Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
Pitypang, remélem ez csak a betegség. Nem könnyű úgy aludni, hogy percenként köhögsz, kétpercenként meg az orrodat fújod :( Egy idő után fel is adtam.
Aranyos amit írsz, hogy lassan árulnod kell a cuccokat, amikből többleted van. De tudod, hogy nem vagy egyedül? Volt a licitálós oldalon két olyan csaj is, akivel váltottam pár levelet. Kiderült, hogy babát várnak ők is, én meg megkérdeztem, hogy akkor miért adják el ezeket a kis cuccokat. Erre az volt a válasz, hogy kicsit túlvásárolták magukat, ezért megszabadulnának a többlettől ;-)
Nórikám, köszi, megnyugtattál, mint mindig :) De azért kíváncsi leszek az NST-re. Az elvileg jelzi, ha vannak összehúzódásaim, még ha én nem is érzem....
Örülök hogy jól alszol, ez (lenne) a normális, ki kell használni az utolsó heteket!
Én meg megyek, tanulok a gyerekkel.
Most nézem, milyen édesen elírogatok itt magamban.
Így jár az, aki este idő előtt kidől! Mert hogy képzeljétek! Jó alvó lettem! Kopp-kopp-kopp!
A világért el nem kabálnám! Éjjel nem ébredek fel, reggel meg alíg birok felkelni. Juhéj!
Na megyek porszívózni.
Mandy!
Ilyet ne is mondj, hogy a Te méhed nem készül fel a szülésre! Dehogynem! Csak mindenkinek másképp. Van aki szülési görcsként éli meg(mint pl. én),
és van aki meg sem érzi. De attól még a méhtevékenység működik. Ezért írtam, hogy alkati.
Dee!
Üdv a csapatban!
Azért is jó, ha most csatlakozol hozzánk, mert megismersz bennünket és néhány hét-hónap eltéréssel együtt cuccolunk át az újdonsült anyukák topicjába, ahol nagyon sok fontos kérdés és válasz hangzik el.
Egy anya nem attól lesz igazi anya, hogy kihordja a gyermeket, hanem hogy milyen érzéseket táplál a kicsi iránt!
Szisztok lányok!
Szia Boo!
Nincs mit, szívesen. Ha valamiben bizonytalan vagy, kérdezz nyugodtan. Bár én már párszor megjártam dolgokkal, ezért fogalmazok kicsit óvatosabban és sötétebben. Nem azért, hogy negatív gondolatokat árasszak Felétek, hanem mert mindenre jó felkészülni.
Velem is előfordult már nem egyszer, hogy nem említettek meg bizonyos dolgokat és rettenetesen rosszul esett, amikor váratlanul ér! Jobb mindenre felkészülni.
Szeintem már ne szedd a magneB6-ot, mert lassan itt a szülés ideje és tényleg csak hátráltatja a méhtevékenységet, ha nem ürül ki időre a szervezetedből.
Ami a kórházakat illeti, mindenhol más és más. Én csak a tapasztalataimat írtam le a mi kórházunkra vonatkozóan, nem bizti hogy Nálatok is így van. Ennek egyébként érdemes előre utánaérdeklődni, hogy mire lehet számítani.
Ja! És ha nagyobb a rugi, mint a baba, akkor se keseredjetek el, nem kell rögtön kisebbért ugrasztani apukákat (nekem ne is volt kit).
Én előre beszereztem azokat a cuki kis pamutcipőcskéket, aminek a gumi részében van megkötési lehetőség. A talpas rugikra ezeket adtam fel, és nem lógott a nagyobb méret a babácska lábán, a kis karjainál meg fel lehet hajtani. Így később is tudod majd a nagyobb méreteket használni.
Rettenetesen gyorsan nőnek az első évben, 2 hetente-havonta lehet számítani 1-1,5 kg súlynövekedésre.
Jo reggelt!
Mandy, sajnalom, hogy beleptel a nemalvok korebe, ha csak egyetlen napra is... A betegseg miatt nem tudtal aludni? Vagy talan nalad megkezdodott ez a franya utolso idoszaki almatlansag? Remelem, csak egyszeri eset volt. Remesen rossz, ha az eszeddel aludnal, csak a szervezeted maskepp cselekszik.
Kata, jo kenguru nezegetest! Azert nehogy elsore elcsabulj! :))) En korabban minden baromsagot kepes voltam megvenni, mert kinos volt nemet mondani az eladok unszolasara. Meg nemelyikuk ugy akar radsozni valamit, hogy mar hulyenk tunsz, hogy""neked ez a baromi hasznos es jo dolog NEM KELL???"... Na, ennek veget vetettem epp az elso felresikerult kismamanadrag vetele utan... Az volt a csucspont, meg megijedtem, he nem valtoztatok, komoly bajok lehetnek, hiszen a penz nem lesz tobb, csak a letszam, akire kolteni kell... Szoval az uj "trukkom": megnezem a boltban, akar tobb helyen, aztan ha baromira tetszik, akkor is azt mondom, hogy koszonom, meggondolom. Ha meg masnap is ugy ebredek, hogy nekem az KELL, akkor visszamegyek, kulonben otthagyom... Sajnos en ilyen hulyeseg miatt nagyon sok cuccot felhalmoztam mar... Talan lassan el kellene oket sozni a licitalos oldalon. Hehehe...
