Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Köszi! Ha leveszik a gipszet, rakok képet is fel. Persze, miután elmentem fodrászhoz.
Tényleg, ti hogy bírjátok ki hajmosas nelkul? Vagy van aki bevallalja gipszlevetel előtt? Én bevallom, nagyon szenvedek így. Teljesen le vagyok amortizalodva..
Sziasztok!
VK-s naplókba kérhetek bebocsátást? Nálam nagyon újkeletű ez az orrplasztika dolog, és szeretnék nagyon alaposan tájékozódni. Egyelőre VK a legszimpibb, kinek volt nala műtétje?
Nagyon köszönöm!
Sterrimart javasolta,igen,ez tengeri sós oldatot tartalmaz,van,akinek ez válik be,de a Coldastop több embernek bevált.Mindkettő korlátlan ideig használható.Igen,doki javasolta,ne aggódjál,de vagy egyiket használjad,vagy a másikat.
A varratszedéstől ne féljél,a columellán kiszedi és utána nem fog húzódni,ez nem fáj.
Ügyes kezei vannak,óvatos lesz,ne aggódjál!
Köszi az infót! Azt a Coldastop orrspray -t doki javasolta? Nekem vmi tengeri sós oldatot mondtak. Vagy lehet mindkettő jó és hasonló hatású?
Kicsit tartok a varratszedéstől azért.. De már várom, h lekeruljon a gipsz! Nagyon kíváncsi vagyok! Remélem nem csalódok a végeredményben..
Szia!
Azt a mindenét,szegény párod... :-(
Mivel nagyon komoly a gond és ott van az orrsövényferdülés is,mindenképpen fül-orr-gégész+plasztikai sebészhez forduljatok!
Én is vállaltam a távolságot az orrom érdekében,jó lett volna helyben,de az ottani három orvos nem hozott volna nekem ki olyan eredményt,amit elvártam.És nálam alapvető feltétel volt,hogy fül-orr-gégész+plasztikai sebész operáljon.
Remélem,rendeződik a párod helyzete minél előbb,így van,az is már jó,hogy a műtétre elszánta magát.
Braccika a legjobbakat kívánom neki!
Szia!
Bianka az eredmény kárpótolni fog.Gondoljál arra,hogy azért kellett várnod,mert valakinek előtted éppúgy orrot,melleket,stb...csinált,amihez idő kell.Pontosan kiszámítani nem lehet,és inkább húzódjon el az előttem lévőnek a műtétje,csak ő is szép eredményt kapjon.Hiszen mindenki ezért megy.
Van olyan orvos,akinél egy percet sem kell várni,és akár az egész hetet rád tudja szánni konzíliumkor is.Nem véletlenül...
Szívesen :-)
Azokra a varratokra gondolsz ugye,ami a columellán vannak?/két orrlyuk közötti rész/
Ha nagyon véres,a vért nem kell onnét lepiszkálgatni,úgyis odaszárad-odaszáradt,majd varratszedéskor a varratokkal együtt eltávolítja az orvos.
A benti varratok:onnét azért nekem is jött le véres trutyi keveredve a savós váladékkal,a lényeg,hogy csak óvatosan kell tisztítani,nem mindenáron mindent leszedni.És ha óvatosan lejön,akkor viszont jó,mert akkor nem az orvos piszkálgatja ki.
Coldastoppal remekül lehet oldani,ez növényi anyagokból álló olajos készítmény,korlátlanul lehet használni.Jó az orrnyálkahártya duzzadtságának enyhítésére is,valamint orrdugulásra.Amíg az orrnyálkahártya duzzadt,amíg seb-sebek vannak az orrban,akár gyulladt varrat is,addig a levegőnek nincsen szabad útja,de majd időről-időre jobb lesz.
jaj nagyon köszi!!! igen VK volt. :)
Csak kicsit aggódok a bal oldala miatt, remélem lemegy az is!
