Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Nem mindegy,hogy vér vagy nyirokfolyadék-ödéma.Utóbbi nem gond,teljesen normális,és akár jegelheted is,de nem jellemző,hogy ettől előbb felszívódna.
Jelezzed az orvosodnak és úgyis ránéz.
Szia!
Szauna:számoljál azzal,hogy beduzzad az orrod,szóval nem éppen egy két hónaposnak való,de van,aki így is ment.
Thermal víz,uszoda,tengervíz:itt bizony fél évet is szoktak mondani,amikor már begyógyul biztosan az orrnyálkahártya,nincs már seb,nehogy elfertőződjön.Én az úszással,ami heti háromszor szerepel nálam,bizony kivártam a fél évet,még többet is.
De csörögjél be,ha gondolod.
Bigyu amiket látsz,ott 90%-ban szét kellett szedni az orrot,aztán apró darabokból újra felépíti az orvos.Én a legóhoz szoktam hasonlítani,csak itt nagyon-nagyon apró darabokból csinálja meg.
Ezért van a sok varrat,a sok porcos pótlás,a gipsz-hogy mindezeket a miniatűr részeket összefogja és ebből lesz aztán a végleges orr.
Nem könnyű műtét,az biztos.
Van róla egy videóm,ha megszeretnéd nézni,akkor átküldöm a linkjét.
De csak akkor nézzed meg,ha bírod az ilyet,mert tudom,hogy még műtét előtt állsz...
Volt már olyan, aki Rezekhez ment, és az orrán az ég világon mindent változtatni kellett? Orrhát, orrcsúcs, plusz ha lefaragja az orrhátat, akkor a szélességén is változtatni kell? Sok naplót olvastam már (köszönöm, aki beengedett), de senkinél nem láttam, hogy konkrétan szét kell szedni az orrot és összerakni :(
Még 3 hét a konzultáció, és kattogok, hogy vajon mit fog mondani. Meglehet-e szépen csinálni, vagy nagyon "összerakott" hatása lesz. Eddig biztos voltam benne, hogy szeretném a műtétet, már beleéltem magam, viszont most elbizonytalanodtam. :( Ha túl mű hatása lenne, és a nagy beavatkozás miatt a szövődmények kockázata is megnő, akkor nem biztos, hogy szeretném. Inkább élnék természetesen ronda orral, mint műtöttel. Nem szeretném, ha a nem létező önbizalmam ennél lejjebb csúszna. :(
Sziasztok!
Nyitott orrműtét után mennyi ideig érdemes várni egy kiadós wellnessezéssel? :) Szauna, thermal víz... :) 2 hónapossal volt már valaki? Vagy csörögjek be a rendelőbe, az a tuti? :)
*puklim (autokorrekt)
Ui.: azt tudom, hogy altalaban az altatoorvost kell kifizetni, de igazabol az erdekelne, hogy konkretan Rezeknél hogy megy ez, ha valaki tudja.. 😊
sziasztok!
3 hetes az orrom és a gipsz levétel utáni reggelen az orrom és az orcám között egy kis részen vér halmozódott fel, vagy vmi folyadék állagú..olvasom hogy van akinek le kellett szívni...nagyon nem akarom..jegeléstől vagy bármi mástól nem szívódik föl?
Sziasztok, engem nem őt műtött, de most találtam, és pár kérdésre választ ad a műtét előtti-utáni teendőkben, hátha hasznos lehet nektek is :)
Csütörtökön lesz 4 hete hogy műtötték az orrom.
Mennyi idő utàn lehet szolizni?
Szia!
Contractubex gél-különböző típusú hegek kezelésére alkalmazható a seb bezáródása után.
Ezt többen is használták és nagyon dicsérték.
Edzés:4-6 héttől ajánlott,én inkább azt mondom,hogy 6 hét,mire az orr összeforr.
Ha bírja az orrod a futást,akkor úgysem jelez,de ha nem bírja,akkor húzódik,zsibbad,feszít,leakar esni érzés-nálam utóbbi volt-jön,ami azt jelenti,hogy még kicsit várni kell.
Még egy kérdés :)
Műtét másnapján hány óra körül engednek haza (Rezek doki). Kísérő miatt lenne fontos, kell-e szabit kivennie, vagy nem.
Ti mennyit utaztatok műtét után az otthonotokig?
Én közel 200 km-re lakok Budapesttől, tehát ennyit kellene utaznom hazáig, majd gipsz levételekor vissza. Árthat a frissen műtött orrnak ennyi utazás? Ha szükséges, tudok Budapesten is lenni amíg leveszik a gipszet.
Sziasztok!
Hétfőn volt orrplasztikám Dr. Doleviczényi Zoltánnál. Teljes átalakítás volt orrszárnykisebbítéssel. Holnap veszi le a gipszet a Dr. Az arcom már elfogadható. A szem alatti foltok szépen szívódnak fel. Volt már valakinek orrszárny kisebbítése? Mindenféle praktika érdekel, hogy a seb szépen gyógyuljon. Milyen krémet vegyek? Gondolom víz nem érheti.
Az edzésről, bár még egy pár hétig nem szeretnék, brutális műtét volt, de mégis mikor lehet biztonságosan kocogni, futni? Hány hét után? Amíg a bőr szépen be nem gyógyul az orrszarnyaknál, egyáltalán nem is szabadna izzadnom ugye?
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?