Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Még nem tudom, az utolsó infó az volt, hogy a spanyoloknál az ERA-teamnek átküldik a levelemet, amiben leírtam, hogy mikor van az 1.cn meg hogy tervezi az RG az ERA szerinti beültit. Azt írta a spanyol csaj, hogy megvizsgálják, hogy jó lesz e úgy, előtte elkérték az RGs orvosom nevét is. Kiváncsi vagyok nagyon, mi lesz.
Mi lett a végső? Hétfőn lesz a beültetés végül?
Sztem működik.
Nekem úgy sikerült a terhesség, hogy vasárnap beülti, és nem kaptam aznap sehol prolutexet Brno-ban, így hétfőn Mao-on váltottam ki és adtam be az első prolutexet. Véletlenül alakult így, de bejött. Bár ha akarsz prolutexet szúrni és van, akkor el is kezdheted.
Jaj, még annyit akartam, hogy Intralipid infúzió teljesen jól működik a Swiss Clinicnél; sőt náluk most csak ez van.
És hamar adnak időpontot is. ✌🏽
Lányok; az egyik top téma itt mindig a progeszteron 🤓👍🏽.
Az lenne a kérdésem, ha vasárnap van beülti és akkor lesz vérvétel is kint, viszont eredmény csak hétfőn dél körül, ez így még oké??
A prolutex már itthon, így azonnal be tudom adni, ha kell (mondjuk biztos kelleni fog a 2x1 cyclogest mellé, ami most megy). Kösziii!!
Köszi szépen! Időközben bevontam a spanyolokat is a képbe ( mielőtt felhívott volna az RG) beindultam és kiküldtem a kérdést pár helyre, és a spanyolok, bár nem vártam, de törődnek velem :) , válaszolnak, kérdezgetnek. A végén majd a fejemre koppint az RG, hogy mit kavarom itt a sz.t a leveleimmel, de hát sok pénz és sok múlik rajta. Majd ha vkit érdekel, megírom mi lett a végső álláspont, így bevonva a spanyolokat is.
Csatlakoznék Marlaa válaszához. Sokkal felkészítettebb a méhnyálkahártya, ezért van. Plusz nekem még azt is mondták, hogy a hirtelen megszűnő progeszteron pótlás után egyszerre szakad le a nyálkahártya, attól van ez az iszonyat fájdalom. Én még hánytam is.
Szia! Én tavaly augusztusban csináltattam a Róbert Magánkórházban, vagyis Tritonlife. Minden nagyon gördülékenyen ment. Orvos magánrendelésén voltam, megvizsgált, következő ciklusban már műtött.
Szerintem jól csinálják, a lényeg a progeszteron ideje, igyegy nappal több jut a mnyh növelésére. Nekem is voltak/vannak kétségeim, de most az itthoni dokitol is ezt hallottam.
Kedves Lányok!😍
Sajnos ma kiderült,hogy van egy polypom🥲van köztetek olyan aki esetleg Magánba volt már polypmüteten,vagy esetleg tud jó helyet?😊
Köszönöm a segítséget!❤️
Sziasztok, akinek volt ERA-tesztje és eltérést mutatott az eredmény ( pl. 145 órás progi szükségességét, ami beülti előtt 6 napot jelent) , annak végül hanyadik ciklusnapon volt a beültetés, ami erre az eredményre épült? Nekem 145 órás progi jött ki, amíg meg nem jött a mensim, addig a kezelési terven eszerint 6 napi progi és 20. ciklusnapi beültetés szerepelt, - de miután megjött tegnap és a 20. cn emiatt vasárnapra esik, áttették a progi kezdését egy nappal későbbre és a beültetést ismét a 21. ciklusnapra, mint eddig mindig volt. Úgy érzem, csak a kényelemük miatt van ez így és nem mert ez az ERAhoz megfelel. Vagy jól csinálják? Febr-i ciklusom is hétvégés lenne valszeg, szóval min. 2 hónappal kellene eltolni, ha ragaszkodnánk a 20. napi beültihez. Egy embrink van és én júliusban betöltöm a 49et.
Nekem ugy mondtak, hogy ez termeszetes, mert egy sokkal vastagabb, felkeszitett nyalkahartyatol szabadul meg a meh.
Nekem is csak ennyit mondtak sajnos, hogy elofordul. Csak olyan fura.Mert nem.olyan barnas, hanem piros.A 6.napon. Azert nagyon remelem, hogy elmulik es rendezodik a kovetkezore.
Érdekes ötlet... Mondjuk egy laborvizsgálat nem ártana amúgy sem. Köszi a tippet!
Szia Banito! Megkérdezhetem hogy hol kapod a Smoflipidet? G1-ben? Ha igen, ottani immunológus ajánlotta?
Szia! Nekem is Volt nagyon hasonlo szivproblémám. Nekem se mutattak a vizsgalatok semmi kòrosat, es en is meglepödtem amikor az orvos azt mondta Ra, h nem Kell vele foglalkozni. Nehany honapja egy masik csoportban irta valaki h vasat szedett es elmultak ezek a furcsa szivveresek. En is kiprobaltam es hasznalt! Lehetseges h vérszegénység okozza..
Ciklusom az már nincsen, korai petefészek kimerülésem van :( :( Egyébként sok helyen olvastam hogy oltás után teherbe estek, mondjuk ez nálam kizárt. Nem könnyű döntés. A covidon viszonylag "enyhén" átestem csak lázam volt de az több mint egy hétig és ugye terhesen az sem szerencsés.
Ugyanez nekem is. És a következő menstruációnál is ez volt, eszméletlen fájdalom és 5 napig tartó vérzés:(
Az Unica is azt mondja, hogy ez előfordul egyes nőknél, normális. Ha valakinek mondtak ennél többet az engem is érdekel.
Értem,akkor kb erre számíthatok én is... Persze,ha megismétlődik a mostani eset. De a kevesebb osztrogennel hátha nem, mivel eddig sem volt.
szia.
nekem 3 héttel a 2.oltás (astra) után volt a beültetés és sikerült. úgy, hogy közben már ment a szteroid és az intralipid is.
szerintem azt kell mérlegelni, hogy bevállalod e oltás nélkül az esetleges várandósságot, ill. hogy az oltás eltolhatja a ciklusodat és akkor ha nem jön meg, akkor borulhat az egész terv.
tényleg nem könnyű.
Voltam kardiológusnál anno, volt Uh, meg volt rajtam 24 h dopler vagy hogy hívják. Nem állapított meg semmi kórosat, voltak extra ütések, de állítólag az még nem vészes (persze én nem így érzem) ő mondta hogy a hormonoktól van (ezt én is tudom mert csak akkor van amikor szedem a bogyókat) de nem kaptam rá semmit.
Sziasztok!
Mult hetfon tudtam meg,hogy nem.sikerult a beultetes. Penteken megjott, 2 napig nagyon fajt. Azota mar nem veszes, de meg mindig verzek.
Nem eros, de hol rozsaszin, hol elenk piros. Reprofit szerint lehet erosebb verzes, de nektek volt ilyen? Amugy 3 napig szokott tartani, multkor a veteles se tartott sokkal tovabb.
Mi lehet ez?
Te szoktál is kapni rá vmit? A szívedre?
Köszönöm a válaszokat. Úgy látom még sokáig sötétben lesz a tapogatózás. Műtét előtt (az eslő oltás után ) mérettem ellenanyag szintet 26.000 felett volt (tavaly tavasszal átestem a covidon). A hormonok nálam mindig okoznak szívritmus problémát :( szóval meggondolandó akkor....Mivel egy embrikém van nagyon meg kell rágnom hogy mit tegyek, de már az időt sem szeretném húzni. És igen minden orvos mást mond......Nehéz döntés :( :(
Immunológus 2 hónapot mondott az oltás után.
Kb.mindenki mást mond.
A Reprofit mar csak ket hetet mond a beultetes elott. Viszont ugy kalkulalj, hogy a terhesseg 18.heteig nem javasolja a vedono az oltast. Tehat eleg sokaig leszel vedelem nelkul terhesen.
Igen, sztem célszerű vinni. A Nk és a Th1/Th2-nek kell lenni frissnek, a többi lehet régebbi is, amit írtál. Legalábbis a G1-ben, ahol én voltam. Az NK eredménye 3 munkanap, a TH1 5 munkanap és a ciklus 17-25 napja közötti legyen a vérvétel. Viszont a tromboph.17 munkanap.
Szia!
Nyilván nem altalanosithato, de nekem pl nov 22-en volt a janssen oltasom, az emlékeztető. Dec. 26-an kezdtem az estrofemet és a napi 1 divigelt. Nem zárható ki, hogy a nagyobb mennyiségű ösztrogén váltotta ki a magas vérnyomást, szapora szivverest és az extra ütéseket. De az is lehet hogy az oltás is bekavart. Bár eddig 4 ciklusban szedtem hormonokat, sose volt panaszom. Ja, és a doki sem tudott hozzászólni érdemben, hogy ezek osszefuggenek-e.
Jó reggelt!
Lányok, segítsetek pls. December 10-én kellett volna megkapnom a 2 oltásomat (pfizer), de december 13-án volt a polyp műtétem és az aneszteziológus nem javasolta műtét előtt a 2.oltás beadását. Műtét után 2 de inkább 3 hét múlva javasolta. Megjegyzem az első oltásnál felhívtam a doki figyelmét hogy én 3 hónapig szedtem medrolt és 3 hét múlva lesz egy műtétem de kb. le.arta. Most kellene beadatnom, de amin agyalok;...azt már olvastam itt a fórumon hogy a beültetés és az oltás között kell eltelnie 2 hónapnak (a felkészítés az mehet előbb) viszont nem tudom nem fog-e bekavarni hogy az estrofem előtt már 2 héttel szedni kellene a medrolt illetve most kapni fogok smopflipidet is. Tanácstalan vagyok, az orvosomat egyenlőre nem tudtam elérni. Biztos volt már valaki hasonló helyzetben. Szeretnék legkésőbb március elején eljutni a beültetésre.
Persze,de viheted a többi leletet is, pl hematologiat, endokrinologiat, ha van.
További ajánlott fórumok: