Próbálta már valaki az INSUmed diétás port? Ha igen, milyen sikerrel? (beszélgetés)
Másnak más vélemény?
Én elfogadom, ha ez a móüdszer sikerének kulcsa, de én teljesne mást tudok az emberi táplálkozásról, mint ami ezt a nagyon alapanyagcsere alatti nyomott kalóriabevitelt illeti.
És ennyi kajától hogy nem éhezik a szervezeted, hiszen teljesne alapanyagcsere alatt eszel?
Hogy nem elsz jojó effektus?
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem pár napja voltam vizsgálaton és nagyon vegyes érzéseim vannak az előírt étrenddel kapcsolatban.
Jelenleg 113 kg vagyok, és adoktorő egy 1099 kcl-os étrendet írt elő.
Reggelire fehérjepor, Ebéd egy tenyérnyi hús, szűk marok lassú szénhidráttal, vacsora fehérjepor, meg ha még éhes vagyok mehet saláta.
Én a jelenlegi súlyomhoz ezt borzasztóan kevésnek találom, és nem azért mert halálra akarnám zabálni magamat.
Az alapanyagcserém ehhez a súlyhoz a legtöbb kalkulátor szerint alsó hangon is 1800 kcal.
Ez így normális, rendben van, így működik?
Nekem 60 g fehérje és 80 g szénhidrát van megadva ebédre. Mondjuk én 128 kg-ról kezdtem, ezért több.
Annyit azért elmondanék, amit a dokitól is megkérdeztem, a 60 g fehérje az minimum bevitel, annál lehet több is, de a szénhidrát az bizony maximum beviteli mennyiség. Szóval a megadott szénhidrátnál ne nagyon vigyetek be többet.
Nekem 60 g fehérje és 80 g szénhidrát van megadva ebédre. Mondjuk én 128 kg-ról kezdtem, ezért több.
Annyit azért elmondanák, amit a dokitól is megkérdeztem, a 60 g fehérje az minimum bevitel, annál lehet több is, de a szénhidrát az bizony maximum beviteli mennyiség. Szóval a megadott szénhidrátnál ne nagyon vigyetek be többet.
Nem értettél félre véletlenül valamit?
Nekem 128 kg kezdeti súly mellett férfiként adott meg a doki 96 g fehérjét egész napos bevitelre, amiből 18-18 g az Insumed által, a maradék 60-at kell főétkezéssel.
Mégis mekkora súlyfelesleggel kezdted el hogy 90 g fehérjét kell bevinni főétkezéssel?
Nem lehet hogy ez az adag az egész napos szükséges bevitel?
Engem is érdekel ez a fajta fogyókúra.Rettentően ragaszkodó túlsúlyommal már szinte mindent kipróbáltam-kevés eredménnyel.
Tudna valaki abban segíteni,hogy Esztergom környékén találok-e Insumed-del foglalkozó orvost?
A 2 hetente orvoshoz járás csak viszonylag kis távolságra megoldható.
Szia! Gratulálok, szép eredmény!
Talán segít az én tapasztalatom: Jópár éve Insumeddel fogytam le. Már akkor is 30 felett voltam, a sport soha nem volt erősségem... Ez volt életemben az első módszer, ami működött.
Tartottam a súlyom pár évig, de aztán visszakúsztak a kilók. Volt ebben stressz-evés, hormonkezelés, fegyelmezetlenség...
Nyilván orvosa válogatja, de én anno abban nem nagyon kaptam tanácsot, hogy a por után hogyan tovább. A mostani eszemmel azt mondom, rágni kell a doki fülét, hogy ebben is igazítson el, illetve lehet, hogy érdemes egy dietetikussal tartani a kapcsolatot.
Az alapvető problémát én abban látom, hogy a diéta idején speciális étrendünk van, amikor vége, onnantól visszaállunk a családi kosztra. A másik dolog, amit el kell ismernem: mozgás nélkül nem megy. Van egy súly, amíg jobb nem erőlködni, mert sem az izületeknek, sem a szívnem nem feltétlenül jó. De aztán nincs mese, neki kell állni rendszeresen gyalogolni, futni, edzeni, csinálni valamit, különben lehetetlen kondiban maradni.
További sok sikert kívánok!
Sziasztok,
Már szeptember 18 óta csinálom az Insumed diétát.
Eddig még halogattam, de úgy érzem hogy most már itt az ideje hogy megosszam veletek sikereimet, hátha ezzel másokat is inspirálhatok. Mikor belekezdtem kerestem olyan hozzászólásokat, akik már régebben alkalmazták ezt a módszert, mert kíváncsi voltam hogy mennyire volt hatásos, és hogy később mennyire sikerült a leadott kilókat lent is tartani, de nem nagyon találtam ilyen jellegű hozzászólásokat.
Szóval én szeptember 18-án kezdtem bele, és minden második hét szerdán voltam ellenőrzésen a dokimnál. Szépen kúsztak/kúsznak lefele a kilók, és szerencsére csak zsírból.
