Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk fórum

Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
2012. nov. 2. 15:46
hogy lehet segíteni ülni egy ülni nem tudó babának:)
34. Incó
2012. nov. 2. 15:42

Jaj anyukák! Az egész élet így is egy verseny, miért kell már ebből is azt csinálni? Ki mekkora súllyal születetett, mennyit hízott havonta, mikor mászott, járt, beszélt, fogzott. Aztán mikor ment bölcsiba, oviba, suliba. Hány mondókát tanult, milyen gyorsan futott, mikor bibiklizett önállóan, hány csillagot kapott a suliban az első héten... Aztán így megy egészen életünk végéig...

Tiszta hülyeség amúgy ezt is versenyeztetni.Nekem is van gyerekem, nagyon hamar szobatiszta lett, pedig egyáltalán nem szokattam módszeresen... A mentális érettségen múlik úgyis az egész.

2012. nov. 2. 15:20
én eddig nem is hallottam erről a módszerről, de jobban belegondolva nem is olyan abszurd.
32. 06718ca650 (válaszként erre: 25. - Kisvárosi)
2012. nov. 2. 15:20
gondolom segítenek neki ülni.
31. kisvárosi (válaszként erre: 29. - Bnedora)
2012. nov. 2. 15:16
Igy igaz.Az is igaz,hogy én ósdi felfogású,maradi nő vagyok.Még egy: A tál fölött pisilő,2 hetes gyerek esete nálam már az elmebaj határát surolja.
30. a360345bdd (válaszként erre: 27. - BeaÉrd)
2012. nov. 2. 15:16

Én is próbáltam az én lányommal és jól ment, de aztán nagyon beteg lett és úgy voltam vele, hogy nem gyötröm a magas láz mellé azzal, hogy pisspisspiss...


Kicsit bánom, kicsit nem!


Neked adok igazat, had fedezze fel a világot! Én ne a bilin üljön :)Egyébként pedig, mert ilyen nyamvadt kötözködős vagyok, a tál fölé tartás és a bilire ÜLTETÉS! más. Majd mikor képes önállóan ülni, ültetheted, addig meg tartsd tál fölé! Ennyi

29. bnedora (válaszként erre: 25. - Kisvárosi)
2012. nov. 2. 15:06
Nézd, minden kornak meg van/volt a gyerekneveléssel kapcsolatos módszerei. Nem biztos, hogy ami 30-60 évvel ez előtt jó volt, az most is az. De, az sem biztos, hogy ahogyan ma csinálják az a legtutibb.
28. b-zs
2012. nov. 2. 14:54

a szomszéd anyuka is ezt a módszert választotta. igaz neki már másfél évesen "szobatiszta" lett a gyereke. De ha a nagydolog nem otthon jött rá a kicsire és nem volt kéznél a bili.. aranyere lett 2 évesen

mindennek meg van az ideje, kár sürgetni, szerintem.

2012. nov. 2. 14:46

nekem 1 éves elmúlt a fiam és eszembe se jut ráültetni a bili,van neki még sokkal érdekesebb dolog a világon!!

ha rá is tenném valószínűleg produkálna bele valamit mivel hideg így tuti jönne a pisi,de NEM LENNE TUDATOS!!

A LÁNYOMRÓL egyiknap levettem a pelust elmúlt már 2 éves egyszer se pisilt be éjszaka se és nappal se azóta mivel akkor már felfogta,hogy mi történik és mit kell neki csinálnia,ha elmentünk valahova visszatudta tartani ha éppen nem volt hova menni hirtelen!!!


Szerintem a tudatosság a lényeg egy 5 hónapos gyerekben biztos nincs ez még ,meg én így gondolom!!!HAGYNI KELL ŐKET JÁTSZANI FELFEDEZNI A VILÁGOT ,NEM KÖNYVET OLVASNI A BILIN,HOGY MINNÉL TOVÁBB MEGÜLJÖN OTT!!


Ez volt az én véleményem gondolom jön majd másé is!!

26. Sirga (válaszként erre: 25. - Kisvárosi)
2012. nov. 2. 14:44
Egyetértek.
2012. nov. 2. 14:36
Elolvastam ezt a cikket,igaz engem már nem érint,felnőtt gyerekeim vannak.Csak annyi a véleményem,hogy elképesztő.Egy 5 hónapos gyerek még alil-alig, vagy egyáltalán nem tud ülni.Hihetetlen,hogy milyen módszerek vannak.Vajon kinek az agyában születik meg ilyesmi?Nem akarok senkit zrikálni vagy pláne okoskodni,de ez félelmetes a számomra.
2012. nov. 2. 14:33

Nincs tapasztalatom, de nagyon tetszett a cikked-én is így szeretném majd csinálni.

