Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
cssisz új képeit nézegetve ismét elfogott a vágy, hogy de jó lenne mégis... :))
Ám most egy nagy önismereti munkában vagyok és az önbecsülésemen dolgozok, mert nálam talán azzal kell inkább.
Közben Bodi Sylvi instagramján csodálkoztam el, a legújabb képén főleg, hogy milyen csúnya az orra és mégis mindig ragyog ez a lány. Annyira rendben van önmagával. Az is irígylésre méltó.Na ha olyan nózim lenne, azt azért tuti megműttetném. De mégis jó az is, hogy ő ezt nem teszi. Na csak ilyen kósza gondolatok, talán másban is felébreszthetnek valamit, ezért gondoltam, hogy leírom.
Akkor szuper melóhelyed van :-) szuper kis élőlényekkel <3
Korrekció:mint minden műtétnek,az orrplasztikának is van kockázata.És előadódhat olyan helyzet,amiért szükség van rá,akár az orr külsőleges állapota miatt,akár a belső miatt.Külsőlegesnél látható egyértelműen,belsőnél meg érezhető,tegyük fel,ami éppen az orr funkciója-a levegővétel-nem úgy működik,ahogy kellene.
Hogy mekkora arányban azt nem tudom,de bemásolok neked egy írást-tájékoztatást erről:
""Milyen szövődményei lehetnek az orrplasztikának?
Ritkán előfordul, hogy az egyébként jól sikerült műtét után 1-2 hónappal az orron nem nagyon jelentős, de előnytelen változás mutatkozik. Ez lehet kis tengelyferdeség, vagy a bőr alatt tapintható kis púp, esetleg az orrcsúcs helyzetének megváltozása. Tulajdonképpen nem szövődményről van szó, hanem a szervezet saját reakciójáról, melyet a rögzítés eltávolítása után még zajló hegképződés és átcsontosodási folyamatok okozhatnak 5-6 %-ban. Később ez kisebb korrekciós műtétet szükségessé tehet. Vérzés vagy gyulladás, amely bármelyik műtétnél előfordulhat 1-2%-os gyakorisággal fordulhat elő és szorosabb tamponade, antibiotikum adásával uralható. Hasonlóan ritka a hetekig elhúzódó savószerű váladékozás az orrnyílásokból. Orrháton vagy orrcsúcson érzéscsökkenés tapintásra nagyon ritkán keletkezik, és hónapok alatt magától javul. Szagláscsökkenéstől orrplasztikával kapcsolatosan nem kell tartani. Ezrelékes gyakorisággal fordulhat elő egyik vagy másik orrjárat beszűkülése mely az orrlégzést nehezítheti csakúgy, mint a porcelhalás mely az orrot deformálhatja, és így újabb műtétet tehet szükségessé."
Lovasedzőként dolgozom. :) De a melóhelyem egy tanya, a lovakon és pónikon kívül van rengeteg állat. Baromfiudvar, bárányok, bikák, kecskék, nyuszik, vietnámi kismalacok... Ilyenkor nem nagyon van meló az idő miatt, de még nincs túl hideg se, ezért is a legjobb időszak számomra az orrműtétre.
Mi a tapasztalat, mekkora arányban van szükség korrekcióra?
Lovaitok vannak?De klassz <3
És még milyen állatok?-Lehet,hogy hozzátok költözöm... :-)
Szia!
Miért kell korrekció? 😳
Engem 30-án műtött és eddig minden rendben van 🤞
Sziasztok!
Láttam, hogy többen kopogtatok a naplómba, szívesen beengedlek benneteket csak van egy rossz hírem!
Nem csináltam naplót az orromról, csak a mellemről! Viszont pótolom ;-)
Köszi a türelmet!
Azt válasszad,amelyikre jobban vágysz...az ember tudja,hogy szigorúan egyeneset akar,vagy lehet benne egy minimális ív.
Van,aki az első változathoz ragaszkodik szigorúan,mert az olyan felnőttes és van,aki egy kis ívet belecsempészne.
Melyikről álmodoztál?És meg lesz a válasz :-)
Sziasztok!
Van itt valaki aki már átesett KTnál korrekción? Köszi
Akkor jó :-)
Szívesen :-)
Köszönöm szépen! :)
Igen, így már hogy jót nevetett, igazából megsajnált, hogy nem akarom levenni a fejemről, úgyhogy közölte hogy bátor lesz, mutassam magam. :) Pedig nekem szerintem még nem is olyan szörnyű, mint néhány képen látom. Nem tudom minek köszönhető -egyéni adottság, vagy a dolobene gyors használata, a kálcium, vagy a bioptron lámpa hatása- de határozottan gyorsabbnak látom a gyógyulást, dacára a náthának.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?