Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Egyelőre nem látszik, hogy keloidos lenne a sebem, piros csík, de nem kicsi, 14 cm kb, szóval elég feltűnő. Utcára eddig egy kis selyemkendőt hordtam, munkahelyen semmit, de már kezdem unni a kendőmet.
Naptejjel ti nem kenitek, ha kendő nélkül mentek ki?
Nekem 4 héttel a műtét után még alacsony volt a kalciumom. Napi 1 calcium sandozt szoktam meginni. De akkor lehet nem kellene? Mert csak ellustul a mellékpajzsmirigyem? :-O
Én szeretnék majd kisbabát, 25 éves vagyok. De persze az nem mostanában lesz, izotóp stb. :(
Valami technikai zűr lehetett, az utolsó 4 sort felcserélődött, mert helyesen:
Egy mellékpajzsmirigyem biztos maradt, mert agörcsök elmaradtak és a kalcium értékem is jó. Legalább az :S
Nagyon örülök és gratulálok Szvilola :-))))
Én nem merek belevágni és 35 vagyok :(
Nekem annyira nagy volt a pajzsmirigyem, hogy a mellékpajzsmirigyeimből meghatározatlan számút vettek ki, de azt mondta a sebész, hogy ha csak 1 van az is el tudja látni a feladatát. Amikor görcseim voltak ittam a kalciumot, amúgy nem. Konkrétan akkor, amikor éreztem, hogy kezdődik. Persze egyedül voltam és volt, hogy a kezembe anniyra beállt a görcs, hogy nem bírtam letörni a kis ampulla tetejét :-/
Nagyon örülök és gratulálok Szvilola :-))))
Én nem merek belevágni és 35 vagyok :(
Egy mellékpajzsmirigyem biztos maradt, mert agörcsök elmaradtak és a kalcium értékem is jó. Legalább az :S
Itt vagyok lányok/fiúk!
Én csak addig kendőztem, amíg látszott a kékség, meg a betadin foltok a hegben, különösebben nem érdekelt ki mit gondol, ha nagyobb tömegbe mentem akkor a mamától kapott kis selyemkendőt dobtam fel, mint a hotelmentolban :) Meg is kaptam a vicces beszólásokat--arisztokratikus :)
Egyébként tényleg úgy van ahogy roszcsillag írja, kis pici szerv, és mégis ő vezényel..... a kalciummal hasonló tanácsokat kaptam, mint te, de volt olyan ismerősöm, akinek a mellékpmből is vettek ki, neki örökre szednie kell.
És én sem bírom, még télen sem, ha bármi is hozzáér. Körmömmel, fogammal nem vettem észre változást, viszont volt egy időszak, amikor a hajam hullott, meg egy másik, amikor kiütéseim voltak.
Nekem még emellé van pcos-s tüneteim, ciszták nélkül, jeee.
Nekem anno, műtét után gyakran voltak tetániás görcseim. Azt mondta az orvosom, hogy ennek ellenére ne kezdjek el rendszeresen kalciumot inni / bevenni, mert ha megkapja a szervezetem kívülről akkor nem lesznek a maradék mellékpajzsmirigyeim "munkára ösztönözve", mert úgyis jön a ca kívülről.
Egyébként ez a pajzsmirigy cudar egy dolog. Annak idején olyan "jelentéktelennek" tűnt, mert annyi embernek (főleg nőnek) van baja vele, de ahogy egyre jobban beleástam magam azt kell mondjam; ez a kis szerv mindenre hatással van :(
Én nem takargattam a sebem. Nem is bírtam elviselni ha BÁRMI hozzáért. Most sem nagyon, pedig nagy garbós voltam régen.
Annyi hozadéka van ennek a pajzsmirigyes dolognak.Nekem például a jobb oldalon/onnan vették ki a pajzsom/bekrepáltak a fogaim,most fogászatra járok.Észre vettem,hogy az első hónapban műtét után ,alig nőtt a körmöm.Most még ez a reflux izé is.
Adri!Én addig takartam csak ameddig hideg volt.
Nekem is azt mondták, hogy életem végéig követni kell ezt a betegséget. :(
Ti meddig takartátok valami sállal, kendővel a sebet?
matyi78: a ciszta miatt is szoktak muteni? vagy csak ha nagyon nagy? mert gondolom a ciszta nem rosszindulatu
mekkora nagyok? a gobok milyen tipusuak, hideg vagy meleg?
nekem ciszta es megnagyobbodas egyaltalan nem volt, csak hideg gobok
Manca: jol vagyok, nyakam egyre normalisabban nez ki, egyre kevesse duzzadt, te hogy vagy?
Adri, köszönöm, Solymosi doktor úrnak utána nézek.
Az endokrinközpontban nem járt valaki? (www.endokrinkozpont.hu)
A szememmel legelőször olyan baj volt, mintha kontaktlencsével bevittem volna valami fertőzést. Akkor kaptam rá szteroidos szemcseppet, ha hól emlékszem semmit sem használt. Utána jött a dülledtség, emiatt szemszárazság, szúró érzés, fájdalom, állandó könnyezés, aztán alig bírtam nyitva tartani, de becsukni is fájt.. volt olyan időszak amikor össze- vissza állt még a szemöldököm is. Persze ez a szem körüli izmok gyulladása miatt volt.
Mivel senkit nem ismerek azon a környéken és csak magánrendelés jöhet szóba, ezért az endokrinközpont.hu oldalán jelentkeztem be.. azt hiszem Horváth Jeanette doktornőhöz írtak be. Amit csak azért nem értek, mert van olyan aki endokrinológus és immunológus, ő meg diabetológus és endokrinológus.. szóval ha ez immunrendszeri probléma akkor miért Hozzá...? De feltételezem, hogy aki beírt az tudja :-)
Tapasztalat? Vélemény?
Azt sem tudom elmenjek- e egyáltalán, jobban szeretnék (money) a szombathelyi orvoshoz járni, ha már helyben nincs senki :(
Sziasztok,
nem tudom van- e valaki itt rajtam kívül aki basedow- s, hogy érdekel- e egyáltalán valakit a sztori...
tegnap voltam orvosnál végre. Azt mondta hülye voltam, hogy elkezdtem szteroidot szedni a szemtünetemre, de ezen már túl vagyunk és amúgy is éppen leépítem, úgyhogy végülis mindegy... javasolta, ha legközelebb ilyen lesz szedjek szelént pár hónapig. Szerinte az hazsnálni fog és ártani sem tudok vele magamnak.
Ennyiben maradtunk.
Amúgy jól vagyok, csak az arcom nagy a medroltól. De csökkentem, csökkentem...
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?