Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
A polly beak deformitás jellemzően első (? ezt lehet, hogy rosszul tudom) orrplasztika szövődménye, amikor az orrcsúcs és a Csontos rész közötti részen belső hegesedés miatt egy púp alakul ki. Emiatt optikailag olyan, mintha kicsit még lógna is az orrcsúcs.
Én a műtét előtt a létező összes angol nyelvű orrplasztika oldalt végigolvastam, nekem ez volt az első számú rettegésem. És kellett nekem parázni, mert be is “vonzottam”. Tenni nem sokat lehet ellene. Mondom ezt azért, mert mindent megtettem, amire írtak, hogy tegyem, annak érdekében hogy elkeruljem ezt (50-es uv védelem, no cigi, no alkohol, sok folyadék stb) és mégis kialakult. Persze ha csoda történik, jelzem!
Pollybeak:én úgy tudom,hogy a columella és az orrcsúcs között van egy lógás...nem egyenes,hanem lelóg.
Képeken látható,ha beütöd a keresőbe,akkor jobban érthető.
Ha valaki máshogy tudja,javítson ki.
Szia, Ha van 3/4es sisakod akkor inkább azt vedd fel annál kisebb az esélye hogy beleütöd az orrod 😎
Nekem az egyiknek levehető az allvédő a másik 3/4es de allvédővel nem is próbáltam mert annál korábban hozzáért az orrom. Meg a jószágomhoz sem illik 😂
Jó még a felhajtható állvédős is.
Hogy sikerült a konzi? Én is ma voltam! :)
Gipszlevételre váró fórumos társ, ha olvasod: remélem elégett vagy az eredmény most látható részével, további gyors gyógyulást kívánok! :)
Zsazsit hozom fel példának:gipszlevétel után felült a párja mögé a motorra és így mentek haza.
Persze,az egyértelmű,hogy bukósisakban :-)
Úgy látom, kiváltottam egy általános pánikot itt a fórumon a hegesedéssel kapcsolatban! :/ A korrekciót nekem sem 1000%-ra mondta Rezek, csak mint lehetőséget, ha egy évesen is ilyen maradna.
Neked full íves az orrod, csak duzzadt még, de köze sincs a polly beak-hez a formájának. Arról is egyébként csak egy év elteltével lehet nyilatkozni, egy éven belül bármilyen furaság sajnos benne van a pakliban. :(
Az esetek nagy százalékában egyébként még igy duzzadtan is jobb a helyzet, mint volt, szoval szerintem próbáljunk meg örülni ennek addig is, és majd csak egy év elteltével pánikba esni. 😊
Sziasztok ! Egy olyan kérdésem lenne hogy most vagyok 5 hetes , meg mindig feszül húzódik pedig kimelem az orrom , csináltam egy összehasonlító képet a gipsz levétel és a mostani 5hetes állapotról és azt kell mondanom hogy nekem folyamatosan csak dagad az orrom .1 hete a két orrlyukam teljesen asszimetrikus .... Ez normális ?
A naplóban van update ha esetleg valaki tapasztalta ezt magán és tudna tanácsot adni azt szívesen fogadom . Felek hogy elkezd majd hegesedni az orrom 😞😞
Sziasztok!
Holnap megyek Rezek doktor úrhoz konzultációra. Tudtok segíteni kérlek, hogy milyen kérdésekkel érdemes előre készülni nála? Mi az, amit megkérdeztetek vagy bárcsak megkérdeztetek volna? :)
Másik: Kulcsár Edinát tudom, hogy KT műtötte, most nagyon-nagyon ferde az orra szegénynek. :( Ti tapasztaltatok már ilyet, hogy elferdült az orrotok műtét után? Most ettől kezdtem tartani kicsit.
Köszönöm :)
Köszönöm, hogy részletesen leírtad. Remélem nálam sem kap a szívéhez, hogy mit kezd velem. :)
Hegesedést alatt mit értett? Hogy a bőr gyógyulhat hegesen?
Én nekem mindent kellett.
- mértéktartó orrháti redukció (ezen mosolyogtam, konkrétan lecsapta az orrom kb 40%-át, egy előreugró ék alakú orrhátból csinált egy arcba simulót)
- csontos váz szimmetrizálása, keskenyítése
- porcos dorsum integritása infold spreader flap technikával (faragás után az oldalporcokat rávarta a sövényre, hogy jobban áramoljon a levegő és legyen kontúr az orrháton)
- septum jelentős balfokú deflexiójának korrekciója - orrsövényműtét
- orrcsúcs porcos struktúráin redukció, modellálás, kellően definiált dómok kialakítása (kb. újra építette az orrcsúcsom, telerakta graftokkal, az orrlyukaim is máshol vannak és kisebbek)
Kb. ez volt a záróba leírva.
Elég masszív volt, még mindig gyógyul, dagi, feszül. Egy évesen tuti nem fog még beállni, leghamarabb másfél évesen szerintem. Amúgy a féléves kontrollon finoman utalt rá, h hegesedhet. Ennek nem kifejezetten örülök, ha marad heg remélem nem lesz zavaró. Egyelőre annak örülök, h az előző orrom eltűnt, sóval lett behintve a helye... :)
Szia!
De jó kis Tacsi,akkor csak gyógyulgassál,puszi!
De aranyos vagy💝
Nincs mit,szívesen.De azért egy telefont megér,hogy rákérdezzél,nekem KT annak idején ezt mondta,lehet,hogy RÖ mást mond.
Ez sajnos lehet, h engem is erint majd :( azt nem mondta, h mitol lett ilyen?
Mindenesetre erdekelnek a reszletek ;)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?