Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Tacsi!
De édes nicknevet választottál :-)
Valószínűleg azért jött ki pont most a pattanás,mert egy kissé stresszben vagy a műtét miatt.És ezt így le is reagálja a szervezet.
Volt másnak is,aki így járt,két dolgot csináltak,amire azt mondták,hogy csodákra képes:a jó erős férfi arcszesz,amiben van alkohol,a másik a mentolos fogkrém.
Az a lényeg,hogy a pattanás nem lehet gyulladt állapotban,mindenképpen le kell,hogy száradjon.
Remélem,hogy sikerül is neki!
Szívesen :-)
Te egy kicsit nehezebben éled meg ezt a beavatkozást,mint az átlag,de ez nem baj,nem vagyunk egyformák.
Ha duzzad az orr a gipsz alatt,akkor a gipsz nyomhatja és ezért is lehet ilyen érzésed,hogy az orrcsont "fáj".
Ha nagyobb brutális a drága akkor ismételek. Elvileg szerdáig el tud tűnni. Szalicilsavas vagy alkoholos töltéssel is száritható. Ha megnyomtad utána rögtön töröld át hogy fertőtlenítve legyen és húzódjon le a gyulladás
Ha nagyon rossz helyen van és brutál gyulladt lehet nem jó mert a fertőzés átvihető a vágással.
Szia,
Engem is érdekelne a lista ha nem gond. Bekopogtam. Köszönöm! :)
Szia!
Köszi a választ :)
Félig ülve alszk, amit már elég nehezen bírok. Nagyon kényelmetlen így aludni, de persze megteszem az új szép orromért 😊 a cataflant is szedem, napi minimum hármat.
Azért kapok új gipszet, mert most az egész fejemen van gipsz és a tamponok is az orromban vannak és azt is eltávolítja ma és egy csinosabb gipszet kapok.
Nekem inkább az orrcsontom fáj, szinte érzem, hogy honnan véstek. Nagy görbe orrom volt, remélem szép lesz.🙂 Már várom a jövő hetet, mert akkor véglegesen lekerül a gipsz :)
Jól kell rákeresni és így van,ha új kérdés kerül fel,utána nézek,addig nem nyugszom,amíg nem tudom rá a választ :-)
/És bizony sokszor én is meglepődöm a válaszon./
Ha jó fej a háziorvosod,kiír két hét táppénzre,elég annyit mondani,hogy:orrsövényplasztika,nem kell tudnia,hogy szépülni mész.
Ezt beszéld le már a műtét előtt vele,munkáltatónak nem kell az orrára kötni,hogy neked milyen problémád van,ha a háziorvos kiírt,akkor annak oka van.És ha a főnököd megkérdezi,hogy miért-mivel vagy otthon,nyilván nem kell azt mondani,hogy:orrplasztika.
Megtudod oldani,mi is megoldottuk!
Annyira meno, hogy kb mindenre tudsz valaszolni.
Nem talaltam errol infot, es az sem baj, ha nem publikalnad, de az egeszsegugyben dolgozol? Vagy ennyire mindennek utananezel??
🤗🤗🤗🤗🤩🤩🤩
Szia!
Miért kapsz új gipszet?
Van,aki a fájdalom szót használja,én inkább:zsibbadás,húzódás,lüktetés,belenyilallás,leszakad az orrom érzés,stb...
Nálam ez a kellemetlenség kategória,egy kis áldozatot kell hoznunk,hiszen ez egy komoly műtét,viszont ahhoz képest ezek nem nagy dolgok,teljesen átvészelhetőek.
Ha mégis úgy érzed,hogy nehezen viseled,akkor Cataflamot vegyél be,segíteni fog.
A gipszes időszak alatt jó lenne,ha kibírnád a félig ülve alvást,arra figyeljél,hogy a derekad ne lógjon a levegőben,mert akkor megfájdul,rakjál alá egy kisebb párnát.Ezzel az egésszel az orroddal teszel jót,mert eltud folyni a vénás vér a szív irányába,ezáltal nem pang az orrban,így nem duzzad.Hidd el,hogy megéri ez a kis áldozat.
Kitartás!
Jók ezek a kérdések,mert közben az ember mindig tanul-ilyenkor jövök rá,hogy még mennyi mindennel nem vagyok tisztában.
Az egyes műtéti beavatkozások természetükből adódóan óhatatlanul fokozhatják a fertőzés kockázatát akár hosszabb távon is. Ezért átmenetileg a műtéten átesett személy nem adhat vért. Néhány példa a kizárás időtartamára: foghúzás után 4 hét,kisebb műtétek és testüregek tükrözésével járó beavatkozások után 3 hónap, nagy és testüregek megnyitásával járó műtétek után 6 hónap, szülést követően 9 hónap, vérátömlesztésben recipiensként való részvétel, tetoválás, testékszer, akupunktúra esetén pedig egy év.
Ha ebből akarom kikövetkeztetni,akkor 6 hónap után már lehet.
Ti szóltatok a munkáltatótoknak a műtétről? Kötelességünk szólni?
Úgy tervezem, hogy 2 hét szabit veszek ki, gondolom táppénzre nem lehet elmenni.
Sok mindenki irt naplot az elmenyeirol itt a forumon. Kopogj be hozzajuk. Sokat megtudhatsz es unalomuzonek sem utolso :)
Gyors felepulest!
Sziasztok!
Nekem tegnap volt orrplasztikám. Még tampon van az orromban, holnap szedi ki az orvos és kapok új gipszet is, de nagyon fáj az orrom néha-néha. Az alvás is nehéz, így félig ülve :( meddig fog fájni? Nektek is ilyen volt?
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?