Menyo, nem hallottam semmi hirt ma meg, de a baba egy orias! Gondolom, lattak ezt elore az ultrahangon is. Nem tudom, mitol no meg ott bent ekkorara, de remelem, nem azert, mert valami baja van. (Vannak ilyen novekedesi hormon problemak ugye...)
Na, en remelem, hogy itt mindegyonknek kb. fele ekkora kisbabija szuletik! :)))
Jó reggelt! Sziasztok!
Most hallottam a rádióban, hogy Szegeden nemrég egy 6 kg-os baba született!! A kisfiú méretei: 6000 g és 55 cm, persze császárral született. Nemrég hazamentek a kórházból és ha jól értettem már 6310g volt. Az átlag súllyal születő babák ezt az értéket kb. fél éves korukra érik el.
Hááát! Halljátok jó nagy babó, elég lehetett kihordani. Vajon mitől nőhetett ilyen nagyra?
Sziasztok!
Egy rövid bekukk.
Boo! Gratula a zsiráfos rugihoz, és ha megszáradt kérjük a fotót az adatlapodra!
Dee!Üdv köztünk!Attól, hogy te nem hordod a pocidban a kisfiad még te is anyuka leszel, és ezer kérdés lehet a te fejcsidben is, szóval itt a helyed.
Őssejt levétel: Jó lenne ha lenne egy ilyen biztos ami biztos háttérre lehetősége mindenkinek, mi is levetetnénk ha telne rá, de sajna nekünk sem telik. Reméljük is, hogy sosem lesz rá szükség.
Kenguru: Én most megyek a városba délelőtt és épp most akarom megnézni milyenek vannak mennyiért. A hordozókendővel az a bajom, hogy nem olyan egyszerű ám azt egyedül kötögetni...A párom meg türelmetlenebb annál, mint hogy ő vacakoljon vele sokáig.A kengurut meg csak be kell csatolni.Egyszerűbbnek tűnik nekem.
Mandy!Sajnálom, hogy ilyen rosszul telt az éjszakád! Ha délután lesz időd, akkor pihizz egyet! Miért nem ajánlották neked a terhességet?
Puszi mindenkinek!
Kiszaladok reggeliért, mert aztán indulni kell a dolgomra, meg már éhesek vagyunk! Sőt, ma már takarítani is kell, mert a lakás egy szégyen kezd lenni, mert ide vagyok ragadva napok óta...Tiszta hoxafüggők vagyunk csajok! :)
Jó reggelt!
Ez volt nálam minden idők legsza..bb éjjszakája. Mikor Pitypang az előbbi hozzászólását írta, én már 10 perce ébren voltam. Kettőig fetrengtem és próbálkoztam visszaaludni, aztán inkább felkeltem, megnéztem a Született Feleségeket, meg utána még váltogattam a csatornákat, de persze nem volt semmi jó. Nagy nehezen négy körül visszaaludtam. Most meg ébredés. Hát kíváncsi vagyok, milyen napom lesz. Délután anyuék elviszik a gyereket, szóval lehet aludni, de addig kéne az agyam, úgyhogy azt hiszem bedobok egy tejeskávét.
Dee, szia, üdv a csapatban. Nálunk is szó volt az örökbefogadásról, nekem nem igazán ajánlották a terhességed. Aztán mégis belevágtunk, és eddig minden rendben (kopp-kopp-kopp).
Ez a keményedés akkor alkati kérdés, Nóri? Nem gáz, hogy én 34 hetesen még egyszer sem éreztem, pedig a pici fiam már beilleszkedett? Az összehúzódás felkészíti a méhet a szülésre, nem? Akkor az én méhem felkészületlen lesz?
Most, hogy igy kielmelkedtuk magunkat mara is, en elkoszonnek szepen. Mintha valami almossagot ereznek, ami ugye nalam is nagy kincs! Pedig aludtam delutan picit.
Szepseges minden jot kivanok! A holnapi viszont iras-olvasasig... ;)
Mázlista!
És csúnya kárörvendő! :-))
:-)))
Nem vagy gyagyásabb, mint én, bár ez lehet, hogy inkább megrémít, mint vígasztal...Jó kis életvidám, "kiment fejű" csajszi vagy, ahogy én látom..intelligens meglátásokkal, mély gondolatokkal, és még humorod is van, ami nagy kincs manapság!
Tényleg varázslat ez, csoda! 1000x elképzeltem a pillanatot, amikor hozzámsimul először a kicsi lányom, akivel már most úgy érzem, nagyon jó "barátnők" is vagyunk...(Ez is elég elvarázsolt gondolat, nem?) Tuti potyogni fognak a könnyeim!
