Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Megértem,ha aggódsz a kicsikéd miatt,nem szívesen hagyja az ember másra.Persze biztos jó kezekben lesz,csak ilyen egy anya.......,így megértem,hogy a közelben keresgélsz.Orvost kell választanod és akkor az a te döntésed!Sajnos a mai világban már kell legyen orvos az embernek,másként igencsak zötyögős.
Köszönöm, hát, várom a Győr környéki "ajánlatokat", bár akár utaznék is, az sem akadály...
Köszönöm,
és hogyan lehet beleszólásom abba, ki- milyen szakember - műt majd?
Van esetleg ajánlatod, hol lenne érdemes?
Köszönöm,
és volt beleszólása abba, ki műti majd?
Hol volt a műtét, ha kérdezhetem?
Én eléggé tartok tőle... 16hónapos Kisfiamat kell itthagynom miatta :( Aztán, hát sokat énekelünk minden nap, most,de utána vajon lesz hangom?
Önnek / Neked? / milyen volt a felépülés?
Ma voltam altató dokinál,vérvételen ,pénteken műtenek.Nem kell befeküdnöm csütörtökön,csak péntek reggel 7-re kell odaérnem.Hát,ez nagyon jó hír,1 napot spórolok.
Nem osztanád meg a tapasztalataid velünk?Köszi!
Engem hat évvel ezelőtt műtöttek, érsebész csinálta.
Nagyon szorítok neked!Kitartás!
Mindenképp endokrin sebészetet javasolnék neked és nem az általános sebészeti osztályt, hanem olyan sebészt aki az endokrin szervek műtétére specializálódott.
Ma már sajnos rutinműtétnek számít, de nagy a kockázata a gége és a hangszálak miatt.
Sajnos Győri doki ügyben nem tudok segíteni,de nekem itt az endokrinológusom azt mondta,mindenképp olyan dokihoz menjek,akinek nem ez lesz az első pajzsmirigy műtétje.Ha jól emlékszem talán itt olvastam nem biztos,hogy a gégészekkel jobban jár az ember.Engem gégész műt,de nyílván mindenkinek egyéni erről a véleménye.Biztos akad olyan hozzászoló aki tud neked ebben segíteni!
Köszi a bátorítást,pénteken minden kiderül.Csak bízni tudok,más választás nem nagyon van.
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a győri orvosokkal kapcsolatban? Műtétre kellene mennem, annyit modtak a szakrendelésen, ha rászánom magam - nem erőszak, de igencsak javasolta a Drnő - akkor keressem a sebészeti osztályt....
Kit érdemes keresni, vagy épp kit érdemes elkerülni?
Köszönöm előre is!
Engem Szemes doktor úr műtött, minden rendben volt!!:))) Jobboldali teljesen eltávolítva, tyúk tojás nyagyságú ciszta!!:)) Bal oldali végzi a munkáját!! Én mindjárt tudtam beszélni, ügyes volt a dokim!! Kitartás, nem lesz semmi gond!!
Ja,te holnap mész.Akkor megelőzöl.Én hétfőn csak altató dokihoz megyek.Szekszárdon van a régi kedvenc fül orr gégészünk,aki Pécsett volt,de 2 éve főorvos lett Szekszárdon,Móricz Péternek hívják és nagyon nagyon jó orvos.Jaj,remélem itt is van ilyen módszer....
Szerintem igen csinálják mindenhol, nekem azt mondta a sebész hogy ő pajzsmirigyet csak egyszer műt, 10 perc mire a fagyasztásos szövettan eredménye megjön, inkább mint mégegyszer vágjanak. Szekszárdon ki a dokid? engem Kaposváron műtenek, de én is Szekszárdon laktam.
Én holnap fekszem be, és hétfőn reggel műtenek.Nagyon gyorsan,azaz hirtelen jött ez hogy pénteken mondják hogy hétfőn operálnak :) de nem is bánom már várom hogy túl legyek rajta. Jobb oldalin 11mm-es göb van,ami az aspirációs vizsgálat szerint mailignitás gyanúja felmerül.
Neked miért van szükség műtétre?Nekem is a jobb oldalit szedik ki.
Akkor én előbb túl leszek rajta,ha minden igaz,majd megírom milyen volt.Mindenhol csinálják ezt a gyorsfagyasztásos módszert?Ez jobb,mintha 2-szer kellene műteni,.Az én dokim ezt nem mondta.Sajna már csak a műtétnél találkozom vele.
