Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Ezt is olvastam már:
Szív-érrendszeri tünetek
A pajzsmirigy túlműködésre jellemző a magas pulzusszám, amely jellegzetesen nemcsak terhelésre, hanem nyugalomban is jelentkezik. Szívritmuszavar is gyakran előfordul, idősebb betegeken nem ritkán a szívritmuszavar az egyetlen tünete a pajzsmirigy túlműködésének. Gyakori tünet az emelkedett vérnyomás is. Alulműködés esetén a pulzusszám csökken, bár ez az idegrendszer csökkent érzékenysége folytán kevésbé okoz panaszt a betegeknek. A vérnyomás itt is gyakran emelkedett, és súlyos alulműködésben szintén előfordulhat szívritmuszavar.
Melegben nem nehéz jó vagy alacsony vérnyomást produkálni!
Én sem szedek gyógyszert nyáron. Most is már 2 hónapja semmi nem kell. A vérnyomásom alacsony vagy pont jó, de majd jönnek a frontok ősszel és egyből el kezd liftezni.
Tehát, a műtét éjjelén volt az, hogy majdnem szétrobbant a fejem. Hozzám elég sokszor jöttek akkor éjjel, mert 3x el kezdett ömleni a vér a nyakamból és ugye levegőt sem kaptam a hangszalagjaim miatt, így egész éjjel ott volt velem valaki, egy belgyógyász is, mert nagy nehezen elmutogattam, hogy a fejemmel gond van. Beállították a vérnyomásomat és valóban néhány hónap múlva már nem kellett a gyógyszer. Januárban műtöttek, nyáron nem kellett gyógyszer, de jött az ősz és azt vettem észre, hogy állandóan fáj a fejem és nagyon feszült vagyok. A kolléganőmnek jutott eszébe a vérnyomás probléma és igaza lett. Megint el kezdtem gyógyszert szedni de, ahogy jön a meleg nem kell. Nem akarlak elkeseríteni, de ha egyszer ez beindul, akkor nincs visszaút:(
Az én vérnyomásom még az ingadozó fázisban van, ez előzi meg a magasvérnyomást. Nem tudom mikor lesz ténylegesen magas, de az biztos, hogy október elejétől-június közepéig mindig kell azóta a gyógyszer.
Én túlműködő vagyok, így a meleget nehezebben viselem, azaz izzadok. A műtét előtt évekig kigombolt télikabátban jártam és úgy is melegem volt:DDD A műtét után naponta sokszor volt hőhullámom, na ekkor nagyon izzadtam. A legrosszabb az, hogy csak a fejem. Csorog a tarkómon és a homlokomról a víz. Most is. Itt ülök a gép előtt törölközővel a nyakamban:D
Szerintem ez már nekem megmarad....
Alulműködsz, ezért nincs meleged:(
Majd a gyógyszertől rendbe jössz:D És meleged lesz újra.
Ja, én a csokival voltam így évekig. Én csoki függő vagyok. A műtét előtt minden nap bementem a boltba és ha nem is édességért, akkor azt vettem észre mindig, hogy a csokis pultnál válogatom, hogy mit vegyek magamnak. Napi 1 tábla csoki. A műtét után kb. 1 évig nem kellett a csoki. Azaz megettem, de ha vásároltam, akkor sem a csokis pultnál kezdtem. Manapság megint csoki függő vagyok...
Már simán moshatod, ahogy akarod:DD
Én a műtét után 7 nappal jöttem ki a kórházból, akkor szedték ki a varratokat és megkérdeztem mikor érheti víz, erre azt mondta, hogy tegnaptól és kenegessem, stb.
Nekem is valami icike-picike darabot hagytak bent, de nem csinál semmit, csak ott van. A műtét utáni napon nézték a vérképemet, ekkor már 11 volt a koleszterinem, a TSH-m is ennyi volt, a vérnyomásom nekem is megborult és azóta sem rendeződött. A műtét után 1 hónappal 96 volt a TSH-m. Rendesen alulműködtem. Én is jól éreztem magam, bár így utólag azt gondolom hogy nem emlékszem rá:D
Az új munkahelyemen is gondjaim voltak. Nekem a penge agyúnak mindent többszőr el kellett mondani, jegyzetelnem kellett és így sem voltam képes megtanulni:DDDD Na, ez a gyógyszertől rendbe jött!
:DDD
Nekem sem tűnt fel, hogy vékonyabb lett a nyakam, de a férjem azóta hattyú nyakúnak hív:DDD
Ne hidd, hogy magánban máshogy viselkednek veled, max. mosolyogva néznek hülének.
A kollégám magánban volt. A teljes kivizsgálása 60 ezer volt, felírták neki a letroxot és persze ajánlgattak még egyéb vizsgálatokat, amiknek semmi köze a pm-hez. Azt már nem csináltatta meg, hiszen 27 éves pasi volt ekkor. Azóta én látom el gyógyszerrel, én nézem meg a leletét, nekem mondja el, ha problémája van és én ötletelek neki:D És mindig jobban van, ha azt tanácsolom csökkentse a gyógyszert vagy növelje az adagot.:DDD
Hidd el alig várom már,hogy pontos diagnózist kapjak.Még rossz is jobb,mint a bizonytalan.
Ma délelőtt megint cudarul éreztem magam. Lehet,hogy ez a hülye meleg teszi. Egy hét múlva okosabb leszek.
Ebben a cikkben bővebben beszél az idegbecsípődésekrők,húzódásokról,de engem a pajzsmiriggyel összefüggésben hozott rész ragadott meg,ugyanis nekem hónapok óta nem gyógyul a jobb lapockám alatti izom /vagy ideg????/. Lásd Ganita vállfájdalma.
Mégis van összefüggés??????????????
"Azt hihetnénk, hogy az idegbecsípődés valamilyen rossz, hirtelen mozdulat következménye, azonban nagyon sokszor hosszú idő alatt alakul ki az ideg károsodása. Bármi kiválthatja, ami a nyomással jár az idegre, például ha valaki gyakran ül egy bizonyos pozícióban, keresztbe teszi a lábait vagy éppen rosszul tartja magát. Az idegbecsípődés okai között találhatjuk a gerincsérvet (hiszen a kitüremkedés nyomhatja az idegeket), a hízást, illetve vízvisszatartás, valamint az ezekkel összefüggő betegségeket (például a pajzsmirigyproblémákat), a sokszor ismétlődő mozdulatokat is. A várandósság idején megnőhet az idegbecsípődés esélye."
Ha érdekel valakit egy egész cikk van róla,de számunkra ez fontos.
Sziasztok Lányok! Ezek nagyon jó hírek,hogy jól vagytok.Főleg az idegességgel kapcsolatos tünetek.Engem ,mint már írtam ez zavar a legjobban.Az ok nélküli feszültség.Valószínű akkor nem működik vagy túlműködik a pm-em.
Ildee! Miben nyílvánul meg az ,hogy rosszul érzed magad? Milyen tünetei vannak? Csak ideges vagy,vagy van más is? Pl. szédülsz,fáradt,gyenge vagy?
Szia ganita! Igyekszem sűrűn jönni, de néha csak arra van idő, hogy olvassak, pedig sok mindent irnék:)
Nagyon szépen gyógyul a nyakad! Tényleg már csak egy csik van, szépen eltűnt a varrás nyoma. Majd én is teszek fel képet, csak már bekötöztem. Neked mit mondott az orvos, érheti már viz?
Ez furcsa. Pedig a kiütés az bőrt érő irritáció nyoma, nem hiszem, hogy az belső gyulladástól kijöhetne. Vagyis, ha nagyobb gyulladt pattanásokról lenne szó, akkor az igen.
Én a műtét óta szedek gyógyszert, mert kivették az egész pajzsmirigyet. Illetve 2 mellékpajzsmirigyet hagytak bent, hogy a kalciumszintet rendbe tartsa. Az még kérdéses, de szerintem működnek :) Most legutóbb azt olvastam, hogy végül Neked sem hagytak bent a lebenyből????Hogy értette az orvos, hogy most ürül ki a hormon, akkor miért nem adott egyből hormonpótlót?? Én ezt nem értem!Én már 1 szem letroxot szedek. Féllel kellett kezdenem. Pénteken sajnos eléggé ideges lettem, összejött minden egyszerre, és ettől nagyon rosszul voltam. Úgyhogy erre figyelj Te is, hogy teljes nyugalom legyen :) Viszont mióta kivették, nagyon nehezen leszek ideges, és semmi stresszt nem érzek, vagy hamarabb lenyugszom. Te milyen változásokat vettél észre???? Ezt majd este én is megírom. Nekem a seb kenegetése megy nehezen (pszichésen), utálok hozzá érni, meg azért kellemetlen is.
Örülök, hogy túl vagy rajta. A neheze meg volt :) Innentől türelemjáték, és pozitív gondolkodás :)
A fejedet tudod mozgatni? Vagy próbálod?
Durva, hogy nekem nem kellett vérhígítót szurkálnom, pedig van 2 ápoló barátnőm, és anyukám is az. Feltudok nektek ajánlani 3 vállalkozót erre :)
Gyógyulást a frissen műtöttnek!
Téged Pécsett műtöttek?
Tapasztalt pm-esek!Ma elkezdett fájni a bal oldali göböm és a bal fülem meg a nyakam..illetve a göb érintésre érzékeny./eddig nem volt/ Gyulladásba lehet a pajzsmirigyem? Na még ez hiányzott....
Köszönöm a bíztatást, ma végre itthon vagyok!
A műtéttel minden rendben ment, az ébredés volt kicsit problémás. Hányni nem hánytam csak öklendeztem bár arra nem is emlékszem csak, hogy teljesen bepánikoltam, mert nem tudtam hol vagyok és mi történt, a nővér meg jól leteremtett, hogy nyugodjak meg mert csúnya lesz a hegem aztán bealudtam.
Aztán délutánra átvérzett a kötésem (reggel 8-kor műtöttek) és 2-3 óránként kellett kötést cserélni ez így ment másfél napig aztán tegnap reggel jött a sebészem és betett még egy öltést azóta minden renben. Még mondta is, hogy ezt a gyakornokok is megcsinálhatták volna, akkor nem kellett volna egy nappal tovább benn maradnom. A vérzés miatt a csövet is csak tegnap szedték ki, annak már nagyon örültem.
Egy hét múlva kell varratszedésre mennem.
Meg még a 10 vérhigító beszurkálása lesz vissza, kérdezgetem a családtagjaimat, hogy ki vállalja, mert a tűiszonyommal biztos, hogy magamnak nem fog menni. Azt is nehezen viseltem, hogy ez alatt a pár nap alatt próbáltak szitát csinálni belőlem.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?