Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Nyilvános, úgyhogy bárki, szabadon :-)
Manca, Neked milyen pm problémád van?
Az én egyik dokim is a csernobili robbanást IS okolja. Daganatos betegek, ilyen- olyan pajzsmirigy problémák... rengetegen vagyunk :-(
Közben.. van itt egy pajzsmirigyes, kissé hiányos blogom, oda kezdtem el leírni a dolgaimat pár éve, ha érdekel valakit.. most újra írom.
Sziasztok,
én egy régi, most újra visszatérő fórumos vagyok. Basedow- kórral és döbbenetes számomra, hogy ilyen sok daganatos fiatal van itt a fórumon..
Műtéthez hozzá tudok szólni ha érdekel valakit, de az én betegségem autoimmun eredetű. de szívesen válaszolok bárkinek a műtéttel kapcsolatos tapasztalataimról. Vagy a műtét utániakról :-)
Jó egészséget mindenkinek és vigyázzatok magatokra, tartsatok ki...!
Nem volt semmi tünetem akkor, általános vérvételből derült ki, hogy alulműködök egy kicsit, és a doki beutalt uh-ra csak a biztonság kedvéért, ahol az sztk orvos nem látott semmit... De elmentem Solymosi doktor úrhoz is, aki azonnal meglátta a bajt.
Utólag visszagondolva fáradékonyság. Sokat voltam fáradt az elmúlt években, de az egyetemre fogtam.
Miért kell egyébként 2 nappal az izotóp előtt már bemenni a kórházba? Milyen vizsgálatokat csinálnak előtte?
Nem tűntem el, csak még mindég nem kerestem elő a papírt, plusz lusta is vagyok :)
Adri, akivel együtt feküdtem első körben, olyan áttétes volt, mint állat, még a kulcs csontja alól is szedtek ki, aztán azóta vígan elvan, akkor volt 78 éves!
Én itt vagyok. :)
Ma voltam Vácon, június 3-án kapom az izotópot. A szövettanomból az is kiderül, hogy a daganat már egy helyen áttörte a pajzsmirigy tokot és mikroszkópikus méretben megjelent a külső felszínen. :( Doki szerint ez ront az esélyeken. :( Nagyon félek.
Köszönöm a bíztatást! :)
Vettem egy kis kendőt, a munkahelyen akartam hordani, hogy ne sokkoljam a többieket, de annyira zavar, hogy kénytelen voltam levenni. :/ Utálom, hogy hozzáér a nyakamhoz!
Érdekel, persze, köszi szépen. :)
De akkor mi alapján döntik el, hogy kivel hagyatják abba a tiroxint és ki kaphat szurit? Én szurit szeretnék kapni, akkor ezt mondanom kell mert a gyógyszer elhagyás az alap? Én úgy hallottam egyébként, hogy a szuri fizetős alapból.
A tsh injekció alatt azt érted, amit az izotóp előtt adnak? Nekem nem volt fizetős, 2 kezelésem volt, mind2x azt kaptam, nem akarok hülyeséget írni, alpha-.... valami a neve, holnap megkeresem a leleteimet, ha érdekel.
Rajtam kívül mindenkivel elhagyatták a tiroxint 4 héttel a kezelés előtt(nem szedhették), nekem csak a súlyom miatt sem merték, meg hogy dolgoztam is, és hát, úgy nehéz lett volna. És nem volt fizetős.
Vácról csupa jót hallottam :) Ha jók a szobatársaid, kaszinó lesz az egész. Ha újra kezdhetném én is oda mennék.
Megvan a szovettan eredmeny, meg a 12 nyirokcsomobol is talaltak 4-ben rosszindulatut. :( Szoval lesz izotopos kezeles, penteken megyek Vacra megbeszelesre.
A TSH intejciot az izotopos kezeleshez azt lehet kerni TB tamogatottan vagy mindenkinek fizetos?
Nekem is 1 honap utan kell vervetelre mennem, kivancsi vagyok mennyit kell majd emelni. Nem akarom, hogy tuneteim legyenek addig is. :/
Engem a gyongyosi korhazban mutottek.
Én is ennyivel kezdtem, havonta emelgették, először 50nel aztán még 25. Aztán még 1x 25, az sok volt, (200) de a 175 meg kevés. Az onkológus mondta meg a tutit, 187.5. Ez totál jó, csak macerás, ilyen kiszerelés nincs.
Gondolom azért nem adnak egyszerre többet, mert 1, van azért némi tartalék a szervezetben, 2, sokkot kapnál egy ekkora adagtól :)nekem 4 hetente kellett menni vv-re.
Köszönöm a bíztatást, igyekszem. :)
Ti műtét után mennyi tiroxint kezdtetek szedni? Én 100ug-ot szedek most (bár a kórházban 75-öt mondtak, de az endo doki azt mondta, hogy szedjem bátran a 100-at), de félek, hogy ez tuti kevés lesz. Miért állítanak ilyen alacsony dózisra, ami biztos nem elég?
27 voltam mikor kiderült, és megműtöttek 2 héten belül. 2x voltam radiojódon, túl lehet élni, csak baromi unalmas. Ha megnyugtat, ezzel le sem százalékolnak....
Most várom az első babánkat azóta.
Igen, nekem is mondták az orvosok a jó statisztikákat, de akkor sem tudok nem félni, hogy pont beleesek abba a néhány esetbe, amikor nem lehet gyógyítani. :(
A héten már meglesz a végleges szövettan.
Jaj de jó neked, nagyon szerencsés vagy. Nekem is van egy icipici esély még, hogy 1cm-nél kisebb legyen és egy gócú, de nem valószínű, mert az én csomóm magában 18 mm volt, de állítólag elképzelhető, hogy nem az egész rosszindulatú, csak egy része.
Nekem teljesen véletlenül, rutin vérvétel részeként magas lett a TSH-m, amiből kiderült, hogy van egy enyhe alulműködésem. Kaptam 50 ug tiroxint és elküldtek UH-ra, ahol megtalálták a hideg göböket. Vettek biopsziát, negatív lett, de mondták, hogy nagyon gyanúsak, érdemes lenne műteni. Persze nem tudtam magam így rászánni, hogy jóindulatú lett a biopszia. Fél év múlva megismételtettem, akkor viszont egyértelműen papilláris pozitív lett. :(
Maga a dolog nekem már nyár óta zajlott, akkor nagyon rossz érzés volt fél évig szenvedtem lelkileg, hogy úristen mi lesz, ha hibát követek el, hogy nem műtetem meg... úgyhogy amikor fél év után jött a diagnózis, hogy rosszindulatú, először esküszöm megkönnyebbültem, hogy nem nekem kell meghozni ezt a döntést, hogy lesz-e műtét...
Persze azóta visszajött a rettegés. Mi van ha van már távoli áttét, mi van nem hat majd a radiojód, amúgyis is miért pont velem történik ez... stb. :( Néha egész jól viselem, máskor meg csak bőgök.
25 évesen nagyon rossz, hogy ilyennel kell foglalkoznom.
Nekem is kemény a nyakam, ahol duzzadt, folyadékkal van kicsit feltelve a doki szerint. (Ma megmutattam a háziorvosnak is.) Egyelőre várunk, hogy felszívódjon, ha nem rosszabbodik, de azt nem mondták meddig szabad várni. Holnap beszélek a sebésszel, akkor megkérdezem ez meddig normális. Állítólag masszírozni kell. Én már 5 nappal a műtét után nekiálltam masszírozni, most vagyok 10 napos műtött.
Ezt a van valami a torkomban dolgot szerintem pszichésen érzi az ember. Nálam kiskorom óta előfordul, hogy ha valami miatt aggódok (mint példul most a nyakam, sebem, pajzsmirigyem stb, de akármi más az életben), akkor gombócot érzek a torkomban.
Nekem kivettek mindent, a teljes pajzsmirigyem, és a jobb oldali nyirokcsomókat is, mert műtét közben papillárisra pozitív lett az előzetes szövettan. Azt mondták, hogy 99%, hogy radiojód kezelés lesz, de majd ha megvan a végleges szövettan akkor megbeszéljük.
Neked mi lesz most? Kiveszik a másik felét is a pajzsmirigynek?
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?