Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
Mondjuk úgy, szerencséd volt.
Jájj, erre van valami tudományos statisztikád?
Te egy olyan dolgot, olyan személyt védesz, ami tanult és felelősségtudatos anyák, nők körében vérlázító.
Én még élek köszi, és a gyerekem is. Itt senki sem kockáztatja senki életét!
Végül is ezért vették el a diplomáját.
Legtöbbször genetikai rendellenesség miatt.
De nem "sufnituning" miatt.
Idôben felismerték, megmentették öket. Én sehol nem írok a kórház ellen. Nem én támadlak titeket, han ti engem! Nem tünt fel? ;)
Én betiltanám az otthonszülést, by the way.
Óriási biztonsági kockázat, veszélyezteti úgy az anya, mint a gyermek épségét, életét. Ha bármilyen probléma fellép, az szinte biztosan súlyos következménnyel jár, azok a percek, míg a mentő kiér, végzetesek lehetnek.
ja,aztán mikor komplikáció van,lehet mondani,én nem gondoltam rá.pedig kéne.
Ez persze nem mostanában volt de az unokám 10 éves elakadt a válla szülés közben visszanyomták és vitték a műtőbe hogy kivegyék szerencsére nem lett baj
Hol írtam én ilyet???????
az unokaöcsém barátnője akart mindenáron otthon szülni.aztán a vége császármetszés lett.
Nem azért, mert bíróságon elítélt "orvos" segíti a világra jöttüket, az biztos.
Felnőtt emberek is halnak meg kórházakban, nem csak újszülöttek.
Van, amikor nincs mit tenni, ezt el kell fogadni, bármennyire nehéz.
De a kórház az a hely, ahol azonnal megoldható a szakszerű segítség. Mert ott vannak eszközök, műtők, lélegeztetőgépek, vérátömlesztés, és nem utolsó sorban szakemberek.
De igen, jelent, csak másfélét.
Vagy lehet, hogy a kislámpa fénye vette el azt a megvilágosodást, amit a kórházban minden orvos tud, hogy beszorult fejet nem huzigál, tekerget, mert hátha jóra fordulnak a dolgok ... hanem irány a műtő.
Egyetértek.
Aki itt nyilatkozott az utóbbi órákban, mind szültek/szültünk. Ki hüvelyi úton, ki császárral, de igen, anyák vagyunk, sőt, van, aki nagymama is már.
Elvakultan hiszel a saját igazadban. Teljesen nyilvánvaló, hogy miben hiszel. Mindenki magánügye. A probléma az, hogy te meg akarsz győzni mindenkit, hogy márpedig az egyedül üdvözítő az otthonszülés. Akkor lehet csak boldog, kiegyensúlyozott gyermek a babából. Anyuka pedig végképp csak akkor lehet jó anyuka?
Az én (már nyilatkozni tudó) gyerekeim elég jól vannak. Kórházban születtek.
Én téged nem butáztalak le!
Akkor miért halnak meg mai napig a kórházban babák?
Akit több oldalról érdekel a dolog, ezt is érdemes elolvasni:
[link]
Istenem, de buta vagy.
Igen, egy orvosnak előre kell látnia, mert azt tanulta.
úgy beszélsz,mintha valami csekélységről lenne szó.pedig emberéletről.
Ja igen, mert boszorkány és mindent elöre kell látnia?
hát,ha azt hitte?tévedett,csak sokba került.
"Ági" azzal védekezett a bíróságon, hogy azt hitte, majd jól alakulnak a dolgok ...
No comment.
Rosszul alakultak.
Tudnia kellett, hogy rosszul fognak alakulni.
Jól elvitatkoztok,de egyet nem vettetek figyelembe,akár otthon akár kórházban szülünk baj mindenhol történik nekem 5gyerekem van de 7tet szültem 2meghalt a harmadikba kishilyán belehaltunk az 5iket egyedül szültem meg a kórházban csak az voltak a szerencse hogy amikor láttam hogy a nyakán van aköldökzsinór olyan hangosan orditottam hogy a csecsemős meghallotta pedig azt is tudták hogy még 5hét volt hátra ennyit arról ki hol akar szülni azért a kórházban csak előbb jön a segítség
talán csak nem mindegy mennyire.nem mindegyik szerencsés,hogy még kibír pár órácskát.
További ajánlott fórumok: