Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia.
Meglepő módon nem volt gond az éjszakával sem.
Apája elaltatta és szépen aludtak együtt reggelig :)
Én is kidőltem,mert a délutáni hazaérkezésem után egészen estig takarítottam.
Elkellett foglalnom magam :)
Amikor eltávolították a pajzsmirígyedet,az is már rosszindúlatuság miatt történt?
Azért kérdezem,mert úgy tudom hogy olyankor a környező nyirokcsomókat is el kell távolítani.
Szia.
A legnagyobb 31x21 mm-es,ez tolja a légcsövemet.
Én még nemtudom hogy hideg vagy meleg göbjeim vannak e,bár a vizsgáló hölgy szerint bincs rosszindulatú.
Biztos ért hozzá,ezért reménykedem.
Az a baj hogy mindenképp műtét kell és én is izgulok.
Sőt,félek!
Nagyon buta gondolataim vannak a műtéttel kapcsolatban.
Téged ki fog műteni és hol?
Nekem itt Miskolcon Berecz János doktort javasolta a nuk. med. asszisztens.
Annyit tudok hogy pajzsmirigy sebész és már nem fiatal,van tapasztalata.
Mert vannak benne rosszindulatú sejtek.
A sebész? Csak tippelgetés van miért nem. Éjjel hogy telt?
Ja,bocsi.
Most olvasom hogy a nyirokcsomókkal van a gond.
Leírod hogy mi a baj?
Szia.
Igen,már túl vagyok rajta.
Tényleg el van apával a kicsike :)
Mióta haza jöttem szinte nem is látott,mert félek hogy sírna értem,így most ők a nagyszobában vannak egész nap.
Voltak sétálni is 2x.
Bár a párom úgy látom kezd rájönni,hogy nem is olyan egyszerű Noellel egy nap :)
Egy hét múlva lesz nekem eredmény,de a hölgy aki csinálta a vizsgálatot azt mondta jóindúlatú göbök.
Remélem jól látta.
A 15 perces vizsgálatból lett 30 perc,mert annyira hosszan leér a bal oldalon a pajzsmirígyem hogy állítgatni kellett a gépet.
Azt is mondta hogy nagyon rossz helyen van az a bagy göb,mert eléggé tolja a légcsövemet,bár erről már tudtam :(
Javasolt egy pajzsmirígy sebészt,mert szinte biztos a műtét.
Téged miért nem vállal a sebész?
Ha már kivették a teljes pajzsmirígyedet,akkor miért hagyták bent a mellék mirígyeket?
Sajnos még nem volt időm vissza felé olvasgatni,de érdekelne a történeted.
Bocsi, csak most olvasom, már azóta túl vagy rajta! Ne izgulj, apja megoldja, ösztönösen fogja tudni, a gyerek túléli😉. Aztán úgy belelendülnek, hogy azt veszed észre ki is túrnak😀😀😀 nálunk így van mióta leválasztottuk.
Tegnap én is kézhez kaptam az eredményt,jól vissza is vittem, hogy mi a fene van rajta, pajzsmirigy nem látható, blbablaba, mondom jóhogy nem látható nincs is!! Nyirokcsomókat kellene vizsgalni. Az negativ.
Voltam sebésznél is, de,nem vállalt, hagyjuk mert csak ideges leszek.
Szia.
Köszönöm hogy válaszoltál.
Miskolcon,a Megyei kórházban lesz a vizsgálat.
Mindenképpen kérdezni fogom a dokit,hogy mi a helyzet.
Nálunk is apa lesz a gyerekkel,szabit vett ki.
Nemtudom hogy fogja megoldani a dolgokat,mert eddig szinte mindig csak én csináltam mindent a gyerek körűl.
Nagyon "anyás" a fiam.
Főleg az esti alvással lesz gond,mert együtt alszunk és most nem leszek ott. :(
Holnap reggel 8-ra kell mennem.
Sokáig tart a vizsgálat?
Kell várakozni?
Szia, én 9én voltam, és a fiam szintén 13 hónapos. Napközben az apja volt vele. Ha technéciumot kapsz, akkor elvileg 24 óráig legalább 2 méter távolságban kell lennie tőled. Tudom vicces így leírva, hogyan tarts távol egy ilyen kicsit... Na mi úgy csináltuk, hogy én az ebéd utáni szundiig haza sem mentem, mikor felkelt otthon voltam, kerültem, tettem a dolgom. Apja megetette, nagynagy hosszú séta, játszi, én addig bolt, pad, messze a kicsiktől, este megfürdette elaltatta. Bár majdnem mindig ő szokta mióta nincs cicizés. Ott voltam, de mégsem. Nem vagyok 100% biztos benne, de amit adnak az a technécium 99, annak a felezési ideje 6.01, javitsatok ki ha nem. Mindenképp a nuk.med. asszisztenseket faggasd erről, vagy a dokit, aki ott dolgozik. Hol fogják csinálni?
Nekem csak a mibi nevű vizsgálat volt, mert már pm nincs, csak a környező nyirokcsomókat nézték meg.
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék.
21-én reggel izotópos vizsgálatra kell mennem,mert van egy jelentősen megnagyobbodott göböm + 4 kisebb is.
Olvastam hogy a vizsgálat után nem ajánlott 16 éven aluliak közelében tartózkodni a sugárzás miatt.
Az endokrinológus nem beszélt erről nekem,pedig mondtam neki hogy van egy 13 hónapos kisfiam.
Annyit mondott csak hogy a szoptatást be kellene fejeznem.
Ez a része sikerűlt,a fiam már 3 hete nem szopizik.
Leírná nekem valaki hogy valóban úgy van-e a dolog ahogy olvastam?
Előre is köszönöm :)
Ja, akkor nem lenne jó egy pesti foniáter....
Én irodában dolgozok, de járok tornázni hetente többször, illetve bicajozok is és persze a házimunka. Nekem tulajdonképpen semmi bajom. Kicsit mélyebb és rekedtebb lett a hangom, meg van, hogy félrenyelek, elfogy a levegő, de azért jól vagyok.
Jártam foniáterhez, kaptam UH kezelést és itthon is sokat gyakoroltam, illetve a levegő vételt számoltam sokáig, stb.
Persze még mindig vannak korlátaim (nem tudok menni és enni egyszerre, nem tudok enni és levegőt venni egyszerre, azaz hamar kifulladok ezektől), de mozgás közben a számolás sokat segít:D Ja, meg a párás idő és a stressz, ami rossz.
Te nem tudsz dolgozni sem? Meg semmit csinálni?
És a hangszalagod azóta sem jött rendben? Kezeltek? Foniáterhez jártál?
Hol laksz? Tudok ajánlani foniátert, én általa gyógyultam meg. Nem mondom, hogy 100%-os a gyógyulásom, de a levegő vételem és a hangom is egész jó lett:D
Nekem is mindkét hangszalagom és a gégém is lebénult a műtét közben.....
Nagyon ügyes vagy!
Csak így tovább! Már csak néhány kiló van hátra:DDDD
Írd le mit csinálsz és, hogyan!
Ügyes vagy!
Gratulálok!:DDD
Nem kell parázni, 4 éve is gyanúsak voltak, szúrták is, de mind a 3x negatívak lettek, így a sebész nem nyúlhatott hozzá (szakmai protokoll, én nem haragszom rá emiatt)
Csak azt nem értem mikor pesten voltam 2x izotópon, ott nem látták? Szóltam is azoknak akikkel együtt voltam bent, hogy tiplizzenek ultrahangra.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?