Pyelectasia - vesemedence tágulat. Segítsetek!!! (tudásbázis)
Húú, nem is bírtam visszaolvasni, annyit írtatok.
Egyszer olvastam erről a C vitamin dologról, és -már meg nem mondom hol- nagyon jól le lett vezetve, hogy miért igen, és miért nem.
Alapvetően kell a C vitamin.
Vesekőből is többféle van, az összetételétől függ, hogy annak használ-e, vagy árt.
Az egyik fajta vesekő képződését (az arra fogékony személyeknél) elősegítheti. Viszont a maradék nem tudom hány féle vesekőhöz semmi köze a C vitaminnak.
Biztos rajta van valahol neten, nem is emlékszem, hogy ki írhatta, de érdemes rákeresni, mert nagyon érthető anyag volt.
:-D
Sehogy nem tud jót tenni az ember:-)
Na ezért nem szeretek már mindenféle tanulmányokat olvasgatni, mert akkor már fényevők lennénk, de még az is káros...Maradok a régi jó bevált szokásunknál.
Nem tudom az arányokat, 60 mg-ost kap, olyan 4-5 kilós macska, szerintem neki az elég nagy adag, de ha a doki szerint jó....
Az áfonya is okozhat vesekövet, úgyhogy így jártunk:S
Igen ez engem is elgondolkoztatott.:-)))A macskák biztos másképp működnek :-)
132-133 hozzászólás azért született, mert ott tisztán és érthetően leírja, hogy nagy mennyiségű és hosszútávú alkalmazás esetén fordulhat elő vesekő.Kis mennyiségben nem ártalmas, sőt... lehet a macskának is csak azért kell egy :-)
Hogy kinek mennyire van szüksége ebből a vitaminból, annak eldöntésében segíthet, ha megvizsgáljuk, milyen tényezők befolyásolják/növelhetik meg a C-vitamin-szükségletet. Ilyenek lehetnek
a lázas és fertőző betegségek,
a tartós fizikai megterhelés,
és az olyan külső tényezők is, mint a szennyezett városi levegő, a dohányfüst, illetve a nehézfémek, rovar- és gyomirtók, tartósítószerek rendszeres használata (illetve az érintkezés velük),
valamint egyes gyógyszerek (fogamzásgátlók, antibiotikumok) hosszas szedése, mivel az ezekben lévő – a szervezetre ártalmas – anyagok közömbösítéséhez rendszeres és a napi 60–800 mg-nál nagyobb dózisú anitoxidáns-bevitelre lehet szükség.
A C vitamin terhesen is folyamatosan orvosi "vitákat" vált ki:) Én alapból 1000 mg-ot szedtem, de valaki szerint terhesen ne szedjem, valaki szerint kell szedni...
Nálunk a macska kap a vesekövére C-vitamint folyamatosan, mert savasít és akadályozza a kőképződést. Nem lehet ezért javasolják az áfonya mellé, mivel úgy tudom az is okozhat veseköveket.
Igen a gyerekorvos,akinek a férje urológus.
Gondoltam,jobban tudják.A kórházi kezelő orvosunk semmit nem mondott.
Érdekes. A fiamnak csak 1 veséje működik. Előző hónapban volt egy vesemedence gyulladása, ésa a nefrológus 2-300 mg C vitamint javasolt naponta+tőzegáfonya. Szerinte nem terheli a vesét.
Nektek háziorvos mondta?
Nem tudom mi a menete ennek az egésznek, de teljesen megértelek. Kislányom egy évesen elküldték olyan diagnózissal, hogy olyan kicsi a tágulat, hogy nem igényel további követést se. Aztán fél év múlva a hidegzuhany, hogy megnőtt a tágulat. És még akkor is az volt, hogy még kinőheti...
Ne keseregj, csak legyél erőszakos mindenben, hogy figyeljenek rá, ne bagatellizálják el a dolgot. Nem lesz baj, a műtét is egy megoldás, nem annyira szörnyű, ne félj tőle, bár szívből kívánom, hogy ne jussatok el addig és tényleg elmúljon!
További ajánlott fórumok:
- Hólyaghurut, vesemedencegyulladás - vajon van természetes "gyógyszer"?
- Nővérem kislánya 2 éves múlt és most állapították meg hogy a jobb veséjén tágulat van. Mire számíthat most a szülő?
- A 38 hetes UH-n vesemedence-tágulatot fedeztek fel a babám veséjében! Kinek volt már ilyen? Tapasztalatok?
- 6 hetes fiam vesemedence gyulladás miatt antibiotikumot szed itthon, én meg belázasodtam.Így mit szedhetek be, ami nem árt neki.Algopyrin?
- Hólyaghurut, vesemedence gyulladás kamasznál/gyereknél
- Mit tegyek, ha vesemedence gyulladással kórházban voltam, de ismét lázas vagyok?