Igen, igen, igen! :-))))
Na, én lelépek, mert kezdek ásítozni és még van 1-2 dolgom..Szép jó éjszakát, olvasgatást, relaxálást! Alvást nem merek említeni, mert az kétesélyes téma nálunk, ugyebár ;-))
Bubbaboo, most neztem meg, hogy nektek meg 27 napot, nekunk pedig 57-et mutat a vonalzo. :) Pont 1 honap a kulonbseg.
Ahogy kozeleg az ido, annal furabb az egesz. Nem rossz fura, hanem jo. Nem is tudom rendesen megfogalmazni... Neha azon kapom magam, hogy csak csodalkozok es gondolkozok ezen az egesz dolgon... Nem tudom, ez normalis-e, vagy csak en vagyok kicsit gyagyas... Mintha valami varazslatba csoppentem volna... :)
En Arwennt nem "ismerem", mert szerintem utana jottem ide, hogy o mar kilepett a csapatbol. :) Viszont ma irt kicsit es akkor megneztem a kepeit. :) A legfrissebb kepuk a legedesebb! :) A furdes elotti pihengetos. :)
Nem tudom, mekkora lehet, mert nincs mihez viszonyitani a kepen, de hogy nagyon szep, az tuti!
Emoke kis Viraga pedig olyan, mint egy edes kis mano-baba. :)
Hamarosan meglatjuk mi is a kis Szepsegeinket. :)
Akkor nekem most vagy nem fizeti ezt a munkaltato vagy csak nem tudok rola. :)) Megnezem majd a berpapiromat.
El sem merem mondani, hogy ilyen konyvelosdit nekem illene tudni am... Raadasul dolgoztam is berszamfejtesen. A hab a tortan, hogy a jo anyam pedig aktiv konyvelo... :))) (Nekem is annak kellene lennem, de nalam passzivabb konyvelo a foldon nincs! Utalom az egesz temat es magam sem ertem, hogy kerulhettem a kozelebe is a dolgoknak... Fuuujjjjj... :))) )
Nyugi, én sem vágom, mi ez az egészségpénztár dolog, pedig ki sem tettem a lábamat kicsiny hazánkból! Valami magán-biztosítás féle lehet, nem?
Nem tudom, hogyan intéződik ez az őssejt-levétel, hétfőn ezt is megkérdezem a dokitól, ha el nem felejtem :-)) Hétről-hétre lököttebb, "terhesebb" vagyok..
Annyit tudok róla, hogy azért sok betegség gyógyításában még csak kísérleti stádiumban van a dolog, szóval nem tudom...Biztos megnyugtató tudat, hogy van ilyen is, de azért bízom benne, hogy sosem lesz annyira beteg a gyerekem, hogy szükség legyen rá!
Én is 350 ezer ft-ot tudok Pesten.
Több helyen néztem,az se mindegy mi mindenért kell fizetni.Itt is figyelni kell.Na holnapra még okosabb leszek.Majd hozom az infot.De szerintem te is köthetsz pestivel is szerződést.Elszállítják szerintem ők a sejteket.
Na, nekunk nincs egeszsegpenztarunk sem... :( Azt sem tudom pontosan, mi az. :))) Regebben ilyen nem volt. (Vagy csak kimaradtam belole?) Aztan mire hazajottem, mar volt egy csomo embernek, de en valahogy ezt kihagytam.
Mondjuk ha gond van, akkor a mi esetunkben a szulokkel megoldhato, nem?
Nem tudom, mennyi ido megszervezni. Viszont azt hallottam, Pecsen kb. 200 ezer forint (vagy ketszazvalamennyi...), nalunk Kaposvaron viszont 300-350 korul... Erdekes.
Nalam ugyan ez, hogy sajat penzem nincs ra, kerni meg nem akarok, mert igy is neha ugy tunik, mintha en minden baromsagot "vasarolgatnek"... Igen, mert egyszerre kell mindent beszerezni egy uj kis "lenynek". Egy felnott persze, hogy nem vesz maganak ennyi idon belul kesz ruhatarat, butort es minden egyebet...
Semmi nem késő.Én nagyon fontosnak tartom.A mi helyzetünk más,mert nem vérszerinti szülők vagyunk.Lehet részletre is és az Egészségpénztári tagoknak még könnyebb.Holnapra megtudom a feltételeket,mert nekem van ismerősöm ott .
A kutya sajnos nincs meg,a férjem elajándékozta,mert kezelhetetlen volt.
Sok kutyánk volt már,de ilyen egy se.Még az állatorvos is lehülyézte.(sajnálom azért)
Dee!
Szia! Jól látom, hogy egy tüneményes angol cocker spánid van???? jaj, gyönyörű!!!!!! Imádom őket, zabálni való nagyfülűek!!!!!
mennyi idős?