Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Aaa de jó! :) Micsoda sikersztori!
Kiváncsi vagyok a naplódba. Köszi, ha beengedsz. :)
Sziasztok!
Nekem most volt 1 hónapos az orrom, KT műtött. Volt már egy nagyon régi műtétem, amit bár fül-orr-gégész csinált, de ő nem volt plasztikai sebész is egyben, ezért nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Elmentem konzultációra KT-hez, hogy megtudjam, lehet-e rajta javítani és egyértelműen azt mondta, hogy igen. Mind a 3 dolgot, amit kértem tőle korrektűl kivitelezte.
A műtét után semmilyen fájdalmam nem volt, nem volt dagadás vagy bevérzés a szemem körül, végig olvastam és aludtam a bent töltött estét és utána még 2 napig szinte fel se keltem az ágyból, aludtam, pihentem és tisztogattam az orromat. A varratok kenegetésére kék kenőcsöt használtam, amit a rehabon szoktak ajánlani, ezért 2 hét után szinte már nem is látszott a heg kívülről. Ekkor mentem vissza dolgozni, ahol a kollegák nem vettek észre semmit rajtam, senki se kérdezte, hogy mi történt az orrommal, annyira természetes volt az összhatás.
Az arcom karaktere teljesen megváltozott a műtét után, a vonásaim finomabbak lettek. A barátnőim szerint éveket fiatalított rajtam, a húszévesek újra letegeznek és azóta is élvezem és kihasználom "hirtelen jött szépülésem" számos pozitív hatását. ;) Szóval mindenkinek azt ajánlom, aki hozzám hasonlóan hezitál, hogy kérje ki az orovosok véleményét, mert egyetlen műtéttel az arc karakterében lényeges változás érhető így el. :D
Ha kíváncsi vagy az előtte-utána fotóimra, akkor kopogtass a naplómba és beengedlek. :)
Szia!
Nincs mit,szívesen,de egy fontos dolog:a kétely akkor múlik el,ha az orvossal konzultálsz,tehát ő adja meg az ehhez vezető utat,én a tapasztalataim alapján leírom,hogy kb.mire számíthatsz,de mindig az orvos szava a döntő!
Szia!
Nem fog mű lenni,ebben biztos lehetsz.Természetes hatású orrokat csinál KT,ha mész hozzá kérjed meg,hogy mutasson férfiorrokat-nyilván,amiket ő csinált-és akkor te is egyeztetni tudsz vele,hogy melyik áll hozzád a legközelebb.
Az,hogy a te orrodból megvalósítható-e,azt az orvossal kell megbeszélned,őszintén fog válaszolni,ebben biztos lehetsz.
Munkába állás:nem tudom,hogy milyen munkát végzel,így általánosságban írom le.Ha tegyük fel valaki szellemi munkát végez,vagy nem kell megerőltető dolgokat csinálnia,akkor két hét.Ebben a gipszes hét is benne van.Én pl.a gipszlevétel után mindent ugyanúgy csináltam tovább,ahogy előtte.
Ha fizikai munkáról van szó,ahol folyamatosan emelsz-hajolsz,akkor hat hét.De ezt tudom,hogy sokan nem engedhetik meg maguknak és muszáj előbb menni dolgozni.Akkor sem fog károsodni az orr,viszont azzal számolni kell,hogy nagyon be fog duzzadni.Zsibbadást,húzódást,lüktetést intenzívebben érzi,mint az,aki a nap egész részét ülve,nem megerőltetve tölti.
A szabászat nyomai előbb eltűnnek,mint két hónap,értem itt a columella gyógyulását.Az orrszélességet úgy tudja az orvos alakítani,hogy az orrcimpákból kimetsz.Varrattal zárja,annak sem marad meg a nyoma,ugyanúgy távolítja el,mint a columellából.
De mindenképpen az orvossal konzultáljál,ő tudja,hogy mit tud ígérni,mit tud megvalósítani vagy mit lehet megvalósítani.
Szia!
A columellán ejtett vágásra gondolsz-két orrlyuk közötti rész.
A varratok kiszedése után még halvány pirosan látszik a helye,aztán időről-időre elhalványul,majd eltűnik.
Vannak sejtmegújító krémek,azokkal is lehet kenni a heget,de ha nem kened,akkor is begyógyul zökkenőmentesen.
Szerintem is átszabták RM-et. valamelyik nap volt a tv-ben mi meg néztük, hogy ki ez??:)
Mondjuk nekem előtte karakteresebb volt. De most is szép. A sminkje is nagyon jó.
Attól függ kit kérdezel... :D
Egyébként mindkettőnél 900 a nyitott orrműtét.
Sziasztok!
Volt itt mar valakinek orrcsucs plasztikaja? ( porcos mutet). Mar regota gondolkozom rajta es erdekelnenek a tapasztalatok! Ahogy latom a legtobben nagyon elegedettek vagytok a mutetekkel es nem bantatok meg :)
Sziasztok!
Műtét után először mikor lehet pórustisztító tapaszt használni?
( hétfőn volt 3 hetes az orrom)
Köszönöm! :-)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?