhagymák miatt.
Lehet a háttérben bármi, amit egy vérvizsgálat kideríthet,vagy akár allergiás is lehetsz a ricinusra.
Nekem is hullik a hajam,de csak szeptember óta,a ricit június óta használom..
Anyukám felhívta egy orvos barátunkat,aki első körre javasolta,hogy a sapkás ricinusolajos pakolást fejezzem be,mert a hajhagymák nem tudnak szellőzni,és ettől kihullhat a haj..
De én nem akarom abbahagyni a ricinust.. Még megnézem a következő összehasonlítást,hogy mennyit nőtt,és ha szintén keveset,akkor nem szívesen,de leállok vele.
Az én tapasztalatom szerint tényleg csodát művelt a hajammal, a változást azonban nem egy-két használat után vettem észre. Rendszeresen használom immár egy éve, és mindenki megjegyzi, hogy mennyit erősödőtt és persze nőtt a hajam...én használni fogom, mert ennél jobb termékkel nem találkoztam még,nekem bevált én ajánlom mindenkinek:) / naon gyenge, vékonyszálú hajam volt kb vállig érő most már nagyon is félhosszúnak és dúsabbnak lehet mondani /
Szép estét mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Hajnövesztés ricinusolajjal - tippek/tapasztalatok!
- Szempillára ricinusolaj
- Ha levágatom a töredezett hajam, nem vasalom és ricinusolajt használok, mennyit nőhet havonta?
- Miért nem használ a ricinusolaj?
- A ricinusolaj halványítja a striákat?
- Hajápolásra ez így jó? Ricinusolaj + 1 tojássárgája + pár csepp citromlé - Tapasztalatok?