Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Lehet úgy van vele, hogy kicsi az esély, hogy orrműtét közben valaki elvérezzen és pótlás kelljen :)
Én kaptam egy csomó olvasnivalót a konzultáció után. Leírás a műtétről, meg a kockázatok, meg egy kérdőív (ebben volt, hogy voltam-e már műtve allergiák betegségek szedek-e vmilyen gyógyszert, általában hogy gyógyulnak a sebeim ilyesmi). A hány kg hány cm már csak konkrétan a műtét előtt kérdezte az aneszteziológus.
Ezeket 7-10 nappal a műtét előtt kellett megküldeni. Gondolom, ha a vérkép mutatott volna vmit még lehessen gyógyulni
Szia!
Én kérdeztem anno K.T-t...azt mondta-úgy jön ahogy akar-én akkor is megműtöm!:)
Szia,
én már túlvagyok mind a két általad tervezett dolgon :) (sőt fogszabi 2x is, rögzített)
Nem tudom mennyire van az orrod tengelye elferdülve. Mert ha igen, lehet érdemesebb előbb azt megcsinálni, mert utána ahhoz tudják igazítani a fogközepet.
Nekem korán kihúztak egy maradó fogam, ezért a fogközép eltolódott. Sajna a 2szeri fogszabályzó viselés is csak enyhített a dolgon, de látni most is. Az orromban volt egy kis ferdeség és ki lett a műtéttel egyenesítve és én úgy látom, a fogam látványosabb lett. (nem brutál de nekem nem tetszik)
Valamint, lehet nem jó ha van fém a testben amikor az orrműtétet végzik. (minden testékszert ki kell venni műtétkor, nekem a köldökpiercinget is kivetették) Szóval lehet addig nem tudnád megcsináltatni az orrot amíg a fogszabi van. (ami azért lehet 2-3 év is) De ezt csak én gondolom, lehet nem okoz problémát.
Én a műtét után 3 hónappal már akkorára tudtam tátani a feszíteni a szám, mint előtte, nem okozott problémát.:)
Az meg, hogy mikor van a műtét inkább az életviteled szempontjából lényegesebb. Azt előre úgysem tudod, hogy rossz lesz-e neked a hideg. Nekem pl. semmi fájdalom kellemetlenség nem volt a hidegben sőt sokkal formásabb volt tőle és jól esett kinn sétálni.
Az árnál meg a saját emlékeim alapján a két dolog nagyjából egy áron mozog, lehet a fogszabinál annyi a könnyebbség, hogy nem egyszerre kell kifizetni a dolgot. De mire a végére érsz 600-700ezerbe minimum belegurul. (nekem 10éve volt ennyi...) vagy ha gyors eredményre vágysz most olvasgattam az instant fogszabályzásól itt ilyen hélyakkal érnek el esztétikus eredményt.
Sziasztok!
Már évek óta fel-feltévedek ide a hoxára, ám most úgy döntöttem hogy regisztrálok is. Nem tudom kitől is kérhetnék tanácsot, ezért is lettem tag mert Ti talán tudtok pár szóval segíteni rajtam.
28 éves férfi vagyok és eldöntöttem év elején hogy ez az esztendő a tettekről fog szólni. :)
Nem éppen arról vagyok híres hogy elkapkodnám a dolgokat, sajnos. A lényeg hogy még idén szeretnék eljutni arra a pontra amikor megműttetem az orrom.
Viszont! Fogszabályzót is szeretnék azonban most nem tudom hogy melyiket lépjem meg előbb...
Egyelőre még csak annyim van hogy a fogszabályzót kifizessem és egy kicsi a műtétre. A legjobb opció az lenne ha most tavasszal felkerülne a fogaimra a szerkezet és jövő februárra meglenne addig a pénz a műtétre. Őszre terveztem a műtétet de írtátok hogy a hideg nem olyan jó műtött orral.
További szép napot Mindenkinek! :)
Sziasztok!
Azt esetleg tudja valaki, hogy az altatásnál használt szerek tartalmaznak-e Aluminiumot (Aluminium sulfátot)?
Illetve, hogy mi!yen betegségeknél van ellenjavallat (pl.: allergia, autoimmunbetegségek, stb.)?
Én Nivea arclemosó gélt használtam.
Sok embernek az Ilcsi fekete szappan és kénes krém vált be.Ezeket kozmetikustól lehet megvásárolni.
Van,aki a manna szappan ében arctisztító szappanját használta.Viszont mivel zsírosodás közben hámlik a bőr,ezért shea vajjal is kente.
bha2%
Pattanásos bőrűeknek szokták ajánlani, mert tényleg megszünteti és a pórusokat is összehúzza. De fokozza a kollagén termelést is és egységesebbé teszi a bőrképet.
Itt a link:
[link] :)
Mindent felsoroltam,ami eddig a fórumon elhangzott.Nyomkodni ne nyomkodjad semmiképpen.
Akkor most már jó :-)
Paula's Choice elköltözött, itt az új link:
[link] :)
Szia!
Altatóorvosfüggő,a színeset nem szokták engedni lakkból és a műkörmöt.Nem csak azért,mert a keringés látszik a körmökön,hanem mert utóbbi vastag és nehéz befogni/tudod,amit rácsiptetnek az ujjadra/
Csszisznek már átküldtem,de mivel téged is érdekel,akkor ide is kiírom:
Én Nivea arclemosó gélt használtam.
Sok embernek az Ilcsi fekete szappan és kénes krém vált be.Ezeket kozmetikustól lehet megvásárolni.
Van,aki a manna szappan ében arctisztító szappanját használta.Viszont mivel zsírosodás közben hámlik a bőr,ezért shea vajjal is kente.
bha2%
Pattanásos bőrűeknek szokták ajánlani, mert tényleg megszünteti és a pórusokat is összehúzza. De fokozza a kollagén termelést is és egységesebbé teszi a bőrképet.
Itt a link:
paulaschoice.hu/arcapolas/kemiai-hamlasztok/skin-perfecting-
2-bha-liquid-exfoliant.html
Ebben Karlie és Ceccsillag tud információval a legjobban kisegíteni,nekem is Karlie írta ezt és adta meg a linket :-)Karlie sajnos már nincs fent :-(
Mindent felsoroltam,ami eddig a fórumon elhangzott.Nyomkodni ne nyomkodjad semmiképpen.
Sziasztok!
Köszi az infókat a kajával kapcsolatban. Még egy kérdésem lenne, bár lehet butaság. Valaki mondta, hogy altatásnál nézik a körmöt a keringés miatt. Akkor nem lehet rajta semmi? Gondolok itt lakkra....Van ebben tapasztalat?
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?