Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Én teljesen véletlenül vettem észre, nem volt tapintható.
De egyelőre ne aggódj, ha érzékeny, fáj, az általában jó jel a csomók esetén, mert nagy a valószínűsége, hogy vírusos fertőzéstől bedagadt nyirokcsomóról van szó. Ilyenem nekem gyakran volt. Még a műtét során is vettek ki hatalmas nyirokcsomót, és nem volt benne semmi rosszindulatú, csak épp be volt durranva valami baci miatt.
Manca: testileg jól vagyok, szinte nem is érzem már a nyakamat, lelkileg viszont azóta is rosszul :(
Tomi: radiojód kezelést jelent, jód izotópot fognak adni gyógyszer vagy ital formájában, amit felvesz a pajzsmirigyed és a rákos sejtek is és elpusztulnak majd tőle. Engem április 10-én műtöttek és január 5-én kapom az izotópot. Hol műtenek?
😔
Sajnálom, már azt hittem rendbe jöttél!
Én cigiztem, és a műtét után egy 3 hétig nem, aztán apránként szoktam vissza, de nem voltam már napi cigizős később, max ha a munkahelyen olyan extrém eset volt. A bulikon persze cigizgettem, meg ha olyan alkalom volt, mint neked a kávé, csak nekem az pl olyan emberekkel való beszélgetés, találkozó.
Szerencsémre közülük is sokan leszoktak azóta, így ha találkozunk, már nem jut róluk eszembe a cigi.
És nem is hiányzik.
Nekem sokat segített, a hegem abszolút nem látszik. Van egy ismerősöm, aki bármit kenhet magára keloidos szegény.
És mi is körömvirággal masszíroztunk :) pont tegnap került a kezembe a kis régi tégelykéje :)
Szoktad masszírozni? Én már 1 héttel a műtét után nekiálltam masszírozni körömvirág krémmel, meg Contractubex-el is kenem.
A masszázs szerintem segít a duzzanaton és a nyomás érzésen, nekem mindkettő csökkent már tőle.
Csoda, hogy élsz!
Olvastam egy cikket: egy nő 2 óra alatt ivott meg 6 liter vizet és meg is halt, mert a veséjét túlterhelte.
Nem szabad ilyen sokat inni!
És azt még nem is írtam, hogy a sok víz teljesen felborítja a szervezetet, mert kimossa a vitaminokat és az ásványi anyagokat. Hülyeség ez az igyál meg naponta 6 litert, nincs szükségünk ennyire és nem is egészséges.
Ja én direkt nem ittam kávét akkor, hogy ne hiányozzon még olyankor is a cigi. Sőt, bulizni sem jártam és alkoholt sem ittam- mert ez mind mind olyan cselekvés, amikor rágyújt a dohányos ember. :-/
Azóta a kávé visszajött, cigi nem. Sport van ezerrel...
Manca, kutyakozmetikus vagy?
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?