Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

18090. b96c4abe37 (válaszként erre: 18088. - Kismacsek82)
2017. márc. 19. 19:04
Ez is fontos nagyon! :) Ám az érdekelne, hogy hogy is működik pontosan, ha nem vés és farag? Akkor hogy lehet mégis, hogy valakinek túl szedik vele, vagy horpadás lesz? Lehet vele, vagy akiknek ilyen van, azokat nem ezzel műtötték?
18089. Broxán
2017. márc. 19. 18:33

Sziasztok!

10 éve vàgyom az orr műtétemre és most úgy néz ki célba érek! Juppii

Dr. Kárász Tamást néztem ki, voltam is nála konzultáción, de akárhogy keresek ra Googleban vagy Facebookon sehol sem tudok véleményeket olvasni :( esetleg köztünk lenne olyan akit ő műtött és pár szóban leírná a tapasztalatait? Nagyon-Nagyon hálás lennék mert ez életem nagy mérföldköve és szeretnék minden tudni róla! :)

Most nála 790.000.- lenne az én műtétem mivel könnyű esetnek számítok!

A gondom az orrommal,hogy nagyon hegyes + nagy és keskeny felfelé ívelő ezáltal a számát is felhuzza ami alapból vékony de így meg felfelé ívelő is,sokszor faj az államban levő izom (fogalmam sincs mi a neve) ahogy erőltetem,hogy össze tudjam zárni a szám! :( úgyhogy majd erre is szeretnek végső megoldást találni,de előbb az orrom!

Nagyon köszönöm annak aki ír! Love

18088. Kismacsek82 (válaszként erre: 18086. - B96c4abe37)
2017. márc. 19. 18:16
Nehéz tapasztalatot mondani róla....mindenki altatásban volt.😊Hacsak annyi nem, hogy gyorsabban gyogyul, nem lilulsz be annyira a szemed korul...?
18087. LindaZ
2017. márc. 19. 16:22

Mindenkinek köszönöm a 18079-es kérdésemre adott hasznos tanácsokat, leírt tapasztalatokat. :)

További szép napot kívánok!

18086. b96c4abe37
2017. márc. 19. 15:08
Az új piezo ultrasonic gépi eljárásról vannak tapasztalataitok?
18085. J.Hajni
2017. márc. 19. 10:59
Végre 4,5 hónaposan elkezdett "zsugorodni" az orrom!!! :D Öröm boldogság! :D
18084. juli870
2017. márc. 19. 03:31

Sziasztok!

Koszi mindenkinek, hogy megosztjatok a sok tapasztalatot. Szeretnem megkerdezni, hogy volt valaki akinek vastagabb tipusu bore van Es mutottek? Kivancsi lennek, hogy hany het utan neznek ki ugy hogy vissza tudok menni dolgozni a nelkul hogy nagy feltunest keltsen a dagadas. Koszi!

18083. keki70 (válaszként erre: 18082. - Britti12)
2017. márc. 18. 21:47

Szia!

Persze,amit szoktál szedni allergia gyógyszert,orrsprayt azt használjad ugyanúgy,mint ahogy szoktad.Sokban segít:nem lesz tele váladékkal folyamatosan az orrod,nem tüsszögsz,stb...

18082. Britti12
2017. márc. 18. 18:05
Sziasztok! Szeretnèm megkérdezni, hogy akinek volt allergiája és sokat tüsszögött annak kellett szedni műtét előtt valami antihisztamin tabit?
18081. Janky80 (válaszként erre: 18078. - LindaZ)
2017. márc. 18. 15:13

Szia, nekem még a 3 hónapos kontrollon is mondta a doktornő, hogy használgassam a Coldastopot legalább este. Az orrcseppet kb 3-4 hét után hagytam el.

A többi dologban nekem szerencsére nem volt probléma, a heg már most sem látszik és az orrcsúcs sem sem zsibbad egy ideje, inkább olyan mintha a mélyén lenne egy gömb, mert a felszínt már be tudom nyomni.

Az a krém amit Keki írt amúgy tök jó, én mostanában használom néha (tesómnál láttam most, hogy meg volt fázva), mert a bal orrlukam néha csak úgy 80%-on szelel. Régen ezért már orrsprayztem volna, de ezzel a kenőccsel jól kapok levegőt. Nekem 2 hét után már nem volt, hogy zavaróan dugult volna szerencsére, sőt csak most van egy két nap, hogy néha érzem hogy duzzadt.

Én is kenem még most is körömvirággal is meg néha árnika krémmel is. Ártani gondolom nem árt, mert nem lett nagyobb a duzzanat :D

18080. keki70 (válaszként erre: 18078. - LindaZ)
2017. márc. 18. 14:36

Szia Linda!

Feketenadálytőt csak addig kell,amíg színesedés/bevérzés/van a bőrön.

Körömvirágot amíg csak duzzad az orrod,addig nyugodtan használjad,én főként éjjelre kentem be vele az orrom.

Nasivint el is kell hagyni két héttel a műtét után,nem szabad tovább használni.

Coldastoppal tudod helyettesíteni,annak nincsen megszabva,hogy mennyi ideig használhatod,ahányszor csak szükségét érzed.

Unguentum nasale kenőcsöt is kipróbálhatod,ezt a gyógyszertárban keverik ki,az orrbejárathoz kell kenni,előnye,hogy a garatra nem folyik le.

Műtéti hegnél én szoktam javasolni a Neogranormont,Bepantent,de főleg a Contractubex gélt,ez utóbbit sokan dicsérték.Sejtmegújító,pár hét alatt eltűnik a heg,viszont még utána is kenték vele,amikor már nyoma sem volt.

Orrcsúcs zsibbadás:fél éves kort vedd alapul,ez egy átlag,akkor kezd el beindulni az orr rendes vérkeringése.Nálam ez kitolódott nyolc hónapra.

18079. Kismacsek82 (válaszként erre: 18078. - LindaZ)
2017. márc. 18. 13:55
Orrszivo porszivo segit a dugulasban...en anno ugy csinaltam h az orrnyilashoz tettem finoman es ahogy szivta en picit fujtam h rasegitsek...azaz kifujtam elore a cuccost az orrom hatso reszebol...hogy ki tudja szivni
18078. LindaZ
2017. márc. 18. 13:28

Sziasztok! Tapasztalatokra, véleményekre vagyok kíváncsi.

- A Coldastopot, a körömvirág krémet/feketenadálytő krémet mennyi ideig használtátok?

- A Nasivint el tudtátok hagyni 2 héttel a műtét után?

- Mi vált be Nektek akkor, ha egy fárasztó nap után annyira dagadt, nagyon be volt dugulva és levegőt is alig kaptál az orrodon?

- A műtéti heg mikor kezd el halványodni?

- Az orrcsúcs zsibbadás várhatóan meddig lesz?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

18077. Xy1234xy (válaszként erre: 18067. - Janky80)
2017. márc. 18. 07:36
Sajnos ilyen nekem is volt 2-szer már...naplómban le van írva hogy miért...semmit nem csináltak csak vittek a műtőbe...Ha kell valami s.o.s ott megnézik gyorsan;)
18076. Xy1234xy (válaszként erre: 18053. - Janky80)
2017. márc. 18. 07:33

Szia!

Én kérdeztem hogy miért nem kell a vércsport-mivel én is vittem😎 Azt mondta hogy ez nem egy "vérzős műtétnek számít"-biztos nem kell vért adni!A nagylabor persze kell-gyulladás,funkciók stb...Én megszoktam hogy sokat vesznek évente 2-3 alkalommal-mivel lisztérzèkeny vagyok-vérképem elég kesze-kusza..csomó mindenhez külön cső kell..Pajzsmirigy,Iga-igg stb...7-8 cső tőlem az átlag...

18075. b96c4abe37
2017. márc. 17. 15:51

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit először is. :) Van valakinek olyan képe, hogy vastag bőrrel mit tudtak kezdeni az orr hegyével? Formátlan krumpliszerű orral? A doki azt mondta csak levarrni lehet két oldalt, hogy legyen hegye. Nem lehet elvenni belőle. Ilyen műtétről na gyon szeretnék képeket látni.

18074. keki70 (válaszként erre: 18071. - S.Jennifer)
2017. márc. 17. 15:43
Jenni jegeljed,holnapra le kell mennie a púpnak.
18073. keki70 (válaszként erre: 18072. - J.Hajni)
2017. márc. 17. 15:41
Persze,lehet,ha nem nyomja az orrhátat.Nekem még akkor is nyomta,nem szerette az orrom,ha "dolgoznia" kellett,még gyógyult :-)
18072. J.Hajni (válaszként erre: 18048. - Keki70)
2017. márc. 17. 15:21
Én meg még aggódtam hogy 4-5 hónaposan lehet e :D
18071. S.Jennifer
2017. márc. 17. 15:11
Ezt nem hiszem el :/ Kisnyuszi takarítás közben a ketrece teteje nekicsapódott az orromnak.Pont az orrhátamra.Lett is egy pupli rajta. Szerintetek ? :/
18070. 39939c1f58 (válaszként erre: 18065. - Lara05)
2017. márc. 17. 14:07
Köszi,átnézem az oldalt:-);-)
18069. Kismacsek82 (válaszként erre: 18067. - Janky80)
2017. márc. 17. 13:19
Nem mondom h baj ha csinalnak labort...mert legalabb azt latjak h van e gyulladas a szervezetben...de amugy nem hiszem h olyan brutal jelentosege van....max abban h minel pontosabban adagoljak az altatot. De lehet ahhoz eleg a suly es magassag☺szoval nincs igazi vita ebben
18068. keki70
2017. márc. 17. 12:18

Tegnap kapott ideiglenes fogszabályzót a kisfiam.Nappal kell bent lenni legalább négy órát és éjjel nyolcat.Semmit nem aludt az éjjel,azt mondta,hogy ezzel nem lehet,csak folyik a nyála,nem bírja nyelni,a fogszabályzóban is összegyűlik,szóval iszonyú éjszakája volt.Enni,beszélni nem lehet mellette,brutál nagy a szájához képest.