128 kg-mal kezdtem és most járok (utolsó mérés november 28) 114 kg. A heti 1 kg fogyás körülbelül mindig megvolt. A dokinőm szerint ha elérem a 102 kg-ot, akkor már a normál határértéken belül leszek.
Ruhatárat még nem cseréltem, de ami eddig feszült, az most már lóg.
A kollégák pozitív visszajelzése is nagyon inspiráló.
Nem mondom hogy 100%-osan betartom a szabályokat, hisz van hogy ha hazaérek és pakolok másnap ebédre, akkor bizony bele-bele csipegetek a kajába, nyugtatva magam hogy ez még belefér. Még mindig nagyon szeretek enni, az étvágyam azóta sem csökkent, van hogy ebéd előtt olyan 10 és 11 óra körül olyan farkas éhség tör rám hogy már majdnem az asztal szélét rágom, de ki kell bírni.
Már várom a végét, mert akkor fog jönni még egy nagyobb megpróbáltatás, vissza tudom -e majd fogni magam, és tudok -e majd egy megfelelő, egészséges étrendet tartani.
Sajnos imádok enni, imádom a jó kajákat, a finom ízeket, és ha ilyeneket eszem, akkor szeretek jól is lakni. Ezeket kell majd agyban egy kicsit átformálnom, és megtanulni másképp gondolkodni, mert különben visszajutok oda ahonnan indultam.
Egyre elégedettebb vagyok az alakommal, és egyre elégedettebb önmagammal.
Szeretem csinálni ezt a diétát, még ha néha nehéz is egy kicsit, de legalább délben jókat ehetek :)
Bocsánat ha hosszúra sikerült. :)
Sok sikert a most kezdőknek és kitartást a sorstársaknak!
Sziasztok!
Insumedes dokit keresek Zalaegerszegen, vagy Szombathelyen! Tudtok segíteni? A honlapon én is látom, kiket ajánlanak, de úgy túnik, nem épp frissek az infók...
Sziasztok!
Érdekelne hogy kinek mennyi az orvosi konzultáció? Nekem 10.000 Ft-ot mondott alkalmanként az orvos.
Ahol én voltam ott testsúlyt mértek és testösszetételt. Várom a válaszaitokat.
Most olvastam, hogy kókuszzsírt sem lehet használni? nekem semmi ilyet nem mondtak, kaptam egy papírt melyen a burgonya, rizs tészta, teljes kiőrlésű kenyér és húsok adagja volt felírva. Köszönöm!
Sziasztok!
Én július 22-én kezdtem, az első pár hét nagyon látványos volt. Sajnos az első mérésem kicsit pontatlan volt, de körülbelül 10 kiló ment le október elejéig. Sajnos a rendszeres mozgást nem tudtam beépíteni, pedig kellene. Nagyjából 5 kiló van hátra, de hetek óta nem mozdul a mérleg, ezért a héten időhiányban és hullafáradtan, de elkezdtem tornázni, mert azt remélem, hogy legkésőbb januárra abbahagyhatom.
Másnak volt olyan tapasztalata, hogy stagnált hetekig? A dokim javasolta, hogy ilyenkor tartsak egy csak shake-napot, de azt csak havonta egyszer lehet, és az eredménye ideigelen, amint megeszem az első rendes ebédem, mintha semmisem történt volna. :(
Szia !
Én is 4 hete kezdtem a diétát.
Nekem a reggeli por után nehéz kivárni az ebédidőt,amikor rendes ételeket eszem.a szervezetem már nagyon megszokta/ ez nagyon furcsa más fogyókúránál ezt soha nem tapasztaltam/így nekem ez a nehezebb.de ebéd után estig nem vagyok éhes,sokszor az esti port ki is hagyom.
Szia!
Július elején kezdtem el inni a port. Minden orvosi előírást betartottam. Odafigyeltem az étkezésre (csirkemell,csirkecomb, zöldség, savanyúság, minimális rizs, krumpli, tészta, lightos termékek voltak az ételeim. Rengeteg folyadék: napi 5 liter is elfogyott, igaz nagyon meleg volt a nyáron. Naponta minimum fél órát bicajoztam, a rossz idő beálltával sétáltam, most pedig beszereztem egy elliptikus trénert. Ha még kérdés van írj nyugodtan!
További ajánlott fórumok:
- PCOS, szőrösödés. Vank aki sikerrel kezeltette?
- Kisfiam 14hós, szeretném lassan bilihez szoktatni, kevés sikerrel...írna nekem valaki?
- Ti melyik zsírégető/karcsúsító/feszesítő krémet használjátok? Hogyan és milyen sikerrel?
- Egy éve próbálkozunk babával a párommal, de semmi sikerrel -orvosok szerint nincs semmilyen problémánk- szerintetek mi lehet az oka?
- Ti hogyan fogytok!Több-kevesebb sikerrel?Tornával?Segédeszközzel?Koplalással?Osszuk meg egymással :-)
- Lejárt szavatosságú diétás italport meg lehet még inni?