Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Reggelre "szerencsésen" nőtt egy pukli középre. :( Kénytelen voltam vasárnap felhívni a sebészt, de nagyon segítőkész volt, kérte, hogy küldjek el e-mailben fotót róla. Küldtem, azt mondta, hogy ez még nem gond, felgyülemlett némi folyadék, fel fog szívódni, de ha rosszabbodik, akkor oda kell utaznom, és tenni kell ellene.
Remélem, nem fog rosszabbodni. :(
Gyöngyösön műtöttek, az endokrinológusom ajánlotta ott a sebészt, tényleg rendben volt minden, csak most mennyivel egyszerűbb lenne átugrani a Szent Imrébe egy ellenőrzésre. :)
Igen, a jobb oldalon vették ki a nyirokcsomókat is, azt a részt jobban megkínozták, bal oldalon csak a pajzsmirigyet. A cső is jobb oldalon volt benn 4 napig. Én is gondolok erre is, hogy emiatt is lehet.
Neked nem volt semmiféle duzzanat? Teljesen normális volt a seb alatt az izom?
Köszi szépen a válaszokat. :)
Én csak később kezdtem el a masszírozást, pont azért mert nekem is csak kapcsozták, és féltünk, hogy kárt teszünk bennem :)
Nyugodj meg, még az is lehet, hogy csak a front miatt van! Majd később is jó előrejelző lesz belőle!
Hol műtöttek? Gondoltam még, hogy nem e azon a részen a műtétnél ott jobban kifeszítették, kampózták, és érzékenyebb emiatt!
Hétfőig ha nem javul, akkor megmutatom a háziorvosnak. Gondolkodtam, hogy megpróbálom elérni a sebészt, de az a baj, hogy így látatlanban szerintem ő se tudna rá mit mondani.
Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ez így normális-e. Nem tűnik nagy dolognak, de a bal oldalon mégis szebb, mint a jobb oldalon, laposabb és puhább kicsit.
Kérdeztem a sebészt, hogy mire kell odafigyelni, bedagad stb. Azt mondta 4 nap után ez már nem jellemző, masszírozzam sokat, rendesen, nem gyengéden, ez nagyon fontos. Ez segíthet a duzzanaton? Talán már akkor is duzzadt volt és emiatt ajánlotta? Vagy mire való a masszírozás? Gyorsabban gyógyul tőle?
Elsőre fel se fogtam mit írsz, akkor azt hittem bevérzett, de másodszorra meg az jutott eszembe, ez semmi. Tudom nem segítség, de így látatlanba..... Háziorvos esetleg ha ránézne, nem volna baj, gondolom az van közelebb :)
Mielőbbi gyógyulást:)
Nekem a műtét után a ragasztóktól/kötésektől volt lila nyakam, nem jöttek le....
Sziasztok!
Egy hete kivették a pajzsmirigyemet és a jobb oldali nyirokcsomókat (papilláris daganat, bár a végleges szövettan még nincs meg).
Pénteken műtöttek, szombaton kivették a kapcsokat, hétfőn a csövet és jöhettem haza.
Szerdán vettem le a kötést és azóta látom, hogy a jobb oldalon duzzadtabb, tapintásra keményebb. Nem volt lázam, nem piros, és nem fáj jobban, ha nem nyomkodom nem is érzem. De azért látható és tapintható is a duzzanat a seb alatt. Ez normális? (A sebészetre több, mint egy hét múlva kell csak visszamennem, és elég messze lakom tőle, feleslegesen nem akarok odautazni.)
Köszi, elvagyok, egyre közelebb a vége, tegnap vesekő volt a problémám.
Masszírozd, nekem a végén voltak bumszlik, ahonnan a csövet kihúzták, de elmúlt. Úgy csináltuk, ha van segítséged, hogy párom leült az ágyra, én meg elé a földre és a két térde közé tettem a fejem, hogy minél lazábban legyen a nyakam, a térdeivel tartotta meg a fülem alatt a fejem, és óvatosan körkörösen masszírozta, előszö felül, aztán alul, aztán a széleit, mikor hogy sikerült.
Amúgy tényleg, nekem is jobban működik mint az időjárás előrejelzés, de csak hidegfrontnál :)
:) Nekem is görcsöl időjárás változáskor. Szerintem mi már jobbak vagyunk, mint a meteorológusok, akik egyre többször mondják, hogy hó-eső-napsütés "bármi" lehet. :)
Menzeszkor is szokott fájdogálni, görcsölni, egészen az állkapcsomig beránt a görcs. Kellemetlen, mert próbálom megmozgatni, de akkor meg úgy tűnik, mintha grimaszolnék. Félreérthető állítólag. Pedig ha tudnák, hogy mennyire kellemetlen! :(
Igen, körömvirágkrémmel masszíroztuk egy ideig :)
Most a nagy szelekben fájt elég sokat, olyan időjárás előrejelző lett, mint a leveli béka :)
Jól vagy?
Szia!
Ez nem valami jó hír:/
A tumormarker eredményeid milyenek?
Tavaly nem merült fel, hogy kivegyék azt a nyirokcsomót?
Minden jót kívánok Neked!
Sziasztok!
2012-ben műtöttek papilláris pajzsmirigy daganat miatt, eltávolították a pajzsmirigyemet. Nyaki ultrahang vizsgálatra járok kontrollra. Tavaly reactiv nyirokcsomót látott a nyakamon az ultrahangos orvos, amit most újra ellenőrizve, fél év alatt kb. duplájára nőtt, illetve már egy nyálmirigy cisztát is látott az orvos. Kérdezem, hogy van-e valaki, akinek volt pajzsmirigy rák után nyirokcsomó áttétje? Sokszor olvastam róla, hogy ez a veszély fent áll, de nekem mindig azt mondták az orvosok, hogy ez a gyakorlatban iszonyat ritkán fordul elő, szinte soha. Tud valaki ilyen emberről, akinél diagnosztizáltak nyirokcsomó áttétet pajzsmirigy daganat eltávolítása után?
És amúgy minden ok?
Stift nem rémlik, nekem ez segített, de úgy, hogy keresni kellett a hegem, párom egy ismerősénél voltam, aki anesztes doki (csak gyesen)
Nem tudok sajnos neked segíteni győri orvosban!
Felkérni is lehet orvost műtétre, de, hogy ott, hogyan találod meg a számodra megfelelő szakembert nem tudom.
Mindenesetre a legjobbakat kívánom neked, sikeres műtétet és gyors gyógyulást!
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?