:)

2012. nov. 2. 14:25
Nekem egyáltalán nem új ez a megoldás, mivel 35 évvel ez előtt nekünk így tanácsolták a szobatisztaságot. Volt egy olyan kis szék, amibe alulra be lehetett tenni a bilit, közben a széken kialakított kis asztalkán játszhatott a baba, amíg nem produkált valamit. Ez persze eltarthatott akár fél óráig is. Sajnos, sokkal előbb nem lettek szobatiszták a fiaim, mint az átlagos babák. Utólag úgy látom, nem a legjobb módszer.
22. Nagynéedina (válaszként erre: 1. - Vberni01)
2012. nov. 2. 14:23

Szia!

Gratulálok, jó ilyet olvasni a sok negatív hozzászólás mellett. :)

Látom itt is gyűlnek már a rosszindulatú hozzászólások, de azt hiszem kevesen értenek meg minket mert máshogy neveljük a gyerekünket. Mégis ők írják azt rólunk, hogy lenézzük őket, mert az ő gyerekük más. Dehogy. Inkább ők azok akik nem értik vagy nem akarják elfogadni, hogy másképp is lehet és hogy miért ne lehetne az is éppen olyan jó a gyereknek, mint az ahogy ők csinálják.

Nagyon jó cikk, tetszik a hozzáállásod is.

21. dumboci (válaszként erre: 19. - Enid79)
2012. nov. 2. 13:57

Én olvastam az EC-ről könyvet, te is?


Azért hamár a hagyományos dolgokról írsz, akkor pontosan mire gondolsz? Mert szerintem az eldobható pelenka nem éppen hagyományos, max. kényelmes...

20. dumboci (válaszként erre: 18. - Kenzol)
2012. nov. 2. 13:55

Sehol nem írtam, hogy az én lányom jobb, csak azt hogy mi is EC-ztünk és bevált. Ez egy módszer, amit ki lehet próbálni, és nem kell a másikat egyből leg*gatni, mert lemeri írni, hogy ő hogy csinálja (itt most a cikkíróra gondolok). Én örülök, hogy leírta és ilyen ügyesen megfogalmazta.


Okosabbnak lenni: arra írtam, hogy sokan olyanról formálnak véleményt, amit sosem próbáltak, nem értenek hozzá, azt sem tudják mi az, de véleményük az van!!!

19. enid79 (válaszként erre: 10. - Realneko)
2012. nov. 2. 13:46

Erre megint csak annyit tudok mondani, hogy 3 éves korig nappali szobatisztaságnak "kell" lennie, 5 éves korig éjszakai ágytisztaságnak. Ez megint "kinekagyerekeajobb" típusú hozzáálás - hogy 2-3 évesen ciki a gyereknek a pelus. NEM!!! Jó lenne itt pár könyvet elolvasni vagy utánanézni a gyerek lelki/értelmi/egyéb fejlődésének, nem csak leosztani másokat!


Mellesleg a nagy "Spórolásnál" egy valamit mindig elfelejtetek. A sok mosószer és vízpazarlás sem éppen költségkímélő - nem beszélve a vasalásról, ha azt is kell.


Engem nem érdekel, ki milyen módszert használ, egy a lényeg: mindenkinek legyen kényelmes és egyszerű. Nekem az eldobható volt a kényelmes és NEM gondolom, hogy mérgeztem volna ezzel a gyerekemet!!! Kikérem magamnak az ilyen állításokat, mert nyilván mindenkinél lehet ám találni olyat, amibe egy másik okostojás köt bele... :S


Szóval lehetne kicsit árnyalni is, nem kéne egyből lefikázni azt, aki a hagyományos dolgokat csinálja...

18. kenzol (válaszként erre: 9. - Dumboci)
2012. nov. 2. 13:28

Na az ilyen "kedves" hozzászólások, miatt van a vita. Nem tudom honnan vetted, hogy zavarja a babádat, hogy fekve kakil, lehet téged jobban zavart és úgy gondoltad, te jobban tudod mi kell a babádnak. Lehet, Te gyereked, azt csinálsz vele bizonyos keretek között amit akarsz. De több embernek az az érzése, hogy Ti különbnek tartjátok magatok esetleg a gyereketek mert már 3-5-7 hónaposan bilin ül, de ha belegondolsz a te gyereked se lett hamarabb szobatiszta mint sokunké. Vannak új módszerek, amit ki lehet próbálni, van akinek bejön, van akinek nem és van akit nem érdekel, de azért nem kevesebb se Ő se a gyereke. Már korán elkezdik a szülők, hogy az enyém már ekkor átfordult, vagy felállt, vagy elindult esetleg már beszél, most lehet ezen is versenyeztetni a babákat, hogy ki hány hónaposan kezdte el biliztetni. Azt hiszem, amikor a gyerek betölti mondjuk a 18-at akkor tök mindegy, hogy mikor indult el, vagy mikor kakilt először bilibe,az a fontos milyen alapot adunk a gyereknevelésbe.

Azt írod, másokat lekezelve: "Miért kell mindig mindenben okosabbnak lenni?"

Ki akar itt okosabb lenni? Az aki a bevált hagyományos módszereket követi, hogy a gyerek a saját ütemébe egészségesen fejlődjön, vagy az aki azt bizonygatja, hogy minél hamarabb bilire kell ültetni, mert az jó a gyereknek. Valahogy azt érzem Ti egy "kicsit" teljesítmény orientáltak vagytok. Az én egyszerű véleményem, hogy a Te gyereked se lesz ettől zseni, vagy különb, mint sokunké, hogy hamarabb kakil, pisil a bilibe.


Anyáméknak van a lakásba egy kutyájuk, nem tudták levinni mindig sétálni, ezért vettek neki a földre egy kutyapelenkát. Rátették a kakiját, és odaszoktatták, a kutya boldog, ha megdicsérik, hogy milyen ügyes vagy amikor odavégzi a dolgát. Szóval csak szoktatás kérdés sok minden :)

17. hnora
2012. nov. 2. 13:27

Jó olvasni, hogy nektek (is) sikerült az EC, én is szerettem volna, de valahogy talán az én hibámból, talán mert a gyermeket minden érdekelte, csak az ürítés nem, amikor elkezdtük 4 hónaposan, elmaradtak a próbálkozások, és maradtunk a pelusnál. A következőnél újra megpróbálom, talán több kapacitásom lesz rá, mert a többi dolog rutinból megy majd :)

A téli gyakorlat engem is érdekelne, bár nyilván nem véletlen van rajta pelus :)

Az meg hogy foglalkozni kell vele, meg plusz meló, tény. De nem azért vagyunk otthon családilag-államilag támogatva 2-3 évet, hogy a gyerekkel foglalkozzunk???

2012. nov. 2. 13:17
Biztos lehet így is csinálni...Én teljesen elégedett vagyok, hogy mindkét gyerekem 2,5 évesen magától lett szobatiszta:) Amúgy megoldani is nehéz lett volna ezt a biliztetést, mert nagyon sokat voltak a gyerekek a nagyszülőkkel (hamar vissza kellett menni dolgozni:( és ők tuti nem örültek volna, ha ezzel is kell foglalkozni...
2012. nov. 2. 13:14
Nem olvastam a kommenteket, csak arra lennék kíváncsi, hogy amikor 2-3 gyerekkel télvíz idején megy a boltba az anyuka vagy mondjuk szánkózni vannak, akkor hogy oldja meg az EC-zést? Viszik a bilit, útszélén overált le és pisil-kakil a gyerek, vagy esetleg visszatartja hazáig, ami ugye roppantmód "egészséges" dolog. Ha pedig ilyenkor pelenkába pisil-kakil, amúgy meg bilibe, sztem teljesen megzavarja a gyereket.
2012. nov. 2. 12:21
*rövidítése
13. Eszterkee (válaszként erre: 12. - Lhoney)
2012. nov. 2. 12:21
EC az Elimination Communication rövidítés...
12. lhoney
2012. nov. 2. 12:12
Sziasztok elnezest hogy ide tolakodok egy nem ide illo temaval az EC-zunk szo borzalmasan szurja a szemem ez a szo gondolom az edzesbol akar lenni ami annyit tesz hogy EDZUNK es tenyleg elnezest senkit nem akarok ezzel serteni csak csunyan ektelenkedik a focimbe :) szep napot mindenkinek
11. dumboci (válaszként erre: 10. - Realneko)
2012. nov. 2. 12:07
Teljesen egyetértek veled, kivéve egy dolog, de ezt is azért írtad valszeg, mert nem tapasztaltad. 2-3 évesen is lehet még simán pelusos és nem zavarja. A fiam ilyen volt. Másfél évesen kezdtük a bilire járást, tudta, járt is, de ha a pelenkába ment nem zavarta. Simán elvolt a pisijében, kakijában, szerintem is szörnyű. Tudta a bilit, hogy mire van, használta is, de pl. a bölcsiben vagy útközben nem szólt és ő mindig minden dolgát észrevétlenül csinálta. Szóval az EC és a korai trainingelés sem működik mindenhol. Aztán 1 évre rá lett teljesen szobatiszta, kb. 2,5 évesen, azóta viszont éjjel nappal, eleinte ritka balesetekkel.
2012. nov. 2. 11:51

Sziasztok


Szerintem is nagyon jó dolog,láttam többkisbabás családban is,h egyszerűen működik csak csinálni kell.Én is akartam csinálni,de az éjjszakai fenntlétek miatt nem bírtam bevállalni(ez az én gyengeségem volt).

Viszont ezt a hiper-szuper újfajta bio mosható pelusokat használtam...nem gondolom,h olyan rossz a sima pelus,de ha vannak jobb módszerek miért ne!

Nem EC-nek nevezném talán,de 5hónaposan lányomat is bilire ültettem...nála ez azért volt lehetséges,mert akkor már ült.ő se mindig ugyan akkor pisilt-kakilt,de többször ráültettem 5-10 percre a bilire(közbe könyvet nézegettünk vagy amihez épp kedve volt)és ha azidő alatt lett eredmény a bilibe nagyon megdícsértem és örültem.Nagyon hamar az lett a vége,h bár pelusos volt,de ha bilire csücsült már el is végezte a dolgát.Mikor 11-12hónaposan elkezdett járni volt egy kis visszaesés,mert nem akart leülni a bilire,mert szaladgálás új és jó móka volt:)így nem is eröltettem a kérdést.viszont 15-6 hónaposan teljesen szobatiszta lett.Megjött a nyár..gondoltam most ha be is pisil nem kell száz ruhát mosni...könnyebb volt mint gondoltam...egyik nap elhatároztam,h nincs több pelus....és alig pisilt be...egy hétig volt 1-2 baleset és én szóltam neki x időnként,h leül e pisilni,kell-e...aztán a második héten már ő jelzett és gondoltam egyet,h éjjel se adok rá pelust...és éjjel se pisilt be...most lesz 2 éves és azóta is max 1szer felkel éjjel és szól,h pisilnie kell.Talán az egész 2 hétben is csak 3-4 éjjszakai baleset volt.

Én csak annak nem vagyok a híve,h 2-3évesen pelenkás a gyerek....neki se jó benne ülni és szerintem anyukának se azokat a mennyiségeket kipakolni...meg sokkal nehezebb lesz 2-3évesen a szobatisztaságra nevelés.

Sok kultúrában nincs pelenkahasználat és ma már sok modern ország veszi át ezt a szokást,mert jó!a gyereknek is,az anyukának is és nem kis környezetszennyezés valamint rengeteg kidobott pénz a pelus.

2012. nov. 2. 11:27

Jájj, már megint milyen sokan vannak itt, akik minden témához értenek....


Szerintem nagyon jó a cikk, mi a lányom kb. 3 hónapos korában kezdtünk el EC-zni, most 18 hónapos és pár napja teljesen (éjjel, nappal) szobatiszta. Őt is zavarta a fekve, pelenkába csinálás, ezért segítettem neki az EC-vel.


Miért kell mindig mindenben okosabbnak lenni? Annyira típikus, hogy semmi nyitottság sincs az emberekben itt, persze tisztelet a kívételnek!!!


Amúgy meg ki említett a cikkben bármiféle erőltetést????

2012. nov. 2. 11:03

Mindenki azt csinál, amit szeretne, nyilván az anyuka ismeri a legjobban a gyerekét és annak képességeit ezen a téren is.

Az én fiam 19 hónapos kora óta szobatiszta nappalra és semmi erőltetés nem volt benne.

Véleményem szerint akkortól lehet sikeres az "akció", amikor a gyerek ott marad a bilin és nem erőszaknak fogja fel, hogy oda kell végeznie a dolgát. A kommunikáció is nagyon fontos, ha már jelzi előre, hogy pisilnie/kakilnia kell, az már egy nagyon jó jel a szobatisztaságra.


És nem ítélek el senkit sem, de az, hogy mi figyeljük a gyerek ürítési szokásait és úgy ültetjük bilire nekem nem több szimpla szülői sürgetésnél.

2012. nov. 2. 11:01

Azt írod,ha nincs ott valahol a bilije visszatartja a székletet és nyűgös lesz. Látod itt a probléma. Megy majd bölcsibe,oviba,suliba...Gondok lesznek a természetes dolgokkal,mert nem a saját tempójában tanulta meg,ahogyan az idegrendszere fejlődött.

És most gondold végig. A szobatisztaság csak szoktatás kérdése? Akkor nagyanyáinkat szomorú esetekben miért kell pelenkázni???? Gondolkodjatok.

2012. nov. 2. 10:47

Tájékoztató cikknek nem lett volna rossz az" eldobhatózók kb mérgezik a gyereküket" dolog nélkül.

Én magamtól is sokat spóroltam a szüleimnek, 1 évesen szoba és ágytiszta voltam minden trükk nélkül,szóltam hogy aznaptól nem akarok pelust :)

A fiam pedig mindig titokban hozta össze ezeket a dolgokat,kb 3 hónapos koráig lehetett csak észrevenni rajta hogy mikor kakil,rendszer pedig egyáltalán nem volt benne.

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook