Receptek a 90 napos diétához... (beszélgetés)
Én most csak azért mértem magam fehérje nap után,mert gyüminap után nem tudtam,mert nem volt mérleg Gabiéknál.
Ezt nem tudnám megmondani,hogy melyik a normális súly.Mindenki gyüminap után szokta mérni magát.
Most nekem is visszajött egy kicsi hétvége után, de majd leadom. Egyébként ti rá szoktatok állni a mérlegre fehérje nap után? Én mindig többet mutatok, mint gyümölcsnap után. Akkor melyik a rendes normál súly? A gyüminap utáni, vagy a fehérje nap utáni?
Én fittform teát szoktam inni. Ha jól emlékszem csalán és zöldtea is van benne...
Ahh, ma gyüminap. Hosszú nap lesz. De még szerencse, hogy nem a vizsgán lesz gyüminap, mert akkor nem tartanám be!
Sziasztok Csajok!
Fehérje nap után,mensi közben mértem magam és -0,8kg.Nem valami sok,igyekszek nem bűnözgetni.Általában ez hétköznap menni is szokott,na de hétvégén.
A folyadék bevitelre odafigyelek nagyon,a napi 2liter megvan.Ez nekem nagy előrelépés,mert előtte,jó ha 1litert ittam.
Általában zöld teát és csalánlevélteát iszom.Ti?
Ma gyümi nap...:(!Az idő is olyan rossz...
Hajjajj, akkor csúnya leszek a lagzin :) Most nem éppen jól érzem magam... Kicsit több idő kellett volna... :(
Amúgy köszi
ja...reggel 6ra járunk futni,7re pedig már kész is vagyok a munkára, délután 5től a páromnak foci edzése van majdnem mindennap,ilyenkor szoktam gyúrni...a stepper pedig nagyon csendes,úgyhogy tv nézés közben is lehet csinálni...így szoktam meg...
ma nekem is rizs volt,sült cukkinivel,habár azt olvastam,hogy a rizs szénhidrát....remélem jó lesz a lagzi és hogy csini leszel,nagyon sokat tesz ám a kinézeten,hogy hogyan érzed magad,úgyhogy csak pozitívan!!!!én arra szoktam gondolni,hogy most láttok utoljára ilyen kövéren és ez nekem segít,sok sikert és mulass jól!!!
Tornázni tegnap én sem tornáztam. Elfogyott az energiám. De épp ma jutott eszembe, hogy Te mindig olyan sokat tornázol. Hogy jut ennyi időd a mozgásra?
Nekem ma megint hétvége van, párom anyukájánál ebédelünk. Mondtam neki, hogy valami keményítőset csináljon, valószínű nekem valami rizs lesz csinálva. Amúgy meg tök mindegy, mert lakodalomba megyünk, úgy sem sikerül ma betartani a keményítő napot :( De azért igyekszek. A torna nálam ma is kimarad sajnos. Most értem haza és nemsokára már megyünk is el...
Te végül mit ettél?
sziasztok csajok....a tegnapi bejegyzést kicsit rosszul fogtam fel,mert már annyian mondták nekem,hogy ez a diéta ártalmas és lehet hogy szegény Eugénia csak merő jó szántából másolta be....én meg egyből lehurrogom...BOCSI....
Hát tegnap nem tornáztam,mert nagyon fáradt voltam és kedvem se volt...na mindegy,majd ma fogok..amúgy annyira nem tudom mit egyek ma?ti mit fogtok enni??
ezt most elrettentésnek szántad?mindegyik diétáról lehet negatívumot írni. . . . . . . . . előtted is olvastuk már ezt a cikket és van benne igazság, CSAK ezt a diétát csupán 3 hónapig lehet csinálni!!!!!ez a diéta nem életstílus, hanem egy löket a fogyni vágyók számára, megadja a kezdő hangot. . . . . . . és utána már csak az egyénen múlik, hogy teljesen megváltoztassa az életet és ne szedje vissza a leadott kilókat!!!!
Tehát, ha elrettentésnek szántad, akkor NEM jött be!!!
Ha információ, akkor köszike:)))
Bocsika véletlenül egy másik fórumba írtam,pedig ebbe akartam....
puszi
Sziasztok, találtam egy érdekes cikket a 90 naposról, gondoltam, megosztom veletek:
A 90 napos diéta nagy népszerűségnek örvend a fogyókúrázók körében. Ez teljesen érthető is, ha abból indulunk ki, hogy leírása szerint:
"A következő diétát állítólag amerikai sportorvosok dolgozták ki. Veszélye nincs, még a természetgyógyász is javasolja! Az eredmény 90 nap alatt 15-20 kg (magas súlyfeleslegnél), és még a magas vérnyomást is megszünteti.".
