Reprofit Brno (beszélgetés)
Kedves Eper.
Ez lesz az elso. Mi mar taliztunk a terhesseg 45 felett firumon, akkor meg nem tudtam hogy Brnoba kotok ki. Donorpetesejt lesz, november elejen irtam nekik eloszor. Jet het alatt eljutottunk a probaciklusig es egy honap mulva már meg volt a beultetes idopontja.
Elotte irtam a Reprogenesisnek ami dragabb meg az Iscare nek is ami olcsobb de eleg kotott felteteleik voltak es igazabol elsosorba ezert maradtam a reprofitnal ugy arany kozeput elven. 😁😁
Van egy masik forum, a donorpetesejtes lombik, ott most epp nagyon sok Brnoba lett kismami beszelget :)
Iiiigeeeen....nekem mar csak 38 nap egesz pontosan..❤🍀
Szia Beus009! Nagyon szépen köszönöm a választ. A Reprofit klinikát néztem ki én is elsőre. A ReproGenesist emlegetik még a fórumon, de alapvetően úgy látom mindkettő nagyon hasonló.
Itthon is próbálkoztatok? Vagy egyből Brno-ba mentetek? Nagyságrendileg mennyi idő mire az első konzultációtól az ember eljut a beültetésig? Donor petesejttel próbálkoztok Ti is, vagy sajáttal? Elnézést, ha túl sokat kérdezek..
1 hónap :-), De jó! Nagyon szorítok, hogy sikerüljön Neked
Szia. Reprofitba 4700 de elmeletileg abbol meg marad fagyibabád amivel beultetes aran ujra probalkozhatsz. Nehany vizsgalatot meg itthon el kell vegeztetni szoval meg 1-200 ezret raszamolhatsz +kiut, szallas...
En 47 vagyok, egy honap mulva megyek először es remelem utoljára ❤❤
Szia,
ahogy cica45 is írja, ha megvannak a receptjeid eredetiben (pl. postán kaptad) akkor szinte minden gyógyszertár kiadja, feltéve, hogy teljes mértékben egyezik a feliras a magyar rendszerben megtalalhato gyógyszerrel. pl. ugyanaz a mg, db, a teljes neve stb.
néha rakerdeznek, hogy melyik az orvos pecsétje vagy száma, de ez mindig rajta van, kicsit más mint a magyar.
Nyomtatott email receptet nekem sehol nem adtak ki.
Szia Niki!
Mi először egy doktornővel konzultáltunk, aki elmondta, hogy milyen vizsgálatok szükségesek, de a beültetést végül egy doki végezte el, aki elmondhatatlanul kedves és emberi volt és mindent elmagyarázott, kérdés nélkül is.
Csatlakozom Lindához, nekünk sem volt szempont a magyar orvos, jók legyenek, foglalkozzanak velünk és ez mind megvan az RG-ben.
Mariann
Szia Niki,
Az RG-ben nincs magyar orvos.
Van magyar nyelvű koordinátor aki mindenben segít.
Kapcsolatot tart, fordít stb.
Nekünk az, hogy az orvos magyar legyen nem volt szempont.
Kiváló orvos legyen az a lényeg.
Linda
Ha postai úton kaptad az eredetit, akkor vannak gyógyszertárak ahol ki tudod váltani.
Nőgyógyásszal szoktuk felíratni, de nekem csak a meddőségi doki írta fel, mezei nőgyógyász nem.
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Brno-ba járunk lombikra és a jövő hónapba lesz a punkciónk, kaptunk recepteket, de gondolom ezt itthon nem lehet kiváltani. Ezek a gyógyszereket kivel tudnánk felíratni?
Szia Erus,
Én Reprogenesis-es vagyok és az itthoni endokrinológusom a Norprolac szedését a FET előtt pár nappal szigorúan abbahagyatta és azóta sem szedem.
Linda
Köszönöm előre is!
Ha lehet, azt privátba oszd meg velem.
Egy megoldást tudok, de elakadtam. 😞
Szia!
Jómagam is ugyanebben a szituációban vagyok. Most fogok utána járni, és ha megtudok bármit, szívesen megosztom.
Sziasztok!
Valaki tud információt adni, hogyan lehet az intézetnél egyedülálló nőként eindítani a mesterséges megtermékenyítést?
Tudom, csak pároknak... de ha lenne valami kiskapu...
Sziasztok :-)
Csatlakozom hozzátok én is.
Most novemberben lenne (lett volna) az első stimmulálás kint Brno-ban, de úgy néz ki lekésem, emiatt nagyon szomorú vagyok. Nem kaptam meg még a receptet meg a többi infót és ma megjött :-( Voltam Harkányban 3 hetes meddőségi kezelésen ezért lett elhalasztva augusztusról.
Kinek hányadik beültetés sikerült kint?
Szia !
Köszönöm szépen ! Hogy vagy ?
Mi várunk a donorra, majd a megtermékenyítésre és az ezután következő nehéz és reményteljes időszakra.
Átmegyek a petesejtdonoros csoportba is és megpróbálok minél többet visszaolvasni, kivel mi történt. :)
Sziasztok !
Csatlakoznék hozzátok. Pénteken voltunk a párommal Brnóban petesejt donoros programon. Nekem vegyes érzéseim vannak az intézménnyel kapcsolatban. Mónikától elég sokat kell kérdezni és nem is válaszol mindenre. Ráadásul lelkünkre kötötte, hogy vigyük magunkkal a párom spermiogramm leletét. Épp csütörtök délutánra, az utolsó pillanatban elkészült. Pénteken kiderült, hogy nem is kellett volna, mert a mintából helyben elvégzik a vizsgálatot. Ennek a lelete délután érkezett meg és nem lett jó. Ezt csak a netről kutatva tudtam meg. Eddig a párom összes eredménye kiváló volt. Tartok attól, hogy esetleg az önmegtartóztatás hiánya miatt nem megfelelő a spermák alkalmassága, hiszen előző nap is kellett mintát adni. Mónika azt mondta, hogy nincs jelentősége, a neten azonban a 3-5 nap önmegtartóztatást fontosságát emelik ki. Nagyon dühös vagyok. Azt is furcsállom, hogy a beültetés előtt Mónika szerint nem kell semmilyen vizsgálatot végeztetnem. Nem kérnek ultrahangot és tenyésztést legalább ? Ráadásul Mónika 2 hétig szabadságon van, így nem tudjuk, hogy a rossz sperma eredmény esetén mennyi az esély a megtermékenyítésre. Nekünk ez az utolsó esélyünk.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni van-e valaki a fórumosok között aki egyedülállóként ment ki?
Van kinti klinikán vagy
Mo.kiskapu egyedülállóként donor petesejtre vagy embrióra?
Ki mit tud vagy hallott erről?
Privátban is írhatok előre is köszönöm a válaszokat!