Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
Szia!Semmi baj,tudom h te is tele vagy tennivalóval.De jó h kicsit együtt tudtok lenni.No mennyit mocorog az apróság?
Szia Melinda!
Bocsi, de a múltkor nem tudtam jönni, mikor megcsörgettél!
Mizujs? Jól vagytok?
Kicsit full volt a hétvége, most is palacsintát sütök a férjecskémnek, mert szabin van...
Sziasztok!No megvolt a szundi...nagyon jól érzem magam!
Sziasztok!
Próbáltam kicit visszaolvasni pár napot lemaradtam.
A súlyokhoz hozzászólva. Nekem igen fura a helyzetem, mérleg szerint 1 k híztam, megjegyzem a 8.hétnél tartok. Viszonta pocim akkora mintha a 5.6. hónapba lennék. Ezt adjátok össze.hihetetlen.Semmit nem tudok már begombolni magamon, és letagadni sem...pedig sokaknak nem akrtuk mondani kb.12. hétig.Ja, és a doki is megjegyezte, mikor 5. hetesen először voltam nála, hogy ahhoz képest hogy az5. hétben vagyok szép nagy hasat növesztettem. És nem eszem többet mennyiségre szerintem. Sőt nem is csokizok.
Fura. Párom szerint bizos hatalmas nagy hasam lesz a végére, ha már most így kezdődik.:)
No én lassan lepihenek picit.Később jövök.Sziasztok!
[link]
Ha valakit érdekel a homeopátiás szülés, akkor érdemes elolvasni.
bizony,mindenképpen az utolsó hetekben,nehogy hamarabb hozza meg a várt eredményt,mint kellene:)))
igen előtte még annyira nem kell tán rástartolni a témára,utána ugy is lesz elég dolog.
Igen. Nekem a szülésznő annak idején talán a 37.-38. héttől javasolta.
Ez tényleg érdekes mert az ember sokat gondol rá ,meg már most gondoskodik róla,de szt hiszem ez még csak az ösztön,felfogni majd csak akkor fogjuk ha élesben megy a dolog:)
Ìgy könnyü:)))))
hát igen,nekem most kezd ténylegesen beépülni az agyamba,hogy hoppá...innetöl fogva 3-an leszünk:)
Hát bizony nekem is görcsberándul a gyomrom ha rá gondolok,de minél többet beszélünk róla talán akkor jobb lesz.
no meg ami sokat segit h a szakmám varrónő:D
Akkor meg vagy mentve:)))
Ezek nem nagy dolgok szerintem,majdnem minden drogériában be lehet szerezni öket,ha meg szakmai tanács is kell hozzá,érdemes a gyógyszertárban érdeklödni.Ugye: csíkok elleni krém,olaj a gátmasszázshoz és málnalevéltea..hm..ezek beszerezhetö dolgok otthon is,úgy gondolom.Èn azért vagyok ezekre nyitott,mert szeretném megkönnyítenia dolgomat..s ha nem nagy macera,vagy nagy beruházás,és gondot nem okoz,akkor tölem jöhet :))))nem viszem amúgy túlzásba a dolgaimat,de most,hogy lassan itt a szülés..hát én bizony mindent bevetek,amit csak tudok:))))))kissé parázok ugyanis:))
Szerencsémre én nem hordtam olyan passzos pulcsikat meg polot sokat,igy azzal nem lesz gondom csak a nacival:)de azzal rendesen.most olyan halásznacikat tudok hordani ami derékban gumis.Kabátom meg van egy olyan "óriás"amiben dolgoztam piacon télen ,igy akkorát vettem h alá tudja öltözni,azt nem sokat használtam mert ott hagytam a piacot:)igaz fekete,de azért addig jó lesz.
Igen az elsőre gondoltam:)sztem az a baj nálunk nem igazán divat ezeket a kencéket használni,pedig sokat segitenek.Én is csak itt a neten hallok róluk,no meg olvasok egy kicsit.Én tök nyitott vagyok ilyenekre de a magyar egészségügy ugye...sebaj majd áthidaljuk az info hiányt.
Mármint a dolgokról vao olvasásra gondolsz vagy az itteni írásokra?
