Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
AKIK MÉG MŰTÉT ELŐTT ÁLLNAK:ALAPOSAN OLVASSÁTOK ÁT A NYILATKOZATOT,AMIT ALÁÍRTOK,HOGY MILYEN SZÖVŐDMÉNYEKKEL SZÁMOLHATTOK A MŰTÉTET-EREDMÉNYT KÖVETŐEN-ILLETŐEN!
"Milyen szövődményei lehetnek az orrplasztikának?
Ritkán előfordul, hogy az egyébként jól sikerült műtét után 1-2 hónappal az orron nem nagyon jelentős, de előnytelen változás mutatkozik. Ez lehet kis tengelyferdeség, vagy a bőr alatt tapintható kis púp, esetleg az orrcsúcs helyzetének megváltozása. Tulajdonképpen nem szövődményről van szó, hanem a szervezet saját reakciójáról, melyet a rögzítés eltávolítása után még zajló hegképződés és átcsontosodási folyamatok okozhatnak 5-6 %-ban. Később ez kisebb korrekciós műtétet szükségessé tehet. Vérzés vagy gyulladás, amely bármelyik műtétnél előfordulhat 1-2%-os gyakorisággal fordulhat elő és szorosabb tamponade, antibiotikum adásával uralható. Hasonlóan ritka a hetekig elhúzódó savószerű váladékozás az orrnyílásokból. Orrháton vagy orrcsúcson érzéscsökkenés tapintásra nagyon ritkán keletkezik, és hónapok alatt magától javul. Szagláscsökkenéstől orrplasztikával kapcsolatosan nem kell tartani. Ezrelékes gyakorisággal fordulhat elő egyik vagy másik orrjárat beszűkülése mely az orrlégzést nehezítheti csakúgy, mint a porcelhalás mely az orrot deformálhatja, és így újabb műtétet tehet szükségessé."
Szia,üdv. a fórumon!
Én is KT-s vagyok,nincsen naplóm,de a képeim között van,hogy miből mit hozott ki KT.Maximálisan elégedett vagyok vele.
Talán jönnek a lányok,érdemes hozzájuk belépési engedélyt kérni pl.:Natussska,Elle0101, Szandríta,ők is KT-sek és gyönyörű lett az orruk.De vannak még fent bőven KT-sek,,csak ők azok,akik a legjobban rémlenek nekem,mert "utolsó" műtétesek voltak és van naplójuk.
A másik Rezek doktor,én azt javaslom,hogy mindkettőhöz menjél el konzíliumra,és utána döntsél.De ha van a tarsolyodban még harmadik,negyedik orvos,akkor hozzájuk is.
Ne sajnáljad rá az időt,nyilván anyagi vonzata is van,de ezt majd úgyis te eldöntöd.
Az ár valóban nem olcsó-átküldtem neked mindkét orvosét-és olyan garancia,hogy BIZTOSAN olyan orr születik,ami hibátlan,nincs.Nem is kell annak lennie,nem mérnöki művet szeretnénk,csak azokat a hibákat szüntesse meg az orvos,amik valóban zavarnak.
Ennél a két orvosnál viszont biztos hogy nem kell attól tartani,hogy nem úgy rakják össze az orrot,ahogy kell.Nálam alapvető feltétel volt orvosválasztásnál,hogy fül-orr-gégész+plasztikai sebész is legyen egyben.Pedig azt nem tudtam,hogy orrsövényferdülésem is van,egy "fél",a műtétnél lett korrigálva.
Bármelyik orvost is választod,ha kérdésed van,bátran tedd fel,amire tudunk,úgyis válaszolunk és nagyon szívesen.
Szerencsés orvosválasztást kívánok:Dóri
Keki70: Köszönöm a tanácsokat :)
Most egy kicsit aggódok mert kisebesedett a kiszedhető varrat mellett mindkét oldalon, ahol a vágás felfelé folytatódik. A varrattal viszont semmi gond és lázam sincs.
Needforlife: csak szuszogósan fújhatom és nem foghatom össze az orrom vagy ilyesmi. De nekem így is alig segít valamit, mert az orrkagylóm eldugaszolja az utat :/ és a doktornő mondta azt külön kell megcsináltatnom mert már nem vágják csak úgy le.
Sziasztok lányok! 22 év után én is elhatároztam, hogy megműttetem végre az orrom. Hatalmas lelki terhet hordozok miatta magamban, így nagyon nem szeretnék mellé nyúlni az orvosválasztást illetően.
Eddig Kárász doktor úr volt a nagy kedvenc, tulajdonképpen nem is hallottam még másról, a Facebookon viszont állandóan belébotlottam a remek marketingje miatt. Pár hónappal ezelőtt üzenetben tettem fel neki pár kérdést, a konzultàciót megelőzően, majd mikor szembesültem az árakkal, majd lehidaltam a közel egy millió ft látván..
Borzasztóan elkeseredtem, majd a teher csak nőtt bennem, így újra keresgélni kezdtem. Rátaláltam Dr. Varga Klárára, de nekem a kész eredmények elég hasonlóak, túlságosan felfele ívelőek vagy alig látok rajtuk változást, árban Kárász Tamás doktor úréval megegyező, nem nyerték el igazán tetszésem. Majd Dr. Bajusz Hubára találtam, aki már barátságosabb összegért dolgozik (400-től) és a munkái is nagyon tetszenek, a vélemények is pozitívak viszont ami bánt, hogy szemből képet nem mutat! Nekem pedig ez lenne a lényeg.
Olvasgattam itt-ott orvosok után, de akiket írtok, sajnos egyszerűen egyikőjükre sem találok, (pl. Rezek Ödön aki még érdekelne, de nem találom) folyton ezt a hármat dobja ki, vagy még esetleg egy párat, akiknek munkájukat látva említeni sem érdemes.
Kérlek segítsetek! Az orrom mind hosszával, mind szélességével, az orrcsúcsommal és sz orrcsontommal is problémáim vannak, változtatni szeretnék a teljes kinézeten, így úgy érzem nem nyúlhatok mellé, viszont közel egy millát egyszerűen nem tudok rá kicsengetni, és annyit nem is szeretnék, túlzásnak érzem..
Borzasztóan hálás lennék, bármilyen jellegű segítségért, tanácsért, fotóért, bármiért, ami ezzel kapcsolatos és segíthet rajtam! :-) Előre is köszönöm!!
Szia!
Volt 2-3 fórumos is,akiket ő műtött,csak azt nem tudom,hogy időnként felnéznek-e.Sajnos a nicknevükre nem emlékszem,ahhoz vissza kellene olvasnom,de ha te elkezded,akkor biztosan megtalálod őket.
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy van-e köztetek valaki, aki esetleg dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr-gégész, plasztikai sebész orvossal műtette meg az orrát. Érdekelne a véleménye! Előre is köszönöm! :)
En is igy voltam..hogy senki nem vette eszre...akinek mondtam az megkerdezte miert mi volt az orroddal a baj :-D
Ugyhogy ne is figyelj rajuk :-D
Mert annyira illik az arcodhoz, hogy már máshogy el sem tudnak képzelni :)
Van még valaki Bajusz Hubás naplóval, képekkel??
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?