Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok, Van olyan köztetek, akinek csak orrsövény és orrkagyló műtéte volt?
Ha igen, mi a tapasztalatotok? ott is lesz mokesz, dagadás? gipszet kap?
Előre is köszönöm a válaszokat!:)
Kihagytam,hogy érdemes jégzselét is venni,a legkisebb tasakosat.Csak a sima hűtőbe kell rakni,maximum 20 percig lehet alkalmanként az orron.
Van a Rossmannban szemmaszk,olyan 600 ft körüli áron,ez pl.teljesen lefedi a két szem közötti területet,nekem is van itthon.Ugyanúgy jégzselé van benne,ez is segít az apadásban.
Szia :-)
A két szemed között most már megfog indulni az apadás,ott nem szokott sokáig tartani a duzzanat,mintha onnét húzódna lefelé a nyirokfolyadék.
Aztán jön a csontos orrhát,ezt követi az orrcsúcs.Az orrcsúcsnál jelentősebb apadás általában fél évesen következik be,aztán egyre jobban leapad.A fél év olyan választóvonal.
Számomra nagyon jó volt a körömvirágkrém,nekem az orvosom ajánlotta és mivel megtapasztaltam,hogy mennyire hasznos,ezért szoktam ajánlani,szóval egy szavazat a körömvirágnak :-)
Sziasztok, tanacsot szeretnek kerni toletek. 1,5honapja volt az orrmutetem meg mindig dagadt az orrom,foleg a ket szemem kozott az orrom toveben, illetve az orrcsucsom,emellett sokszor feszul es sajog is.
Nekem az asszisztens azt mondta, hogy semmilyen kenoccsel nem javasolt gyorsitani az apadasi folyamatot. Tobbet irta hogy koromviraggal keni, mi a tapasztalatotok? Elore is koszonom a valaszokat
Sziasztok!
Köszönöm szépen azoknak, akik beengedtek a Naplójukba!!:)
Kivéve annak, aki nem. :D
Szép estét Mindenkinek!
Szia !
A tájékoztatóban viszont az van leírva ,hogy ha műtét előtt egy hónappal lemondod az időpontot , annak a 10%nak a költségét nem áll módukban visszatéríteni.
Nahát igen , ez a frááánya bizalom :))
Szia!
Egy ilyen mutethez bizalom kell. Teljesen ertheto, ha mar nem naluk akarod a mutetet. Nem tehetik el a penzedet ha mar nem szeretned a mutetet. Meg kell nekik mondani, hogy utaljak vissza az eloleget amit befizettel. Ha nem szeretned igenybe venni a szolgaltatast akkor vissza kell fizessek a penzt.
Publikus, hogy ki az orvosod?
A dokik legtobbszor tenyleg nagyon elfoglaltak es a legtobb rettento szetszort, ha idopontokrol, rendszerezesrol van szo. A munkaban nagyon ott vannak fejben, de a tobbit inkabb hagyjuk 😁
Sok dokit ismerek, ezert merek altalanositani.
Termeszetesen mindig van kivetel, es nem szandekom senkit megbantani a fentiekkel!
Szoval emiatt nem kell szerintem elpartolni egy dokitol. Az mas dolog, ha a veled valo viselkedest erzed kerdesesnek, vagy ugy erzed, hogy nem bizol a csapatban.
Gondolom ismered a munkait es/vagy utana olvastal, tehat azert valasztottad mert jonak tartod.
Betegen ne fekudj mutoasztalra, akkor inkabb halasszatok megkesobbre.
Sok sikert!
Sziasztok !
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok , hátha valaki járt már hasonló cipőben és tud valami okosságot mondani :) Orrplasztikám lett volna február 27.-én ,ami sajnos elmaradt egy megfázás miatt . Nyílván ,1 éve nem volt semmi bajom , most kellett bealakítanom 😀🤔 Sajnos ez van,már nem tudok mit csinálni ,pedig lelkiekben és minden máshogy is felkészültem ,nagyon rosszul érintett ez az egész. Bár ,ha bele gondolok , az időpont egyeztetés is elég döcögősen ment, a labor eredményem elkavarodott és az utolsó pillanatban került elő .( eskü nem szoktam ilyen balszerencsés lenni 😀) Teljesen azt éreztem ,hogy a sors szánt -szándékkal gördít elém akadályokat ,de akkor is legyűröm. Mindegyis , tehát elmaradt a műtétem , és akkor már itt kezdődik is a problémák sorozata. Kedden ,műtét előtt ígérik hogy visszahívnak ,hogy mik a további teendők. Várok este fél 9ig, majd megcsörren a telefon. Reggel hivjam fel a doktorurat. Reggel beszélünk miután visszahívott. Nem tudja milegyen délután hiv ,beszél az altatóorvossal. Este 9,még mindig semmi ,nem tudom ,hogy készüljek ,igy irtam neki smst. Reggel 6 jön a válasz: nem műt meg ,napközben hívjam új időpont végett. Beszélünk múlthét csütörtökön ,2 hét múlvára van időpont még ,aztán nem tudja előre láthatólag mikor lesz, ha addig nem gyógyulok meg. Örültem ,hogy van két hetem, addig olyan makk egészséges leszek ,mint még sosem :) ! Vasárnap hívjam fel, és akkor megmondja ,hogy készüljek. Hívom vasárnap , hivjam délután mert nincs nála a naptár ,hívom este fél 7 kor , hívjam már holnap reggel , mert elúszott és még kocsiban van. Rendben akkor már nagyon csalódott voltam ,ugyan is a háziorvossal megbeszéltük,meg a munkahelyemen is ,hogy ebben a két hétben itthon maradok ,hogy teljesen meggyógyuljak. Erre ma: 03.02 , megy a telefonálgatás, nem érem el csak több óra múlva jelentkezik. Hogy vagyok ? Hát mondom nem 100%osan még , de mérföldekkel jobban. Hát ,hogy most 5.ére ,3 nap múúúúlva lenne egy időpont ,aztán nem tudja mikor ,mert teljesen bevan táblázva. Értem én ,hogy sok a munka ,csak hát a 2 hétből ,hogy lett 3 nap ? Amivel nem is lenne baj,mert már nagyon vártam/várom ,csak hát még nem teljes mértékben gyógyultam meg. Szerdán telefonáljak neki,hogy vagyok ,de kellene neki új labor is amit valahogy úgy kellene megoldanom ,hogy az is meg legyen szerdára neki ,de holnap még ne menjek el ,mert még van addig két nap és bármi lehet ,de szerdán se menjek el feleslegesen ha még mindig szipogok, de szerda reggel telefonáljak mindenképp,hogy neki ne kelljen megint mindenkit oda rendelni ,aztán még sem lesz meg a műtét.... Nem akartam neki mondani ,hogy a múltkor is én kerestem fel előtte 3nappal ,hogy úgy érzem ,valami nem jó,és hogy ez a műtétet mennyire befolyásolja... Szóval ez a hozzá állás ,hogy már én érzem magam kellemetlenül,hogy hülyének vagyok nézve ,hogy 0 kommunikáció, csak a tájékoztató, amit e-mailben küldtek ki.Eléggé elvagyok emiatt keseredve ,ugyanis a 10% előleget elutaltam már nekik ,viszont ez a hozzáállás ,meg a bizonytalanság , (nyílván egy kis orrfolyással nem maradhatok a végtelenségig itthon és eshetek ki a munkából) teljesen kiidegel. Nem így terveztem és nem azt akarom ,hogy körül ugrájanak és úgy táncoljanak ahogy én fütyülök, de így nem lehet lelkiekben sem erre felkészülni, sem sehogy. Szívem szerint elmennék egy másik orvoshoz ,mert az ilyet nagyon nem szeretem, viszont ennyi pénzt ,nem szeretnék úgymond kidobni az ablakon, azért nem kevés pénzről beszélünk , ezzel mindenki tisztában van. Van arra lehetőség szerintetek ,hogy azt az előleget vissza kapjam ,mert nem tartom valószínűnek ,hogy a két hetet amit kaptam volna elméletileg gyógyulásra ,azt 3 nap alatt betudnám hozni. Köszönöm ,ha valaki ad valami tanácsot Nekem :) Szép napot
Sziasztok lányok!