Ugyan ki ne hinne sportorvosoknak és természetgyógyászoknak? Már pedig "állítólag" sportorvosok dolgozták ki az étrendet, és még természetgyógyász is javasolja. Alapvető táplálkozási ismeretekkel rendelkezve persze ez már nem tűnik annyira hiteles információnak, de ez részletkérdés nem? Azt hiszem nem. Kezdjük az elején: az eredeti angol nyelvű étrendet még senki sem tudta megmutatni, tudományos háttere forrás, hivatkozás hiányában már itt kérdésessé válik, de ez még a legkisebb baj. Következő gond egy aprócska félinformáció: a súlyfelesleg leadása tetszőleges fogyókúra esetén gyakorlatilag mindig csökkenti a vérnyomást (leszámítva azt az esetet, ha annak egészen más, például hormonális oka van, illetve serkentő hatású szereket alkalmaz a fogyás felgyorsítására a diétázó), itt tehát egyfajta csúsztatást olvashatunk, amellyel a többi diéta fölé próbálja a kitaláló helyezni az étrendet. De olvassunk csak tovább:
"A diéta lényege a szétválasztás. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle táplálék jut, amit így könnyen lebont. A napok sorrendjét mindenképpen be kell tartani. A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik, így követi egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely gyümölcsnap után következik, utána pedig fehérjenap jön. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható."
A szétválasztásos étrend tudományosan nem megalapozott, de ennek élettani hátterét most a könnyebbség kedvéért ugorjuk át. Tényszerűen minden energia- és tápanyagbevitel megszorításon alapuló fogyókúra „hat”, hiszen ideig-óráig fogyni fogunk alkalmazásakor. Ha azonban étrendünk nem megfelelően van összeállítva, akkor hiányállapotok alakulhatnak ki szervezetünkben, ami hoszú távon hátrányosan befolyásolja egészségi állapotunkat, a nagy energiabevitel-megszorítás eredményeként anyagcserénk is lelassul. Életmódváltás nélkül végül a leadott kilókat is villámgyorsan visszaszedjük a kúra abbahagyása után. Az étrend egy fehérjenapból és három szénhidrátnapból áll. A keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnap elkülönítése szakemberek és tájékozott olvasóink számára önmagában is logikátlan, nevetséges, hiszen a keményítő egy összetett szénhidrát, a szénhidrát ugye szintén szénhidrát, és a gyümölcsökben is a szénhidrát dominál mint energiaforrás. Tehát három nap épül elsősorban szénhidrátokban gazdag élelmiszerek fogyasztására, és csak egy a nélkülözhetetlen fehérje nagyobb mennyiségű bevitelére! A tej, tejtermék fogyasztás csak a fehérje napon engedélyezett, így a minden nap létfontosságú fehérjéket -melyeket ráadásul a zsírként és glikogénként (utóbbi egy összetett szénhidrát) raktározott tartalék energiával szemben a szervezet nem képes nagy mennyiségben tárolni- nem visszük be a szükséges mennyiségben. Ugyanígy csak minden negyedik nap fogyasztjuk el a vérképzéshez szükséges vasat, a csontok egészségéhez elengedhetetlen kalciumot, ami azt is figyelembe véve, hogy a diétázók zöme hölgy, és a fogyás sem kedvezően hat a csontokra, egy igen veszélyes, ártalmas gyakorlat. A 90 napos diéta módosítások nélkül nem egyéb, mint egy minden logikától mentes, az emberek tájékozatlanságára építő ártalmas módszer. Személy szerint én is levelek sokaságát kaptam a diétát kipróbáló és kellemetlen tüneteket tapasztaló súlyproblémáktól szenvedő emberektől, a módszer pedig mindeközben szájról-szájra, újságról-újságra terjed, és sajnálatos módon már ételházhozszállító cégeknél is megtalálható. A 90 napos diéta ugyan az mint az eper tejszínhab diéta, csak kis áltudományos misztikummal fűszerezve (lásd pl.: a rendszeresen előírt csokievés -„ VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 adag fagyi, és kötelezően 1 szelet főzőcsokoládé!!!”- úgynevezett magyarázatait). Rendszert, mankót ad az egészséges táplálkozáshoz erőtlen embereknek, ugyanakkor teljességgel egyhangú, sok alapvető élelmiszert kizár a mindennapi fogyasztásból. Utóbbi tényből minden táplálkozási szakember számára nyilvánvaló, hogy NEM orvosok, dietetikusok találmánya, sokkal valószínűbb, hogy egy kókler beteges agyszüleménye. Lehetőség szerint kerüljük messzire, nagyobb módosítások nélkül nem ajánlott alkalmazni!
Szerző:
Tihanyi András
dietetikus
Forrás: nice.MCOnet.biz
Hali csajok!
65,1kg
Lényegében semmi jó!!!!
Ma gyümi napom van, remélem sikerülni fog bűnözés mentesen végigvinni::))
2. mérlegelés eredménye:
moncsicsi83: -2, 8 kg
tündibündi9: -2, 2 kg
lipike:???
sissa:???
Csajok!
Én nem otthon aludtam,így nem tudtam megmérni magam,majd legközelebb.
Tegnap ettem egy kis kiflit,mert már nagyon fájt a gyomrom:(!Nem tudom mi van velem mostanában,de olyan hamar felfordul a gyomrom.Ma reggel is tiszta rosszul lettem a helyijáratoson,mert korán reggel vannak büdös emberek:(!
Jó reggelt, csajok!na mit mutat a mérleg?
nekem -1kg....nem is rossz,de lehetne jobb is!
Hahh, jól sejtettem, na sebaj, kibírom én vasárnapig :) Vagyis remélem!
Mérlegelés holnap lesz?