Amúgy ha ez elsöre,akkor nem vagy elmaradva szerintem,hisz még félidös vagy..én meg már elöbbre tartok,engem már inkább azok a témák érintenek jobban,amik szüléskörnyékiek:))))
Ruha:mivel én szinte csak pocira híztam,így gyakorlatilag majdnem minden ruhám rámjön,a nadrágaimat szoktam kiegészíteni olyan´felsökkel,amit ha le van húzva a cipzár,akkor is megtartja,mert rugalmas anyag.Amúgy vettem pár kénylemes egészruhát,szoknyát,felsöt.Föleg olyat ami rugalmas anyagból van ,vagy hasban megkötös,szóval állítható...meg cici alatt húzott.Ìgy kifejezetten kismamacucot csak 2 terhesgatyót vettem,ami meg kell a hüvös napokon,mikor kénylemesen kell lennem.Szerencsém van ruhaügyben,mert itt most kellemes a nyár,nincs hideg.elvagyok lengébb öltözetben is(egy top és egy lenszoknya..pl itthon,itt nem zavar,ha kinnvan a pocim..ha elmegyek itthonról,akkor olyan felsö,ami ráér a szoknyára..nem feltétlenül tunikaszerü,de van olyanom is).Nos,aki télen lesz nagypocis,annak tuti többet kell plusszban beinvesztálnia.Mert akkor a pulcsinak is olyannak kell lenni,hogy kényelmesen védje a pocit..talán érdemes kardigánféléket beszerezni, aztán több hosszúgatyó kell nekik,söt..a kabátkérdés is érdekes lehet,ha valakinek nagy a pockója!
Most olvasom,hogy 36-37. héttöl ajánlják a málnalevélteát.
no lányok én marhára elmaradtam az olvasással ugy érzem...
Lehet h végülis csak az a titok,hogy puhuljon és lazuljon a bőr ,igy nem fog "repedni"? tán ezért jók az olajak...most vagyok abban az időszakban mikor már semmi nem jön rám,venni rucit nem akarok inkább varrok kedvemr olyat amilyen szülés után kis munkával átalakitható.Majd rakok fel később képeket:)Ti hogy álltok a ruhákkal?
Igen,én is így tudom,elösegíti a fájástevékenységet talán..nem?
Én is hallottam a málnalevél teáról, de nem szabad túl hamar elkezdeni a fogyasztását. Ha jól tudom, méhösszehúzódást okoz, ezért csak az utolsó hetekben ajánlják.
nekem adott a védönöm az elején egy olajat,na azt nagyon szerettem,kellemes illat,jó állag,könnyen kenhetö(olaj::))))..aztán jól beszívódik.Ö azt mondta kenjem magam ezerrel,ert az igaz,hogy alkati kérdés a dolog,de ha mégis segít,akkor ne ezen múljon.Vagy lehet csíkos leszek,de ha csak 1 csíkkal kevesebb lesz vagy rövidebbek,vagy vékonyabbak emiatt,már megérte .Èn hiszek neki.Nem nagy meló reggel este bekennem magam,jól is esik a pocimnak.Aztán vettem egy milupás krémet,az is jó volt,de a krémet nem tudom olyan jól szétkenni,mint az olajat és az olaj bemelegszik,mikor kenem magam:))Nekem jobb,de van aki utálja...szerencsére annyi a választási lehetöség,hogy ez csak pénz és kedv kérdés,hogy ki mit szeretne.Az E vitamin a lényeg benne ..igaza van az anyukának,nekem is ezt az összetevöt mondta a gyógyszertáros csaj,most,hogy kértem töle valami jó szert.Most nekem fontosabb volt,hogy nagyobb legyen az e-vitamin tartalom,hiszem az utolsó 6 hetemet nyúzom,így ekkor biztosan nagyon nö még a pocim,rövid idö alatt..így nekem ez volt a szempont.Viszont van,aki sima olivaolajat használ és állatira bejön neki...hm...még szerencse,hogy ennyi a választék:)))
:)málna mindenhogy finom.Én csak e vitaminos krémet használok,azt mondta barátnőm anyuja (most 47 éves ,és 2 gyereket szült,olyan mint 25 évesen)ő mindegyik terhességnél csak azt használt és nagyon jó volt neki,bár én néhány hetesen olyan csikos lettem és azóta használom csak.Remélem azért utána is segit majd a krém.
Csak ezt a kettöt szeretném most megvenni,mert múltkor vettem csíkok ellen olajat,az kitart pont a végéig,de állítólag kenni kell a pocit szülés után is..,meg majd veszek olyan övet,ami leszorítja a hasat,segít a visszahúzódásban.Szóval ilyen nem túl drasztikus dolgokat azért szeretnék bevetni,mert ezek nem fájnak,nem drágák és ha segítenek,akkor miért ne?:)
De most málnalevéltea helyett málnalekvárt eszegetek:))))
most olvasom,hogy a málnalevéltea is jót tesz...hm..ezen is elmolyolok egy darabig ma:)Aztán holnap irány a beszerzökörút:)
Azért vannak pozitiv élményeim is szerencsére.Igaz nem sok...Tényleg UH-képed nincs még?vagy csak nem raktad fel?
További ajánlott fórumok: