Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok! Ki kivel műtette az orrát? Érdekelnének vélemények, tapasztalatok, árak.
(Nem szeretnék visszakeresni több száz oldalt)
Sziasztok!
Ma elmentem a családdal nagy bevásárolni , azt vettem észre, hogy a hűtőpultnál,ill. hidegebb részeknél feszült, fájt az orrom jól be is dagadt két oldalt . Eddig azt olvastam, hogy a melegtől dagad , nekem most a hidegtől. :-) Mának Tapasztalat ?
Lettim azok,akik tudják,hogy megcsináltattad-ismerős,rokon-és nem dicsérik meg az orrodat,ne foglalkozzál velük.Tudom,hogy rosszul esik,mert ilyenkor az ember pont tőlük várná az elismerést.
Csak vedd bele a dolgokba,hogy az emberek irigyek és ha valakinek valamije-adott esetben neked az orrod-jó lett,kevés,akit a jóindulat vezérel.
Ha rossz lenne,akkor mindjárt sajnálkoznának,mert szomorú,de ez jobban megy az emberek részéről.
Aztán a másik dolog:leginkább az foglalkoztatja őket,hogy ugyan már honnét volt a műtétre pénzed.Mert ezek a beavatkozások sok ember számára azt jelenti,hogy valamiféle luxus.Valóban nem olcsó,de senkinek semmi köze ahhoz,hogy miből sikerült finanszírozni.
Tudom,hogy vannak,akik évek alatt spórolják össze a pénzt,vannak,akik kölcsönt vesznek fel,stb...de ezt az irigység felülírja.
Én 20 évet vártam az orromra,mire lett rá pénzem,de még akkor is lelkiismeret furdalásom volt,hogy ezt a pénzt költhetném a három gyerkőcre.De a két nagy mondta,hogy most már te jössz anya és váljon valóra az álmod.
Viszont nem avattam be senkit,csak őket,a férjemet és apukámat.
És ez így volt jó.
Nagy volt nálam is a változás,de mindenkin azt láttam,hogy nagyon nézik az arcomat,valami nem stimmel rajta,változott valami,de nem jöttek rá,hogy mi :-)
Úgyhogy ne bánkódjál,egy a fontos,hogy neked tetszik az orrod és ha nem dicsérték meg csakis azért van,mert irigyek.
Arra nem emlékszem,hogy nekünk már megmutattad? :-)
Nálam senki sem vette észre, pedig jelentős a változás! Méretben..., designban nem annyira...
A gipszleszedéskor a doki néni direkt kikereste, hogy milyen is volt, mert annyira természetes, hogy nem is tudott mást elképzelni a fejemben.
Pedig több mint 4 órás mutatvány volt.
Valószínűleg az a legnagyobb dicséret, ha meg sem említik! A mögötte lévő bátorságot, türelmet, anyagi ráfordítást, ... pedig nem nagyon ismerik, értik az emberek.
Én mondjuk direkt titkoltam... de ez egy másik story... ;)
Szia Sunshine!
Én még csak 2 hetes vagyok. Persze nálam is mindezek megvannak, amiket felsoroltál, de majdcsak helyreáll, időm van, mint a tenger, türelmes emberke vagyok, volt korábban egy komolyabb műtétem (nem esztétikai), aminek a gyógyulási időszaka durván két év volt. Elfogadom, hogy ennek így kell lennie , nem sietettek semmit. Nem akartam piszke orrot , hanem az arcomhoz harmonizáló megoldást, teljesen a doktor úrra bíztam magam , a döntést is rábíztam. Az ,hogy kinek milyen ütemben halad a gyógyulása , az az egyén szervezetétől is függ pld. nekem 3 nap alatt teljesen lement a szemkörnyéki dagadás , lilaság semmi nem látszott, pedig elég durva volt. Gipszlevételnél meg is jegyezte az orvos, hogy milyen szép és áruljam el a titkomat, hogy csináltam. Ráadásul nekem volt egy elég durva orsövényferdülésem is , hál Istennek műtét óta jól alszom, megszűnt a horkolásom , és az éjszakai fuldoklás,többek közt ezért is volt fontos, hogy egy fül orr gégész szakorvos operáljon és grátiszba kaptam egy egyenes orrt is. :-) Igaz még teljesen önnáló életet él, dagad, hol az egyik orrnyílásom kisebb, hol a másik, stb. Ez van , tudomásul kell venni, hogy ez a műtét, főleg a nyitott orrplasztika, ezzel jár. Idő és türelem.
Szia Sunshine!
Én még csak 2 hetes vagyok. Persze nálam is mindezek megvannak, amiket felsoroltál, de majdcsak helyreáll, időm van, mint a tenger, türelmes emberke vagyok, volt korábban egy komolyabb műtétem (nem esztétikai), aminek a gyógyulási időszaka durván két év volt. Elfogadom, hogy ennek így kell lennie , nem sietettek semmit. Nem akartam piszke orrot , hanem az arcomhoz harmonizáló megoldást, teljesen a doktor úrra bíztam magam , a döntést is rábíztam. Az ,hogy kinek milyen ütemben halad a gyógyulása , az az egyén szervezetétől is függ pld. nekem 3 nap alatt teljesen lement a szemkörnyéki dagadás , lilaság semmi nem látszott, pedig elég durva volt. Gipszlevételnél meg is jegyezte az orvos, hogy milyen szép és áruljam el a titkomat, hogy csináltam. Ráadásul nekem volt egy elég durva orsövényferdülésem is , hál Istennek műtét óta jól alszom, megszűnt a horkolásom , és az éjszakai fuldoklás,többek közt ezért is volt fontos, hogy egy fül orr gégész szakorvos operáljon és grátiszba kaptam egy egyenes orrt is. :-) Igaz még teljesen önnáló életet él, dagad, hol az egyik orrnyílásom kisebb, hol a másik, stb. Ez van , tudomásul kell venni, hogy ez a műtét, főleg a nyitott orrplasztika, ezzel jár. Idő és türelem.
Sziasztok! Kicsit beszamolok a varrataimrol. Szoval a mult heten elmentem orr-fül-gegeszez itt ahol lakom, mert amit az orrom bejaratanal volt varrat nagyon be volt gyulladva a kicsorgo valadektol(nem tudom szebben leirni). Kitisztitotta, adott kenocsot, megnezte a tobbi melyebben levo varratokat , azokkal minden rendben volt. Most sokat javult a helyzet, sot az elso varrat szepen tavozott :)
4 es fel hete volt a mutetem, szepen gyogyulgat az orrom. Ha tudok teszek majd fel kepeket.
Sajnos en sem vagyok tokeletesen megelegedve az orrom formajaval. Nekem nagyon röfis orrom volt,kisse szeles is. Na most kicsit keskenyebb, de sajnos meg egy kics röfi az orrcsucsomon itt maradt velem :(
Mit gondoltok ez meg alakulhat, marmint az orrcsucsom vagy kezdjek el megbaratkozni a (varakozasomhoz kevesbe megvaltozott) orrommal?
Szia bogarka42!
Köszönöm szépen!:)Nagyon szeretem az új orromat a gyógyulási folyamattal járó kellemetlenségekkel együtt!Most lesz 5 hónapos.Ahogy másnál, úgy nálam is jelentkeztek sajnos zavaró tünetek, ilyen például: Orrdugulás,asszimetria,balra húzás, dagadt orrcsúcs!Hol enyhébben, hol szembetűnően, a mai napig!Ami eléggé konstansnak tűnik,az a jobb profilból dagadt orrcsúcs.Várom,hogy apadjon, hisz hol van még a teljes gyógyulás vége,de ha nem, a műtétet akkor sem fogom soha megbánni, mert sokkal jobb az eredmény, mint amilyen a régi volt!:)Személyes véleményem szerint ezt egyébként, az egy-két durván elhibázott műtöttet kivéve, mindenki elmondhatja magáról.Megnéztem a nózidról a képeket, nagyon csinos, az arcoddal harmonizáló orrot kaptál!:)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?