Rég jártam erre, pár embertől kértem betekintést a naplójába. Köszönöm, ha beengedsz. :)
Úgy néz ki idén én is végre rászánom magam. Holnap telefonálok konzultáció miatt😍
Anna790418!
Nagyon kedves vagy, hogy beengedtél a naplódba, igazán köszönöm!
Szerintem nagyon szép lett, bár az is igaz, hogy műtét nélkül is szép voltál. :)
Szia Keki!
Megint nagyon szépen köszönöm a válaszodat! :) Kedden megyek Rezek doktor úrhoz konzultációra. Kárász Tamásnál már voltam egyszer tavaly, 18án megyek hozzá újra. Remélem, hogy ezek után végre el fogom tudni önteni, hogy melyik orvost válasszam!
Hosszú évek óta szeretném megcsináltatni, de valahogy nem tudtam összeszedni a bátorságomat. Most már viszont nagyon elszántam magam. :)
Soha nem magától a műtéttől féltem, hanem attól, hogy esetleg nem olyan lesz mint amit elképzeltem.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Van köztünk olyan , akinek Rezek doktor a száját is töltötte? Rajtam kívül? 👄💋
Szeretnék kérdezni 🥰
Szia!
Nyáron július és augusztus szabadságos hónap-ez a legtöbb orvosnál így van.Talán egy-egy hét szokott beleesni a július és augusztusba,amikor még vagy már van rendelés.Ezt igazából az asszisztenssel a legjobb egyeztetni,egy telefon és ő pontosan válaszol,de kb.így számoljál.
Külföldön megcsináltathatod az orvosi vizsgálatokat,teljesen jó, a vérképre figyeljél,hogy lehetőleg két héten belüli legyen,az EKG egy éven belüli.
Szabadság:28669 hsz.-ez támpontnak jó :-)
Sziasztok!
Idén készülök orrműtétre, Dr. Kárász Tamásra esett a választásom.
Lenne pár kérdésem, köszönöm ha válaszoltok ☺️
Németországban élek és legelőször majd csak július végén megyek haza, akkor szeretnék konzultációra menni, utána pedig ősszel szeretném a műtétet. Tudja esetleg valaki, hogy nyáron van e olyan időszak amikor nyári szabadság miatt esetleg zárva tartanak?
Az érdekelne még, hogy azok akik külföldről mentek haza a műtétre hol végeztettétek el műtéthez szükséges orvosi vizsgálatokat? Külföldön vagy otthon? Illetve mennyi szabit vettetek ki, és mikor mentetek vissza a munkába?
Cukifej, ahogy olvastam te is németből mentél haza, nagyon megköszönném, ha válaszolnál😊
Bekopognék egy pár naplóba, szeretnék általatok erőt gyűjteni🥰 Köszönöm, ha beengedtek😇
A frissen műtötteknek pedig gyors gyógyulást és gyönyörű orrocskákat kívánok! 😘
Szia!
Akiket most operált:MPSK/Magyar Plasztikai Sebészeti Központ/ Margit utca 25.
Szívesen :-)
Sziasztok!
Dr Kárász Tamás hol végzi a műtéteket?Előre is köszi szépen az infót.
Próbáltam utánanézni-láttam ilyet olyannál,aki velem együtt szült-hogy meddig normális úgymond,két hetet írnak.Ez elég idő,hogy felszívódjon.
Ha nem történik meg,akkor állhat gyulladás a háttérben,én a helyedben feltétlenül megnézetném szemorvossal.Alaposan átnézi az ügyes kis vizsgálójával.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?