Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Az igaz, hogy sok minden felszívódik, de a bőr védőréteg, nem pedig valami óriásporszívó. Ennyi erővel ne adjunk a gyerek kezébe semmiféle papírt sem, mert hű, micsoda vegyi anyagok vannak benne és hogy készül, na meg a műanyag evőeszközök, színes ruhák, stb... Mikor a gyerekemnek felírtak egy krémet, amit bizonyos összetevői miatt féltem használni, rákérdeztem, és azt mondta a bőrgyógyász (nem egy kontár volt, mert nagyon megszívtuk a bőrgyógyászokkal, ezért utánajártunk), hogy nyugodtan kenhetem, ugyanis a krém csak helyileg hat, a szervezetbe ebből semmi nem jut be. (Nálunk ez nagyon fontos volt.) Pedig azt konkrétan a bőrére kentem.
Majd ha valahol dokumentálva látom, hogy a papírpelenkák károsak az egészségre, akkor elhiszem, de amíg csak az urbanlegends-nél olvasok erről, addig nem.
Az alternatív mosási lehetőségekkel a kakis pelenka nem lesz tiszta és pláne nem lesz fertőtlenítve.
Nem riogatás sajnos :( A bőrön át nagyon sok minden felszívódik, ezért nem mindegy, milyen kozmetikumokat használunk, milyen mosószerrel mosunk és még sorolhatnám. Biztosan hallottál már a bőrlégzésről is..az ember is rendelkezik ilyennel, ezért vannak a pórusok, ahol sok minden ki és bejuthat a szervezetből.
És nem, a mosható pelusokba nem került vegyszer, mert vannak alternatív mosási lehetőségek, nem csak intelligens Ar.el létezik.
Hát sajnálom is, h nem hallottam előbb a módszerről, én biztosan kipróbáltam volna
A mérgező pelenkás szöveggel le lehet állni, fölösleges ekkora ostobasággal riogatni az anyukákat.
A pelenka a baba fenekére való, nem pedig emberi fogyasztásra, a bőrén át pedig SEMMI nem fog beszívódni a szervezetébe az állítólagos mérgekből.
Nem tudom, mivel tisztítod a mosható pelenkát, én biztos mosnám mosószerrel és fertőtleníteném, így bőven kerülne bele vegyszer és méreganyag, még több is, mint az eldobhatóba. Alapos fertőtlenítés nélkül meg biztos nem adnám rá a gyerekemre.
Ugyan miért a természet megerőszakolása 2-3 évesre pelust adni? Miért nem természetes? Te magad írtad, hogy a gyerekeid 1,5-2 évesen lettek szobatiszták, ezek szerint te is megerőszakoltad a természetet. Vagy aki még nem tölti be a kettőt, mikor szobatiszta lesz, az hordhat pelenkát, de 2 évesen már természetellenes?
Én nem hallottam erről a módszerről anno, amikor a fiam született.Szívesen kipróbáltam volna.Semmi problémát nem látok a módszerben.
Egyik babánál működik, valószínűleg sok másiknál meg nem.Erőltetni biztos nem erőltettem volna, de egy próbát megért volna.
Én 1 éves koromban lettem szobatiszta, mint általában a korosztályom annak idején.Mivel nem volt eldobható pelenka és elég macerás volt a pelenka mosása, mindenkit elég hamar rászoktattak a bili használatára.
Mi akkor kezdtük el a Lányommal, amikor még nem volt 4 hónapos, szerintem bámulatos eredménye lett, egy évesen simán jelezte, ha kakilnia kellett, 14 hónaposan pedig már mondta, hogy KAKA és mentünk is. 22 hónaposan lett teljesen szobatiszta, már csak éjszakára kell neki pelus. Én nagyon élveztem a kettőnk közt kialakult kommunikációt és azt, hogy láttam, tényleg 1-2 hét alatt elsajátította a még nem egészen 4 hónaposom, hogy addig tartsa vissza a dolgokat, míg ki nem érünk. Mi nem bilit használtunk, mosdóba vittem ki és szerette magát nézegetni, voltak nagy kacagások.
Sajnos a Fiammal most nincs időm minden egyes rezdülést figyelni, nagyon kicsi a korkülönbség, pontosan 18 hónap, de így is, amikor észreveszem, hogy kakál, kiviszem és sokkal könnyebb így neki. Amint ülni fog tudni, előveszem a bilit. Igaz, Lányom sosem ült bilire, vele a mosdó után azonnal jött a wc.
megerőszakolni a természetet?a kisbaba pelenkával a popsiján születik?
ha lehetőség szerint a szülő figyeli a kisbabát és amikor úgy látja segit neki egy tál,bili,csap,wc bármi fölött megkönnyebülni,nem a pelenkába nyomatja ha más mód is van rá az miért versenylóvánevelés?
Na, ne kenjünk már a fene nagy környezettudatosságra....ugyan már, csak azért próbáljátok minél előbb bilire nevelni, mert védiktek a Földet? Hogyne, és másban is ilyen környezetbarátok vagytok? Kötve hiszem.
Valaki írta, hogy jójó, tál, stb fölé ültetitek, mikor inger van, és? Előrébb van valamivel? Semmivel.
az ekkora gyermekek még nem szobatiszták, akármit is mondotok, 2-3 éves korban fogja csak elérni az idegrendszere azt a fejlettséget, amivel képes a bilizésre. AZ előző cikkhez írók is megmondták. A pár hetes/hónapos gyerek nem fogja tudni összekötni a pisilést a dicsérettel, hiszen még nem akaratlagosan csinálja. Ez olyan, mint a mosolygás...azt sem jókedvéből teszi az első hónapokban.
Az meg alap, hogy a gyereket csak akkor ültetem bilire, ha már ülni tud.
Majd szól, ha érdekli a téma. Az enyém két és fél évesen mondta, hogy ok, nem kell. Viszont onnantól kezdve nem is pisilt vagy kakilt be. Nyilván, mert már tudta, hogy miről van szó.
Látva, hogy mennyi kényelmetlenséget okoznak a gyereknek és a környezetüknek azok, akik szoktatják a gyerekeiket és mégsem érnek el hamarabb eredményt, úgy gondolom, hogy ma se csinálnám másképp, mint két és három évvel ezelőtt.
Ettől persze még más csinálhatja másképpen a saját gyerekével :))))
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát?
- Egy évesen miért nem szobatiszta a kutya?
- Gondok a szobatisztasággal 3 éves kor után
- 26 hós. lányom 1 hónapja szobatiszta, de ha elmegyünk kell a pelus. Mennyi idő múlva hagyjuk el a nappali és éjszakai pelust?