Sziasztok! A páromnak autóbalesetben szilankosra tört az orra, amit a mentőautóban nagyjából osszeraktak, de orrsovenyferdulese lett és azóta csak akkor kap levegőt, ha orrspray-vel fujkalja. 20 éve el így, eddig pár óránként kellett fújni. Most annyit romlott a helyzet, hogy már óránként kell fújni, úgy se kap levegőt és éjszaka se tud már tőle aludni.
Hal istennek elszánta magát a műtétre.
Szegeden nézte ki az orrklinikát. Valakinek van tapasztalata ezzel a klinikaval kapcsolatban?
Sziasztok!
Màr jò pàr ève foglalkoztatott a gondolat, hogy megműtessem az orrom. Sajnos a csalàdba mindenki nagy bumszli orra van apai ès anyai àgròl is. Kiskoromba mindig csodàltam az olyan lànyokat/nőket akiknek kis pisze orruk volt. November elejèn jàrtam konzultàciò, Kàràsz dokinàl. A tapasztalatok a következőek: fix időpontomhoz kèpest 1 òràt vàrtam, mire behìvtak. Okè sok dolga volt sokan voltak. Megbeszèltük a rèszleteket ès a hèten sor került a beavatkozàsra. A megadott időponthoz kèpest 4(!) òràt kellett vàrnom a betegszobàba hivatkozva arra, hogy a doki mèg operàl.
Szerintetek ez korrekt? 4 òra vàrakozàs...
Szia,köszönjük a beszámolót,jó volt olvasni :-)
Ügyes vagy,hogy már mentél is dolgozni,mert tudom,hogy a cicik gyógyulása fájdalom szempontjából más,mint az orr,szóval nagyon stramm vagy.
Örülök,hogy minden rendben és a gyógyulás is akadálymentes.
Szia!
A hörcsögpofi állapot teljesen természetes,mindenki átmegy rajta.Nem fog sokáig tartani,napról-napra apadni fog az arcod,mire mész gipszlevételre lehúzódik a szád köré és aztán meg is fog szűnni.
Magától megoldódik,nem kell semmit tenni.Utána,amikor már a gipsz lekerül,duzzadtságra,gyulladásra az orrodra külsőleg körömvirágkrém ajánlatos.Ha a szemeid alatt még lila lenne-bár a képen már látom a sárga színt,ez a végső szín lesz-akkor feketenadálytőkrém,vagy Árnika krém kombinálva Árnika golyócskákkal/homeopátiás szer/ 3X5 db a napi szedésre.
De lehet jegelni is-legjobb a jégzselé tasak,orra a legkisebb méret-szemek alá meg nagyon jól ki van alakítva a Rossmannban kapható szemmaszk,ebben szintén jégzselé van.Rárakod a szemedre és pont ott takarja a szem alatti részt is,ahol még a színesedés szokott lenni.
Gyógyulgassál,pihenjél sokat,erről szóljon ez az időszak.
Sziasztok! Én még lógok nektek egy beszámolóval, mivel naplót csak a cicimről indítottam 🙈
Engem is K.T. műtött, bevállaltam egyszerre az orr és cici műtétet. Az én orrom sem volt egyszerű, mert néhány éve már volt orrsövény műtétem( 4 éve), amiről kiderült, hogy nem sikerült jól. Ebből én mit vettem észre? Sípolt az orrom, egyre hosszabb és görbébb lett. Így jutottam K.T. hoz aki már első alkalommal is mondta, hogy nem lesz egyszerű a műtétem. Azt jósolta, hogy kb 2,5-3 óra alatt tudja rendbe hozni. A fájdalomról nem tudok nyilatkozni, mert a cici műtét és migrénem mellett nem tudom eldönteni, hogy fájt e az orrom. Annyit tudok nyilatkozni, hogy ébredés után és még 1-2 napig iszonyúan fájt mindenem 😔
Maga a műtét jól sikerült és hálás vagyok K.T. nak. Szerencsés vagyok, mert szépen gyógyulok. 2,5 hetes az orrom, a héten már dolgoztam is. Ami talán hasznos lehet a műtét előtt állóknak, hogy nekem nagyon sokat segített a Nisita nevű orrkenőcs az orrspray mellett+ orrszi-porszi 😁
( még 1 képet majd csatolni fogok)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?