Szia. Engem február 2.-án műtöttek volna, de mivel megbetegedtem elhalasztották, tegnap voltam a sebésznél új időpontot kérni, megkérdezte mennyire vagyok felkészülve a műtétre, mondom teljes mértékben, már várom. Így vasárnap be kell feküdjek,és hétfőn operál,Jobb oldalit biztos hogy az egészet eltávolítják, bal majd kiderül, elküldik fagyasztésos szövettanra ha rossz lesz akkor a balt is, meg a környező nyirokcsomokat is.Ha túl vagyok rajta én is írok hogy hogy alakult :)
Nyomatom ezerrel.A kisebbik fiam betegen jött haza a koleszból,eddig még nem kaptam el.Hétfőn vérvétel,meg altató doki,aztán csak gyorsan eljön a csüt.,gondolom akkor kell befeküdjek.Kerülök mindenkit,boltba sem járok.Viszont úgy tudom a c-vitaminból hiába nyomatsz többet úgyis kiürül a szervezetből,nem?
Nyomasd a C vitamint!! Sokat, napi 2x1000t. Vagy akár többet is csak részletekben!!
Kerüld a taknyos embereket, meg úgy amblokk ha lehet mindenkit!
Pont egy órája jutottál eszembe, hogy a 27-e az péntek, mindjárt itt van!
Most azon izgulok,hogy nehogy valamit elkapjak,mert akkor tolódik minden.Mindenhol zárlat van a kórházakban,nem is hiszem,hogy beengednek valakit hozzám.Nem járok most még vásárolni sem,emberek közé sem.
Nekem szerencsém volt, mert műtét közben csináltak egy gyorsfagyasztásos szövetteant, addig vártak, és mikor -gondolom én, ment a teló, vagy papír, hogy az, tényleg az, akkor még 2cm vágás, és kivették a másik oldalt is. Szerencsém volt, hogy itt csinálnak ilyet. De hogy mennyi idő volt, passz. Anyum meglepiből odajött, hááát, annyit birtam kinyögni, te mit keresel itt? Pénteken műtöttek, vasnap ki is engedtek, akkor bejértuk a fél várost vérhígítóért. Másnap már gyalogoltam vagy 5-6 km-t. Egy hétre rá vonatoztam haza, fesztivál, stb. Nem nagyon viselt meg, igaz baromi meleg volt, és viccesen néztem ki a kis selyemkendőmmel.
Reméljük tud maradni,már a lelki okok miatt is.Jó ha az ember mellett van a társa ilyenkor.Ezen előre nem kell parázni,hogy újra műtenek.Nekem az első után két hónap telt el,boldog nem voltam.De ez az én esetem,és nem mérvadó.Műtét után annyira nem fájt a nyakam ,csak az evés volt nehéz,de nagyon hamar meg is gyógyultam.
Most itthon van,de nem tudjuk tud e maradni.Ha nem,akkor a nagyobbik fiamra leszek utalva,mivel 65 km tőlünk a kórház,vágott nyakkal meg nem fogok tudni vezetni.Jó lenne ha tudna maradni.Nekem másfél 2 órát mondott a dokim.Szeretnék már túl lenni rajta és a szövettanon is,mert elájulok,ha megint fel kell nyisszantani.Na akkor nem tudom hogy oldom majd meg.
Mindennel együtt volt 6 óra ,még a szövettant is talán akkor vitték el .De lehet szegény anyám ,csak így érezte ,hogy hosszú az idő amit benn töltök.De mindenkinél más ,lehet Ti lezavarjátok egy óra alatt.Férjed hazajön a műtétre ?
Ja,hogy ti kint éltek!A férjem 17 éve van kint,egy vágóhidat vezet,de nem ez a lényeg,hanem a munkából kifolyólag elég sűrűn vannak kisebb balesetek és ugye az ottani ellátásról szokott mesélni.amiről mi álmodozhatunk.Egyébként fogorvoshoz én is úgy viszem a férjem...............,nem semmi a 6 óra.én is ideges lettem volna.A szülő már csak ilyen,nekem is vannak gyerekeim és tudom mi az aggódás.
Persze ,inkább kérdezz rá ,az sosem árt.Válaszolva egy kérdésedre ,akkor még nem voltam férjnél ,egyedül ill.a családdal "küzdtünk" meg a műtéttel.Anya be akart rontani a műtőbe mert már 6 órája benn voltam.De csak nehezen ébredtem és az előkészületek stb.Azért tűnt neki hosszúnak az idő.De nyugtasd meg a férjed ,nem lesz semmi probléma ,ez tényleg nem nagy dolog.Persze a férfiak alapból félnek mindentől ami kórházzal kapcsolatos.Az enyémet még én viszem dokihoz ( mert csak én beszélek valamelyest németül. D )De otthon is kísérnem kellett.
Majd rákérdezek a dokimtól,mit ajánl.
Akkor nem ,most szedünk a férjemmel propoliszt,immunerősítés céljából.
További ajánlott fórumok: