Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia,
Nekem papillaris cc volt, de se a mellékpmhez, se a nyirokcsomókhoz nem nyúltak.
Kedves ganita73 es LC52! :-) Köszönöm a valaszaitokat, es koszonom a biztatast! :-) Jo erzes pozitiv peldakat hallani! Van egy olyan erzesem, hogy barmelyik orvoshoz mennek, mindegyik ugyanazt mondana, vagyis hogy vegyuk ki az egeszet...plane, hogy autoimmun. Van esetleg valaki itt a forumon, akinek Hashimotoval kivettek az egeszet? Megszuntek a tunetei? Ez szol meg a mutet mellett, hogy megszunnek az egyeb hashimotos tunetek, gondolom...vagy átcsap valami masba...???!!
Kedves Boccci, nalam pont ez a helyzet, nem zarhato ki foll.neopl., egy feleve allapitottak meg, szerintem a gyulladas okozza ezt az eredmenyt, persze neha en is megijedek, azert is vallalom be a mutetet, jan.11-en lesz.
Meg egy kerdes. Akinek rosszindulatusag miatt tavolitottak el a pm-et, eltavolitottak a mellekpajzsmirigyeket is? Azt tudom, h a kornyezo nyirokcsomokat eltavolitjak.
Sziasztok!
Van e esetleg köztetek olyan, akit hideg göbbel operáltak, és műtét előtt a biopszia eredménye follikuláris neoplázia gyanú lett? Arra lennék kíváncsi, hogy műtét után a nagy szövettan rosszindulatot igazolt e vagy volt olyan, akinek műtét után kiderült, hogy jóindulatú göbről volt szó? Köszönöm előre is ha válaszoltok akár itt, akár priviben.
Kedves Topiktársaim! Sorstársaim!
Áldott,meghitt karácsonyt,jó egészséget kívánok mindannyiótoknak !
Szia Timcsi!
Műtét közben is szoktak gyors szövettani vizsgálatot végezni,ha a sebész indokoltnak látja.
Nem kell ettől a műtéttől annyira rettegni,mint amennyire itt mindannyian rettegtünk.Ez természetes ,hogy félsz,nem kockázatmentes műtét.
Nekem mindkét lebenyem tele volt hideg göbökkel.A műtét előtti biopszia nem igazolt rosszindulatúságot.Hál Istennek a műtét utáni sem lett az. Idén okt.14-én műtöttek. Egyik lebenyemben 1 cm3,a másikban 1,5 cm3 -nyi darabkát hagyott a dokim.A hat hetes kontrollnál TSH-m 2,1 volt.Egyenlőre nem kell gyógyszert szednem.Nem gondoltam volna,hogy ez a csöpp is képes működni. Műtét előtt TSH-m 0,2 volt.
A műtét óta vérnyomáscsökkentőből csak felet szedek,előtte állandó kiugrásom voltak,most a féllel normális a "nyomim".
Nyugodtan vágj bele,a dokid tudja a dolgát.bízd rá magad. Ha mégis vannak kételyeid,megkérdezhetsz más sebészt is,aztán eldöntöd melyik megoldást választod.Ezzel nem veszítesz.A három hétbe még belefér egy másik vélemény meghallgatása. Ne izgulj! Minden rendben lesz.
Igen....Solymosi dr. oldala. Én nála voltam a műtét előtt. Én is ajánlom szíves figyelmetekbe.
Mindenkinek jó egészséget.
Sziasztok!
Elfelejtettem, mindenkinek, aki tele van a témában kérdésekkel a konzilium című honlapot ajánlom, ott komoly anyagot talál, rendesen összegyűjtve, de emberi nyelven.
Jó egészséget és jó készülődést a Karácsonyra!
Gica
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a bátorítást és a jó tanácsokat! Kicsit későn írok, mert csak jó híreket akartam írni!
A műtét jól sikerül, a Doki nagyon ügyes volt, a hormonok is lassan a normális tartományban vannak, bár még mindig állítgatják a gyógyszert.
Maradt fél pajzsmirigyem, az is kezd talán magára találni, a hangom is rendben, kicsit rekedtebb, de sebaj.
Szóval MINDENKINEK KITARTÁST ÉS JÓKEDVET!
Sziasztok!
Én nem,de hallottam valakitől.Azt mondta teljesen mindegy mit fogyasztott a műtét segített,azonkívül semmi nem használt.
De lehet,hogy van más vélemény is.
Sziasztok!
Nincs valami nagy mozgolódás itt. :)
Azért szeretném megkérdezni, fogyasztott valaki tejoltó galajteát a pajzsmirigyműködésére? Esetleg tapasztalatok?
Köszi LC52, jelentkezem, ha már megtörtént az izotópos vizsgálat!
Jó egészséget, szia.
Az én göbjeim sokan voltak.26 x 16 mm, 15 x 22 mm, 21x 24 mm, 26 x 18 mm.
10, 14,9, 10, 12,12, 15 mm átmérőjű. Ennnyi volt. Ugye nem kevés? A tiéd sem kicsi.
Én egy kicsit túlműködő voltam,amit latens túlműködésként diagnosztizált az endós néni.A hideg göbjeim miatt javasolták a műtétet.
Szia, köszi :)
Szeretném megkérdezni, mekkorák voltak a göbök? Nekem semmi panaszom nincs, igaz szedek alulműködésre Letroxot, sokkhatásként értek ezek a göbök. 3 cm-es, azért nem kicsi...
Hasonló cipőben járok.Nekem tavaly okt.8-án volt egy epeműtétem,most okt.14-én pm. Megértelek...ha ez nyújt némi vigaszt.
Én sem viselem valami jól ezt a sorozatot,de mivel nem kívánságműsor sajnos és az egészségünkről van szó...kénytelenek vagyunk alávetni magunkat.
Írj majd hogyan tovább. Vár rád egy pár vizsgálat.
JÉZUSOM, DE HÜLYESÉGEKET ÍROK, MÁR ELMENT AZ ESZEM A FÉLELEMTŐL!
Méhátültetés = méheltávolítás akart lenni! :)
Bocsánat a zagyvaságért, most olvastam vissza, mit írtam.
Szia!
Köszönöm válaszodat.
Már évek óta szedem a Letroxot - 100 mikrogammot fél éve - most állt be a pajzsmirigyem arra az értékre, amit írtam.
Fülzúgás miatt volt csütörtökön az ultrahang, ott derültek ki a göbök. Holnap hívom fel Győrben az endokrinológust, hogy mielőbb legyek túl a vizsgálatokon.
Tiszta pánikban vagyok, ez év januárban volt egy teljes méhátültetésem, most meg ez...nagyon kivagyok :(
Szia!
Nyugi...a göböket feltétlenül nézesd meg.
Nálam volt izótópos vizsgálat és biopszia is.Szép,méretes hideg göbjeim voltak,műtétet javasoltak.A biopszia nem igazolt rosszindulatúságot,amit aztán a műtét utáni szövettan is alátámasztott.Okt.14-én műtöttek.
6 hetes kontroll TSH-m 2,19, műtét előtti 0,2 volt.Egyenlőre nem kell gyógyszert szednem.
A TSH-d nagyon közelít a határértékhez.
Endokrinológusnál jártál?
Sziasztok!
Voltam nyaki ultrahangon, ahol több göböt is találtak a pajzsmirigyemnél, 3 cm-es,2 cm-es, 1 cm-es és egy 0,5 cm-es. A göbök finoman inhomogén szerkezetűek, a mirigyállománynál valamivel echodúsabb göbök.Egyébként a pajzsmirigyem alulműködik, de a legutóbbi Tsh 3,820, tehát normális.
Már tiszta ideg vagyok ezek miatt a göbök miatt, a legrosszabbra gondolok...
Valakinek ezirányú tapasztalata?
Köszi, szép napot!
Sziasztok!
Nincs itt valami élénk társasági élet. :))))))
Hol vagytok,merre jártok? Mindenkinél minden rendben?
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?