Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
Felőlem is mindenki ott és úgy szül, ahol és ahogy akar.
Csak azért folytam bele, mert nem tetszik, hogy istenítve van egy olyan "szüléssegítő" és az ő módszerei, amikről törvényes bíróság mondta ki, hogy emberi életek ellen vétett.
Másfelől pedig nem tartom biztonságosnak az otthon szülést. Se bokorban, se illóolajos kádban.
13219-ben írod, hogy a 2988 baba köszöni, otthon született, vagy valami ilyesmi.
Clarah reagált, hogy szerinte a babáknak nem volt választásuk.
Erre te írtad a 13225-öt.
Nejem úgy tűnik, hogy pont azt mondod, az otthonszületett babák boldogok.
Olvasd utána, kb ugyanakkora a kockázat, csak másfajta.
Természetesen nem minden terhesség esetén lehetséges, nem véletlenül van szabályozva.
Jó, hát te tudod.
És tedd össze a két kezed, hogy nem lett fogyatékos a gyereked, aki legalább annyira értelmes marad, hogy megkérdezze: anyám, te miért nem ott szültél engem, ahol segíthettek volna, mikor megtörtént a baj?
Ja, én ismerek egy csajt, annyira görcsösen ragaszkodott az elképzeléseihez, hogy vízben vajúdik, gátvédelem, meg illatgyertyák, zene, apa masszírozza a hátát... Na, szóval egyszercsak kiderült, hogy nem tágul. Császár. Ő maga mondta, hogy zokogott, hogy de ő meg akarja tapasztalbi a "szülést", és ezt "elvették tőle!"
A kocsig orvosok megmentették a babát meg őt, de ki nem szarja le, mert ő depressziós lett emiatt.
Ehhhhh.
A 13225-ben ezt írtam:
13225. dumboci 2018-01-23 16:45
A gyerekeknek nincs választásuk ez igaz, de boldog mama-boldog baba! :)
Ez hol fedi azt amit te írsz, hogy írtam?
Ja, bocs.
Azt írtad, hogy otthonszülés=boldog baba-boldog mama.
Ez mit jelent?
Nekem azt, hogy szerinted az OSz-sel lesz happy minden. A kórházi szülés meg csak a szar választás.
Nekem jó döntés volt a kórházi szülés.
Nem vagyok kutatóorvos csak olvasott diplomás ember, úgyhogy nem állnak rendelkezésemre statisztikák. De azok sem érdekelnek.
Ép ésszel belegondolva is sejthető, hogy melyik "terep" a biztonságosabb. Nem?
Nekem vérlázító, de nem kívánok megsérteni senkit. Véleményem szerint buta barbár dolog. Egyfajta mentális vakság. Mármint az otthonszülés.
Remélem Ágnest is leültetik egy fahokedlire. Háborítatlanul, csak úgy ösztönösen.