Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Brutál adag magnézium pl Magnosolv vagy DM magnézium , rutascorbin.
Férjed menjen a patikába.
Te pedig pihenj, emeljed a progit, és próbálj megnyugodni.
Nem biztos hogy vetélés!! A gyógyszereket abba ne hagyjad!!!
Én a transzfer utáni 19-20 napon kezdtem barnázni, majd vérezni. Nekem is azt mondta a doki, hogy a szervezet emlékszik a menstruációs ciklusra. Én elmentem dokihoz, az a jó, ha megnyugtat szerintem.
Tudom, hogy majdnem lehetetlen, de próbálj nem stresszelni, pihenj, csomagolj ajándékokat, nézz karácsonyi filmeket, olvass. :-) És magnézium, Rutascorbin, sok folyadék.
Én nem mennék egyelőre, csak pihennék és amit Valdoran is írt. Doki csak akkor kell, ha rosszul vagy szerintem, - ilyen korai stádiumban nem nagyon tudnak ők sem mit tenni, max. befektetnének megfigyelésre, ultrahang.
De tégy, ahogy a szíved diktálja, vagy amit a dokid mond, akiben bízol.
En is sokszor hallottam, hogy ez elofordult. Olyan magyarazatot is hallottam, hogy ilyenkor a meh meg emlekszik, hogy menstrualnia kene es kicsit verzik.
Amugy a nagymamamnak 9 honapon keresztul minden honapban megjott...
Ne aggodj, nyomasd a gyogyszereket, vegyek be magneziumot, vasat gondolom amugy is szedsz es ne menj ma be dolgozni, pihenj, fekudj, nezz karacsonyi filmeket :)
Meg az jutott eszembe, hogy a PGS-sel vizsgalt embriok szerintem nincsenek azon az erettsegi allapoton, amit a Reprofit megallapit:
Mivel a PGS-hez a burokbol vesznek mintat, ezert ez asszisztalt hatchingnek minosul. Lehet, hogy csak expanded blasto, de a lyukon probal kibujni, ezert hatching blastonak latszik.
En legalabbis a ket embrionkon eddig ezt lattam, sot fuggetlen embriologus meg is allapitotta, hogy az elso tuti nem hatching.
Ezert is gondolom, hogy jobb a 19.nap, van ideje odabent beerni a megfelelo allapotot.
Ez másokkal is megtörtént már, a szervezet dolgozik. Nem keseredj el, fekvés, sok folyadék, magnézium, - proginak elégnek kell lennie a prolutexszel.
Nem lesz baj, kitartás! 🍀🍀🍀
Nekem 2018 ban épített ciklusban 19. napon költözött a PGS tesztelt fiam, blasztobaba volt és velünk maradt.
Utána 2021ben szintén épített ciklusban teljen azonos protokollal 19.napon PGS blaszto- és nem sikerült. Követeltem az RGtől hogy 19. Nap legyen a beülti. Azt hittem számít. De nem.
Meg valami eszembe jutott:
Eddig szinte az osszes beultetes a meh legvegebe tortent, a "zsak" legaljara, vagy hogy magyarazzam. Ezel a dokik mindig elegedettek voltak.
Most viszont nem teljesen a legvegebe, es a felso reszebe.
Nalunk halmozottan volt a hatrany, mert en 45 eves vagyok, IR (majdnem diabetes), alacsony pajzsmirigy mukodes es Leiden+MTHFR heterozigota, magas (6-900) prolaktin, elhizas. A parom 54 eves es 63% volt a DNS fragmentacioja, a spermiogrammja se volt fenyes, Zitazoniummal, Macaval, Q10-zel, D vitaminnal, Profertillel tudta csak mozgasra osztokelni a kisfickokat.
Engem evek ota endokrinologus kezel (dr. Sipos Aniko), aki meddosegre specializalodott, ugy-ahogy helyen tartja az ertekeimet, bar a cukor nagyon rossz volt, elofordult, hogy 9 felett lett a reggeli ehomi. Ezert augusztustol elkezdtem KETO dietat, nem bonyolitom tul, Teletaltol rendelem, nagyon figyelek a minimalis szenhidrat es nulla cukor bevitelre. A reggeli cukrom 5.6 korul van mar csak es remekek az eredmenyeim, 10kg-t fogytam igy, hogy teli vagyok tomve hizlalo hormonokkal
A Robertben lenyomtunk 6 stimulaciot, ebbol egy dualt is es 8 beultetessel 15db 3 napos embriot. Megtapadas se volt.
Brno es petesejtdonacio volt a kovetkezo lepes, mindenkeppen PGS-sel az osszes embriora, tehat friss beultetes nelkul. En se akartam az osszehangolo plusz hormonokat. Elso beultetes oktober 21, ami a 21. ciklusnap volt, de megint nem volt megtapadas, de mi rogton a kovetkezo ciklusban inditottuk a masodik FET-et.
A masodik beultetes 19. ciklusnapon volt, megneztem, ezt meg sose probaltuk valahogy az elozo 9 beultetesnel. Ebben a ciklusban nem igazan csinaltam semmi extrat, kiveve a Gynophilus Restore (DM-ben kapni. Siman csak elveztem az oszt/telet, parszor elmentunk uszni. A doki annyit valtoztatott a protokollon, hogy 2x1 Estrofem helyett 3x1 vaginalisan a 12. cnaptol, mert 3mm-rel vekonyabb lett az endometrium mint elozo ciklusban, ugyanis alul felul jott ki belolem az Estrofem amikor szajon at szedtem. Illetve beultetes utan Prolutex.
Tehat:
1. 19. ciklusnap es vekonyabb (8.5mm)endometrium - szerintem mas is irta, hogy akkor volt neki sikeres, amikor a legvekonyabb volt. Nekem eddig mindig 10mm korul volt.
2. keto dieta
3. Gynophilus restore es Prolutex
4. 12.cnapon, a progi potlas elott a progi szintem 1,76 nmol/l, beulteteskor 34.52 nmol/l (ez keves, ezert plusz cyclogest kellett)
5. 3-6000NE D vitamin igy telen. Beultetes utan csak 3000, Active Iron 17mg, Femibion 1-es es 200mg Q10.
6. tudom, csacskasag, de ez volt az elso beultetes, amikor nem mondtuk el senkinek, megtartottuk csak sajat magunknak, a brnoi kiruccanast se dokumentaltuk :)
Annyi meg, hogy a doki 3x1 Estrofemet akart folytatni a beulti utan is, de a beulti napjan 3790 pmol/l lett, ezert en onhatalmulag csak 2x1-et tolok be.
Nagyjabol ennyi jutott eszembe :)