Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
:D:D:D ez jó és nagyon aranyos is! Gondolom, mennyire "elegük" lehet az ilyen első altatottakkal.. :D
Gondoltam rá én is, hog mindent csak az ő jelenlétében, de addigra kissebb-nagyobb gondjaim voltak.
Viszont én meg, mikor bejött műtét előtt, megígértettem vele, hogy szép legyen. Amikor este bejött: "ugye szép lett? Nem mintha kétségbe vonnám a doktor úr tudását, de azért ugye illik az arcomhoz?" Tök hülyeségeket nyomattam mindenkinek!
Nekem az volt a kérésem,amíg Tamás nem áll mellettem,addig nem altathatnak el.
Akkor öltözött át és kiabált neki az altatóorvos,hogy siessen Kárász doktor!
Ott állt mellettem-mégegyszer mindenkinek elmondtam,hogy nagyon vigyázzanak rám,három gyerkőc vár otthon-és engedélyt adtam az altatásra :-)
Ez apró dolog,de mégis fontos volt számomra,hogy akkor aludjak,amikor már ő is ott van és tudom,hogy kezdődik a buli.
Jaaaj, köszi szépen, megnyugtattál! Nyitva volt! Úgy éreztem magam, mint egy nyomi közben. Azóta folyton takonyszerű folyik belőle, kicsit sárgás.
Köszi a naplót is, igyekszem majd mindig frissíteni! ;)
Vivi nyugodtan tüszizzél,csak nyissad ki közben a szádat.Jó érzés lesz,egy jó adag trutyi is távozni fog.
Naplód:eszméletlenül jó,annyiszor felnevettem,nagyon jó volt olvasni,kimondottan szórakoztató :-)
Igen,elbúcsúztál a régi orrodtól,de nem egészen,csak attól,ami hiba volt rajta.Attól még továbbra is Vivi maradsz,Vivi orral,csak a szép változatában <3
Lányok!
Tegnap óta nagyon kerülgetett a tüsszentés (jobb orrlyukamban). Sikerült elnyomni ma is. Idáig!!! Egymás után 4 is!!! Próbáltam tompítani, valamennyire sikerült is, mert a torkomból éreztem, nem a számból (nem tudom, hogy mondjam). Szerintetek mennyit ártottam??
Rohadtul beszartam most!
Szia!
Tetszik,szép.De a tapasztalat az,hogy élőben még kisebb lesz,mint a terven.
De tudod az a lényeg,hogy neked mennyire tetszik.
Szívesen :-)
Szimy ilyenkor a távolság nem számít.Az orrodról van szó,ami egy életre szól.Én sem helyben csináltattam az orromat,nagy csalódás lett volna különben.
Félévig kutattam orvos után,szinte mindegyik plasztikai sebésszel felvettem a kapcsolatot-köszönet Bajusz Hubának a sok segítségért,amit e-mailban kaptam-megnéztem a referencia anyagokat,képzéseiket,miről és mennyi előadást tartottak itthon ill. külföldön,ki képezte magát a világ öt legjobb plasztikai sebészénél nem sajnálva időt és pénzt,és ami még nagyon fontos,a RUTINJUKAT.
Milyen nehézségű műtéteket végeztek-végeznek,és nyilvánvalóan sokat számított a már operáltak véleménye,tapasztalata.
Nálam a fül-orr-gégész+plasztikai sebész végzettség feltétel volt,nekem is volt orrsövényferdülésem,ezért is,de ha nem lett volna,akkor is ragaszkodtam volna,hogy a két végzettség meglegyen.
Aztán szortíroztam,maradt 2-3 ember,aztán 2 és a végén a konzíliumi tapasztalatra bíztam a döntésemet.Az pedig nagyon jó volt,rögtön éreztem,hogy ez az az orvos,akiben megbízom és a referencia anyaga is meggyőzött.Így már Pestre én nem is mentem,Sopronban megtaláltam KT-t.
RÖ Budapesten rendel,ott műt magánklinikán,nagyon jó orvos,csak ezt nézzed.
A ferdeséget majd vele megbeszéled,ne arra gondoljál,hogy ferde marad az orrod,én csak azt írtam,hogy maradhat benne ferdeség.De ha majd meglátod,hogy az eredetihez képest mennyivel szebb lesz az új orrod,mennyit számít,hogy az orrsövény már nem gátol a levegővételben,nem tart fent náthás állapotot,stb...ezek nagyon fontos dolgok.És amúgy is majd Rezek doktor mondja meg,hogy mire számítsál.Lehet,hogy teljesen egyenes lesz az orrod,ezért kell a konzíliumot megejteni,ott megtudod,hogy kb. mire számítsál.
Műtét előtti vizsgálatok:teljes labor/vérkép/ és EKG.Ezt nekem a háziorvos megcsinálta,a vért a körzetben levetettem.Nem feladata,hogy ezeket megcsinálja,de ha rendes-és miért ne lenne az-akkor segít neked ebben.Én igazából csak annyit mondtam,hogy orrsövényplasztikám lesz.
Küldöm,hogy mi kell a klinikára,stb...
Ne féljél,itt vagyunk nézd meg már hányan,sokan túl a műtéteten,van,aki éppen gipszes időszakát tölti,van,aki már gyógyult,és vannak olyanok mint te,akik műtét előtt állnak.
Azért vagyunk,hogy segítsük egymást.
Sziasztok!
Elkészült a terv, kép a naplómba.
Mi a véleményetek?
Kedves keki70!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és megnyugtató válaszodat! :) Sajnos én elég messze vagyok Budapesttől, de szerintem mindenképpen Őt fogom választani esetleg nem tudod, hogy máshol is rendel más városban? Mert az nekem könnyebb lenne utazás céljából.. az orrműtét előtti kivizsgálásokra gondoltam, hogy min kell átesni előtte :)
Az kicsit elszomorított, hogy nem biztos, hogy teljesen eltüntetik az orr ferdeségét, mert azt is eléggé utálom..nem szép látvány.
Azt nagyon megköszönném, ha írnál priviben, hogy miket is kéne vigyek magammal, mert a közeljövőben megszeretném csináltatni a télen mindenképpen, és szeretném akkor az elérhetőségét is ha megtudod adni, megköszönném! :)
Kicsit mint mindenki Én is félek az egésztől, de jó hogy van ez az oldal és megtudjuk beszélni a tapasztalatainkat meg, hogy mire is számítsunk mert ez megnyugtató! Úgy hogy köszönöm! :)
Kis hörcsögpofi-nem szerettem volna,ha kimaradsz belőle :-)
Ilyenkor olyanok vagyunk,mint a jóllakott óvodás <3
Szívesen :-)
Még a szövetek között tele van nyirokfolyadékkal.Hónapok kellenek,mire teljesen felszívódik.Észreveszed,mert akkor a szövet-bőr szépen felsimul a csontos-porcos vázra.
Még javában duzzadt az orrod,nagyon a gyógyulás elején vagy.
A keménység az orrcsúcsnál érzékelhető,ez is több hónapig is eltart-eltarthat.
Gipszlevétel után szuszogósan fújhatod az orrodat,aztán hat héttől már egyre bátrabban.
De,foglalkoznak,számít az is,hogy ez a gyógyulási folyamat részeként alakult ki pl.az eltört csont rossz összeforrása / a szervezet így alakította / v. ténylegesen többet kellett volna reszelni./ami viszont az orvosra hárul/
Ezek pl.kis hibák,de látszódnak.
A korrekciónál ilyenkor az altatást és a felhasznált anyagokat kell kifizetni.Ha lokálban kéri az ember,akkor csak az anyagokat.
Szia Vivike!!!!!!!!!!!
De jó,hogy megjöttél,ügyes voltál és nagyon bátor.
Pihizzél sokat,gyógyulgassál,örülök,hogy túl vagy rajta,puszi<3
Sziasztok!
Lejelentkezem én is, túl vagyok rajta!
Majd írok bővebben naplóba is nemsokára.
Az első éjszaka szörnyű! Röviden és tömören. A fájdalom tényleg zéró, nekem a bal orrlyukam kellemetlen, meg a varrat bal fele. De majd úgyis írok! :)
Szia Szimy!
Így van,Rezek Ödön nagyon jó orvos,az egyik legjobb.
A másik Kárász Tamás.Őket igazolja a sok orrplasztika,amit már csináltak és itt most nem az egyszerű esetekre gondolok.Nem mindegy,hogy milyen az alaporr és abból mit kell kihozni.
Mivel fül-orr-gégészek is,ezért az orrsövényt is rendberakják az orrplasztikával egyetemben,nálam is így történt.Ha nagyon ferde az orr,nincsen rá 100% garancia,hogy teljesen egyenesbe lehet hozni,de ezt a korrekt orvos úgyis elmondja.
Hiba mindig becsúszhat,hiszen az orvosok is emberek,de nem mindegy,hogy kis hiba,vagy komoly rontás.Ahhoz képest amennyi orrot már operáltak,kevés hibával dolgoznak.Teljes garancia nincsen,de más a kis hiba és teljesen más kategória a komoly rontás.Utóbbi azoknál fordul elő,akik az orrplasztika területén nem szereztek olyan képzettséget,rutint,amivel nyugodtan rájuk lehetne bízni egy orr alakítását.
Voltak már nála sokan,jó kezekben leszel.
Műtét előtt:mire vagy konkrétan kiváncsi?
Előtte van egy konzílium,ahol megbeszélitek,hogy mit szeretnél az orrodon,milyen változtatást/az orrsövényt természetesen az orrplasztika alatt rendbe rakja,azzal kezdi/,az orvos pedig elmondja,hogy mit lehet abból megvalósítani.Aztán ha tudja,van rá ideje,akkor helyben megcsinálja a látványtervet-ez nagyon fontos,itt dől el,hogy orvos és páciens elképzelése mennyire találkozott.A látványterv RÖ-nél a műtéti ár 10%-a.
Ha nem tudja helyben megcsinálni,akkor vagy vissza kell menni,amire elkészíti,vagy e-mailban átküldi.Ez orvosfüggő.
És ha tetszik,megbeszélitek a műtéti időpontot.
Hogy mit kell vinni egy magánklinikára,milyen gyógyszereket,orrsprayokat,kenőcsöket érdemes beszerezni,ezeket szívesen átküldöm neked priviben,ha már most érdekel.
Az első éjszaka tampon van az orrodban,ez sem minden orvosnál megszokott már,KT draint rak,ez könnyedén kicsúszik.RÖ tampont használ,bár már hallottam olyat,hogy ő is újított.
A tamponok miatt a szádon át veszed a levegőt ébresztés után,nem kell félni,autómatikusan történik,nem fogsz fulladozni.Ez olyan,mint a csecsemőknél,náthásak,nem áramlik a levegő az orrukon keresztűl de mégis nyitják a szájukat,hogy kapjanak levegőt.Az agy ügyes kis szerkezet,jól irányítja ezt.
Másnap kikerül a tampon,az orvos eltávolítja.
Hányás:a garatot az orvos jól kitamponálja,hogy a vér ne tudjon a gyomorba jutni.Ha erősebb a megszokottnál a vérzés,akkor duplán kitamponálja.Azonban így is kerülhet vér a gyomorba és hányás esetén ez jön vissza.Mostanában nem is hallottam,hogy valaki panaszkodott volna,hogy hányt,de természetesen előfordul.
Ha kell az orvos elérhetősége,csak írjál,átküldöm.
És ha van még kérdésed,csak nyugodtan írjál.
Sziasztok!
Új vagyok itt és azért jöttem ide, hogy tanácsokat kérjek Tőletek.
23 éves vagyok és sajnos orrsövényferdülésem van annyira, hogy az egész orrom elvan ferdülve :( És kicsit púpos is.. ezt a kettőt amit szeretnék korrigálni.. Nekem a Rezek Ödönt ajánlották, hogy Ő nagyon jó orvos és biztos, hogy nem fogja elrontani. Kérdésem az lenne, hogy nála volt már valaki? ha igen mi a tapasztalata nála? és Mindenkitől kérdezném azt, hogy mire számítsak műtét előtt után mert nagyon nem tudok semmiről, hogy hogy is zajlik ez.. azt hallottam, hogy van aki műtét utáni éjszakán nagyon rosszul van konkrétán hány is.. :S nem tudom elképzelni, hogy bevan dugaszolva az orra közben rosszul is van hogy nem fullad meg :S Ez minden esetben előfordul?
Gipszlevétel után,amikor már szuszogósan ki lehet fújni az orrot.
Most ugye tele van trutyival és ha sikerül is kitisztítani,orrszívó-porszívózni,attól még a mélyben lévő alvadt vér ott van,a duzzadt orrnyálkahártya szintén akadályozza a levegő útját.De ettől még van-volt olyan,akinek bizony időnként már szabadon áramlott a levegő.Ezért segít ilyenkor a Nasivin,ha az nem,akkor a Coldastop.
Szagokat pár hétig nem éreztem rendesen,ha viszont érzel gennyszagot attól ne ijedjél meg,az orr mélyéből jön.Ez hetekig is eltarthat,amíg seb van az orr mélyében.
Ízeket a gipszlevétel után már kezdtem érezni fokozatosan.
Én azért ettem-bár fogytam a gipszes időszak alatt-de a leves lecsúszott,és a kakaóscsiga is :-)
De most már nincs brutál mérete,ugye,hogy még gipszel együtt is milyen kicsinek látod.Szép kis orr lett,ebben biztos vagyok,alig várom,hogy lássam.
Gyógyulgassál,pihizzél sokat,amennyit csak tudsz!
Szia Adél!
Az alsó képen szerintem egy félkész munka van. Az orrhát íve nagyon szépen ki lett alakítva, de a porcos rész vonala nincs jól hozzá igazítva. Látni, hogy nem illenek egymáshoz.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?