Ha valamelyikőtök járt ebben a cipőben és bármi tanáccsal el tud látni,szívesen veszem és nagyon megköszönném./priviben/

18067. Janky80 (válaszként erre: 18066. - Kismacsek82)
2017. márc. 17. 11:21
Biztos amikor sos helyzet van más a protokoll, nem vagyok orvos nem tudom. :) De a tervezett műtéteknél azért előtte ki szoktak kérdezni. Nekem pl bódításos műtét előtt is kértek vérképet, gondolom azért hogy lássák van-e gyulladás a szervezetben ilyesmi. Minden esetre engem megnyugtatott, hogy képben voltak a dolgaimmal 😀
18066. Kismacsek82 (válaszként erre: 18062. - Janky80)
2017. márc. 17. 11:13
A batyamat altattak mikor a kezet fel kellett vagni..ejszaka surgossegin mert nagyon fajt neki..es nem volt gyorsteszt...max egyket dolgot kerdezett gyorsan a doki...
18065. lara05 (válaszként erre: 18058. - 39939c1f58)
2017. márc. 17. 11:09
Akkor szerintem egy próbát megér, nekem a terhességet nagyon megsínylette az arcbőröm, rettenetesen mitesszeres lettem és 3 féle termék hozta rendbe, köztük ez is, amit ajánlottam. Ha esetleg van még valami kérdésed, keress nyugodtan priviben :)
18064. Janky80 (válaszként erre: 18061. - Hajnalhasadás5)
2017. márc. 17. 10:03

Igen az íny rögtön elkezdi kitölteni a rendelkezésre álló helyett...

szerintem, ha esetleg még nem voltál még orrdokinál konzultáción, menj el párhoz, és kérdezz rá a fogszabis műtétre is. Az hogy elmész még úgysem kötelez semmire, de legalább tudod mire készülj, hogy tervezz. Az általában itt előforduló nevek jók, természetesen minden elégedett páciens a saját dokiját favorizálja (szerencsére) más tapasztalat híján :D

Indulj el a komoly tervezés útján, ha már elszántad magad, most már úgyis ott fog motoszkálni a fejedben a változás igénye. :D

Én a hidegtől nem tartanék, de lehet ha bevállalod az őszi műtétet fogsz szidni :D de nekem tényleg semmi bajom fájásom nem volt. :)

18063. Janky80 (válaszként erre: 18056. - Ceccsillag)
2017. márc. 17. 09:55
Én jövő héten megyek fogdokihoz konzultációra. :) én olyan héjat néztem, ami kb olyan vékony, mint egy kontaktlencse és nem kell a teljes zománcot se lecsiszolni. Ez jó színhibákra, meg ha le van pattogva a fog vége vagy nem szép a forma. A képek alapján csodákat csinálnak :D de ahogy nézegetem, többe fog kerülni mint az orrom... :D Ha érdekel megírom privátban mi volt :)
18062. Janky80 (válaszként erre: 18055. - Kismacsek82)
2017. márc. 17. 09:53

Azért ne hasonlítsunk össze egy sürgősségi dolgot egy gondosan megtervezett műtéttel. És vészhelyzet esetén is vannak olyan gyorstesztek, amiket elvégeznek, ha meg nem és vérpótlás kell ott a nullás vércsoport.

Lehet, hogy nem a műtét kimenetelét befolyásolja, hanem magát az altatás "minőségét" ha tudja a doki, hogy mondjuk dohányzik valaki, szed vérhígítós gyógyszereket, vagy nőknél esetleg menstruál valaki... Lehet, hogy tényleg nincs nagy jelentősége, de engem személy szerint megnyugtatott hogy alaposabban megvizsgáltak előtte. Ja nekem még EKG-t is kértek. Az altatás nem játék, bármi történhet az asztalon, jobb ha előre tudnak valami olyan kórelőzményről ami esetleg befolyásolhatja a dolgot.

18061. Hajnalhasadás5 (válaszként erre: 18045. - Janky80)
2017. márc. 17. 09:22

Helló! Köszi a választ! :)

Nem tudom hogy el van-e ferdülve. Szemből egyenesnek látszik de gondolom nem ezen múlik. :)

Hát, igen. Fogszabályzásnál tényleg könnyebb hogy nem egyszerre kell kifizetni.

A fogaim nem kuszák, de kicsit itt-ott hullámos a fogsor hátul illetve két fogamat is ki kellett húzni alul hátul a két oldalon. Na azoknak a helyére szépen rádőlt a többi fog. A fogorvos azt mondta hogy azért is kell fogszabályzó mert idővel eldeformálódhat az ínyem.

Ami még nagyon zavar az a két szemfogam. Nagyon durvák. Úgy nézek ki mint egy vámpír.

Akkor lehet nem kéne tartanom a hidegtől? Télen nem szoktam sportolni csak sokat sétálok. Tavasszal és nyáron viszont rengeteget biciklizek a városban.

Nézelődtem a neten és van egy doktor aki nagyon szimpatikus. A nevét nem írom le mert nem tudom hogy lelehet-e.

Esetleg még az egyik kórházon gondolkodom.

:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook