Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
mi a különbség a medrol meg a prednisolon között?
egyébként sok helyen azt olvasom,hogy a terhesség beágyazódását gátolja a szteroid.
más orvos meg adja immunsupressornak.
akkor mi az igazság,lehet szedni lombi alatt végig?
Immunologusfuggo, hogy ki mit javasol. Ha Szonyihez mesz a G1-be ( aki szerintem nem immunologus) o javasolni fogja rossz NK ertek eseten a lipidet. Kadar Janos nem, o inkabb felir napi 16 mg medrolt.
Sokak szerint a lipid hatasossaga nem bizonyitott.
igen,köszönöm,közben elértem a G1-ben a nőt is,ő is ezt mondta.majd megkérdezek egy immunológust,hogy mit javasol,de ha azt mondja,hogy ez a lipid ártani nem fog,akkor lehet,hogy kérem a beületéshez.
végül is ez olajokból van és ilyen szervezet- tuning infúzió eredetileg,nem?
Igen ez az, a 29 ezres.
A cseheknel nem tudom hogy megy. Az OEP engedely pedig amiatt kell Mo-on, mert a lipid ilyen celra torteno felhasznalasa maskent nem lehetseges.
hát én ugye csak azt kérdeztem,hogy lehet-e olyan,hogy pár év különbséggel ez változzon,mert az én gyerekem 3.5 éves.
de gondolom 20 év alatt is bekövetkezhet akkora változás mint 3 év alatt.
Mannóz kötő lektin.
Ismeritek ezt? Nekem csináltak egy vizsgálatot, és nagyon alacsony lett a szintje, ami egy géndefektet mutat, mely szerint az immunrendszerem nagyon gyenge, nem véd a fertőzésekkel, gyulladásokkal szemben.
Ehez képest sosem vagyok beteg, és sosem voltam különösebben beteges. Ugyan allergiám volt mindig is, de más nem nagyon.
Szóval az immunrendszerem gyenge....elméletileg.
Jó lenne tudni, hogy ez ad e választ arra, hogy kell e nekem immunológiai vizsgálat. Amúgy a lombikos klinikán csinálták ezt a vizsgálatot.
Azért szedted a Duphastont hogy kitolódjon a ciklusod?
A Duphaston az progeszteron ugye? A méhnyálkahártya felépítésére adják. De a beülti után másik progit kell majd szednem. Mi a különbség???
Most a duphaston mellé Progynovát kell szednem. Ez ösztrogén. Nagy mennyiségben mind a kettőt. Az ösztrogén nem engedi , hogy megjöjjön?
De jót nevettem!
Köszi csajok!
Ha már gyerekről beszélünk! Számít szerintetek az immunológia szempontjából, ha valakinek már van gyermeke?
Anyám!!!
ezt a 3 és fél évesem írta ide amíg nem voltam itt:))))
D,FMEFLERWERERMERMlerlrerf
erffg,fg.f
r.r
f,fglfmféff.fgféfágfégf
.e,rfelewrlrrfprere,rférlrleée2rpewl3e3lrpr3l3rér33réeée3le3e
33erkerwwerkdwedrmlwehje2jkAJW1U12HU3RUJQ
köszi.
akkor ez,ugye?
a 29000.- forintos,celluláris immunstátusz + NK ?
egyébként ez mindenhol ilyen bonyolult,hogy külön kell engedlóélyeztetni? a cseh klinikákok nem lehet,hogy ha viszed a vizsgálati eredményedet,akkor ők adják a beültetéshez a smoflipidet?
Hú, ez még 2012-ben volt, de megnézem a leletet. Ilyenek vannak rajta:
Klinikai kémiai vizsgálatok,
Szerológia (C reaktiv fehérje meghat),
Hematolögiás vizsgálatok,
Véralvadás vizsgálatok,
Immunszerológia:
Szérumfehérje elektroforézis,
Anti-nukleáris antitest panel ELISA
Csak a címeket írtam fel, mert majdnem mindegyik alatt egy csomó vizsgálat van.
Amúgy a rendes nevük itt van a leleten:
Országos Haemophilia Központ II. sz Haemostasis
Ja és a vérvétel akkor szept. 13-án vol és okt. 9-re rendeltek vissza, akkor megvoltak az eredmények. 1 hónapon belül.
sajna nem érem el a nőt:(
amit belinkeltél az az NK funkció.
csak ez kell? vagy mi az az "együttes vizsgálat"?
bocs,hogy ennyit kérdezek...
Az egyuttes vizsgalatot kell kerni:
Az engedely ugyeben pedig hivjad fel a G1 intezetet.
En 2 eve csinaltatam meg a synlab-os vizsgalatot, de nem a ciklus 21 napja korul. Az jo lett. Igy tovabbi teendo elvileg nincs, de talan meg 1x megismeteltetem majd az G1-es alloimmun vizsgalat kereteben.
melyik az a synlabos vizsgálat,ami kell a smoflipid engedélyhez,azt be tudnád linkelni?
de jó,hogy ennyire értesz hozzá.
neked ez kelleni fog?
OEP engedely mindenkeppen kell hozza, amihez kell vizsgalati anyag.
A G1-intezet tud a G1-es alloimmun vizsgalat nelkul is smoflipid engedelyt kerni. De ahhoz kell minumum az synlab-os vizsgalat.
Az ivig tb nelkul nagyon draga. A bizottsag csak ritkan iteli meg. Meg nem hallottam, hogy valaki petesejtdonoros lombikra kert vagy kapott volna ivig-et.