Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

29609. keki70 (válaszként erre: 29608. - Anna790418)
2020. aug. 4. 20:01

Anna nála még gipszlevétel sem volt,én is inkább Rekab véleményét osztom,van Johnnál még bőven beszáradt cucc,főleg,hogy eddig még nem is tisztította.Nekem is az orr mélyén iszonyú vastag seb volt,a kisujjammal tapintgattam ki.Aztán egyik óvatos szuszogós orrfújás után jött ki-ugye akkor még az ember ellenőrizte az zsepi tartalmát😊-,kellett az a 2-3 hét,mire alatta az orrnyálkahártya begyógyult és leválhatott a seb.

Ezek rendesen tudják akadályozni a levegő útját.

Gipszes időszak alatt nekem sem jött a levegő,tele volt az orrom.De tisztogatta nagyon sokszor,hogy ne száradjon bele,mert akkor olyan érzés volt,mintha beton kötött volna az orromba.

29608. Anna790418 (válaszként erre: 29601. - John)
2020. aug. 4. 18:49

Szia.

Pörkösödésed van. Nekem is ez volt de nekem 1,5 hónap után kezdett kijonni. En elmentem vele egy sima ful orr gegeszhez csak hogy nézzen már bele miert nem kapok masfel hónapos orrplasztika után egyáltalán levegot? O mondta ezt hogy Pörkösödésed van és ez az ok. Odaszaradt cuccok. Ezt írta fel: sterimar napi 3*, utána unguentum nasale napi 3*. Coldastop szintén napi 3*

Egymas után. A coldastop legyen az utolsó és az unguentum után várj egy ket órát amíg teszel bele a coldastopbol. Nekem csak 3,2 darab alvást vér jött ki. Aztán szépen fokozatosan javult a legzes is de most sem 100%-os de ha a 10 éves orrsprayfuggosegemhez hasonlítom nagyon jó. Nekem is volt orrsovenykorrekcio is és orrkagylo kissebbites is. 2 honapig max 10% - os volt a, levegoaramlas. Most olyan 80% körül lehet de fel sem tűnik annyira hogy nem 100%. Nem zavaro .

29607. John
2020. aug. 4. 17:31
Köszönöm a segítséget! :)
29606. keki70 (válaszként erre: 29598. - Paradise)
2020. aug. 4. 16:32
Nincs mit,szívesen👍😉
29605. keki70 (válaszként erre: 29599. - Audrey13)
2020. aug. 4. 16:29
Szívesen🦋💙
29604. keki70 (válaszként erre: 29602. - John)
2020. aug. 4. 16:24
Átküldtem neked az orrtisztítást,segíteni fog :-)
29603. rekab (válaszként erre: 29601. - John)
2020. aug. 4. 15:47
Szia! Normalis. Sebek, varratok, dagadas. Nem torvenyszeru, hogy ilyenkor nem kap levegot az ember, de elofordul es normalis. Nekem 3 hetesen is tavozott alvadt ver az orrombol egy nagyobb tusszentesnel...
29602. John (válaszként erre: 29601. - John)
2020. aug. 4. 14:16
Vagy inkább bele van száradva a vér és nem merem piszkálni.
29601. John
2020. aug. 4. 13:49
Sziasztok! Egy hete volt orrplasztikám és orrsövény műtétem is. És azt szeretném kérdezni, hogy normális az, hogy gipszlevétel előtti nap semmi levegőt nem kapok még, valamint tele van az orrom alvadt vérrel, ami ugyan jött ki a napokban, de még mindig sok van benne.
29600. gawwros (válaszként erre: 29598. - Paradise)
2020. aug. 4. 13:09

Abból amit Pinkerton írt, és ezt mindenkinek írom aki pl. konzi/műtét előtt áll, az a tanulság, hogy felkészületlenül senki ne menjen a választott orvosához. És ha kell, akkor harapófogóval kihúzni az infót az orvosból. Ez legyen házi feladat mindenkinek: tudni, hogy mi fog történni a műtét alatt és a műtét után! Utánaolvasni, videót nézni, tájékozódni és kérdezni a dokitól!! Ne fintorogjatok, ti akartok szép új orrot, tudnotok kell, hogy min fogtok átmenni !

A médiában az orrplasztika megítélése még mindig a hollywood-i beauty reality-k szintjén van beragadva: csinos arcok (furcsa mód hiányoznak a monoklik és úgy en bloc a szétkalapált megviselt arc), aztán gipsz leppattintva, hű de szép, hű de jó, happy end...

Azok a pontok, amit fórumtársunk felsorolt, tökéletesen illenek egy 10 napos friss új orra. Sajnálatos, hogy ez nem lett kellően kommunikálva felé.

Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy fél év -1 év múlva szépen ki fog formálódni az orra.

29599. audrey13 (válaszként erre: 29592. - Keki70)
2020. aug. 4. 13:06
Igaz engem mar kétszer műtöttek - egyik sem volt ekkora mint az orrplasztika lesz- azert jo volt ezt vegig olvasni , koszonom a részletes vázlatot !!☺️😁 igyekszem pozitívan hozzáállni a műtéthez/orvosokhoz.
29598. Paradise (válaszként erre: 29597. - Keki70)
2020. aug. 4. 12:27
Okés megvan, köszi! Igen akkor ezért nem válaszolta meg szegény, sajnálom őt, francba is egy átlag ember gyűjti úgymond az álmára a pénzt és ilyen megtörténhet mert végülis 50-50% az esély, szerencsés aki túl van rajta és minden oké lett, ezért én is gyűjtögetem az infókat
29597. keki70 (válaszként erre: 29595. - Paradise)
2020. aug. 4. 11:46

Próbáljad meg:rámész a nicknevedre,aztán fórumok és hozzászólások.Amiket eddig írtál,mindet kihozza.

Pinkertonnál is ez volt a helyzet-ahogy mindenkinél-ezért írtam,hogy csak vissza kell olvasni.

Látom,hogy most már kiregisztrált-sajnálom Pinkerton!-,de visszalapozol a fórumon akkor megtudod az orvos nevét,ha annyira fontos.Csak a nicknévre kell figyelned.

/most már sokat segítettem/

29596. keki70
2020. aug. 4. 11:38
Ha Pinkerton nem válaszolta meg,akkor oka volt arra,nekem pedig helyette nincs jogom megválaszolni,ez így korrekt.
29595. Paradise (válaszként erre: 29580. - Keki70)
2020. aug. 4. 09:15
Melyik dokiról van szó? Nyugodtan nyilvánosan is megírhatod, azt hiszem mindenkinek joga van tudni :) Pinkerton sajnos nem válaszolta meg pedig aznap kérdeztem is tőle ahogy kiírta, itt is jobbulást kívánok neki!
29594. keki70 (válaszként erre: 29593. - MissHern)
2020. aug. 3. 20:31

Szia :-)

Amikor életem első altatása volt,akkor én is izgultam.Nekem egy fontos dolog volt,ami aztán megnyugtatott:addig nem engedtem elaltatni magamat,amíg az orvosom ott nem állt mellettem.Nekem mondhatták,hogy most öltözik át és mire itt lesz,már akár aludhatnék is.Nem!Amikor ott állt mellettem és mondta,hogy:Dórika,akkor kezdhetjük?Na,akkor bólintottam,hogy mehet.

És még hozzátettem,hogy nagyon vigyázzanak rám😊

29593. MissHern (válaszként erre: 29590. - Audrey13)
2020. aug. 3. 20:23

Sziasztok :)

Engem viszont pont egy het mulva mutenek es eddig annyira laza voltam, vartam. Par napja pedig remalmok gyötörnek es egyre jobban parázok.😅 Ez lesz életem első műtétje es rettenetesen izgulok... Mindenesetre bizzunk a legjobbakban, egy csodaszep uj nóziért muszáj kibírni 😊😁

29592. keki70 (válaszként erre: 29590. - Audrey13)
2020. aug. 3. 20:23

Az altatás folyamata:

A műtőben a kéz vagy az alkar vénájába műanyag csövecskét (kanült) vezetnek be, abba infúziót adnak. Az altatást a kanülön át adott szerekkel indítják el a műtőben, és arcmaszkon keresztül oxigént adagolnak, amiből jó mélyeket kell belélegezni. Hosszabb műtétek esetén az altatókat és az erős fájdalomcsillapítókat megismételik, vagy az oxigén és altatógázok keverékét arcmaszk, gégemaszk, vagy a légcsőbe vezetett cső (tubus) segítségével közvetlenül a tüdőbe juttatják. A tubust, vagy más légút biztosító eszközt csak akkor helyezik be, amikor te már alszol, így nem érzed meg.

Az altatás során biztonsági riasztókkal felszerelt, korszerű műszerek (monitor, altatógép) segítenek a te alapvető élettani működésednek fenntartásában.

A műtét végén a műtőben fel fognak ébreszteni, de maszkon keresztül még adnak oxigént és megfigyelnek, s csak miután teljesen felébredtél szállítanak vissza a kórterembe. A gyógyszerek hatása miatt nem biztos, hogy emlékezni fogsz erre a periódusra. A kórterembe visszaszállítás idejére a műtét alatt adott fájdalomcsillapítók hatása is nagyjából lecseng.

----------------------------------------------------

Az altatószer beadását követően kb.5 mp múlva már alszol is.Amikor felébredsz olyan lesz,mintha csak pár percig aludtál volna,pedig közben már megtörtént a műtét,kész vagy.Jó érzés volt felébredni,kellemes,de aztán utána megint bealszik az ember.

Az altatás előtt azt mondta az orvos,hogy gondoljak valami szépre és azzal fogok álmodni.Igaza lett :-)

Nem kell félni az altatástól,az altatóorvos előtte megnézi az EKG-t,sőt meg is vizsgál,és végig a műtét alatt csak rád figyel.Neki ez a dolga.

29591. audrey13
2020. aug. 3. 19:03
*egy hónap múlva- bocsi
29590. audrey13
2020. aug. 3. 19:03

Lányok!

Kereken egy hét múlva műtenek, és egyre jobban erősödik bennem az az érzés, hogy félek a műtéttől, az altatástól.

Akik túl vannak rajta- nem volt halál félelmetek?

Milyen érzés volt hirtelen felébredni? Olyan sokkolóan rossz, vagy viselhető? Bár, ez a kisebbik félelmem, ha már felébredek is nagyon fogok neki örülni..

Gondolom 0% hogy valaki a műtőasztalon maradjon az orrplasztikai műtát közben, de valahogy ettől félek a legjobban...

29589. audrey13 (válaszként erre: 29550. - Keki70)
2020. aug. 3. 18:59

Egyet értek azzal, hogy az orr önmagában nem tesz valakit csodaszéppé, de a szépség relatív, és attól még, hogy az orvos szemében valaki csúnya, nem biztos, hogy az másnak is. Igenis nagyon sokat tud dobni/javítani egy szép orr.

De ez egy dolog, inkább ami ijesző, ha az orvos azt mondja választani kell a szépség és a levegővétel között, az nem nevezhető profizmusnak.

Szóval az orvos hozzállása majdnem minden.

De pontosan, mindenkinek más orvos az aki neki a tökéletes, a végedermény a lényeg:)

És köszönjük a jókívánságokat!!!:)

29588. Anna790418 (válaszként erre: 29587. - 89e36b6aa7)
2020. aug. 3. 12:20
Szia, nekem a gipszet a 9-ik napon vette le, és kb a 11-ik naptól már dolgoztam, vigyázni kell hogy ne erőltesd meg magad és ne hajolgass, de persze lehet dolgozni. Nekem picit a szemem alatt még látszodtak a foltok de nem volt vészes, az orrom az dagi volt, szóval ha valaki figyel az észreveszi a változást.
29587. 89e36b6aa7
2020. aug. 3. 08:38

Sziasztok !

Gondolom rengetegszer volt már téma , de annyi hozzászólás van hogy nem tudom visszaolvasni :D

Pár hét múlva lesz a műtétem végre , májusban lett volna , de ugye eltörölték a helyzet miatt .

R.Ö. Fog műteni

Vannak itt olyanok akik műtét után 10nappal már dolgoztak ? Felszolgáló vagyok Ausztriában , a műtétre megyek haza , és az első 10 napban otthon leszek , de sajnos nem engednek el 2 hétre ,és vissza kell jönnöm utána .

És mit ajánlotok hogy gyorsabban gyógyuljon ? Itt kint nem tudják hogy mire jövök haza , gondolom észrefogják venni , de azért nem szeretném túl feltűnőnek , főleg hogy vendégekkel dolgozok közvetlenül .

Előre is köszönöm !

29586. audrey13 (válaszként erre: 29579. - 54330a8688)
2020. aug. 3. 00:51
Jaj Istenkem, engem is ő műt , jól elkeseredtem az irasod láttán, remelem azert szep lesz az orrocskad:( irtam privatot !
29585. audrey13 (válaszként erre: 29548. - TAndi86)
2020. aug. 3. 00:34

De aranyos vagy, köszönöm szepen!!:)

Ez pedig megnyugtató , hogy húgod orra szep lett általa :) remelem nekem is hasonlo élményem lesz vele.

29584. Anna790418 (válaszként erre: 29583. - Sz.evi0115)
2020. aug. 1. 08:03
Szia :) teljes mértékben :)
29583. sz.evi0115 (válaszként erre: 29582. - Anna790418)
2020. júl. 31. 23:20
Koszonom szepen 😊 Te elégedett vagy az eredménnyel ?😊
29582. Anna790418 (válaszként erre: 29581. - Anna790418)
2020. júl. 31. 22:20

Szoval nem kellett leszedetni se a körmöt se a pillat

Vagyis a doki nem kért ilyesmit.

29581. Anna790418 (válaszként erre: 29576. - Sz.evi0115)
2020. júl. 31. 22:20

Szia.

Sok szerencsét kívánok és szép ortocskát. En leszedettem a pilla már csak azért is mert 3 het mulva 1-1,5 órát vízszintesen feküdni úgy hogy közben ott matatnak közben az orrodhoz is hozzaernek szerintem nem szerencsés. En jó 2 hónappal a mutet utan mentem újra pillashoz.llett leszedetni a mukormot és a pilla sem. Legalabbis

29580. keki70 (válaszként erre: 29579. - 54330a8688)
2020. júl. 31. 18:48

Szia,visszaolvasunk,akkor megvan a doki neve :-)

1.Előfordulhat ilyenkor még,hogy látsz egy kis hullámot,mivel onnét távolította el a legtöbbet az orvos,ilyenkor még a csont is duzzadt.

2.A columella a két orrlyuk közötti rész.Ahogy írod,az orrcsúcs nem lóg profilból,akkor szemből sem lóghat,lehet,hogy egy kicsit "cseppes" maradt a columella.

3.Jelenleg jobban látod az orrlyukakat,várni kell,ahogy apad az orrod,vagy kissé még az orrcsúcs ereszkedik,akkor hogyan látod az orrlyukakat.Egy kis időt adjál neki,az orrcsúcs gyorsan a helyére kerül.A gravitáció neked dolgozik ilyen szempontból.

4.Az orrháti púp eltávolításakor kissé trapézosabb lesz az orrhát.Minél több az eltávolítás,annál trapézosabb,de az orvos dolga,hogy ezt úgy alakítsa,hogy ne legyen szembetűnő.Tehát valamivel szélesebb lesz az orrhát,ez velejárója a púp eltávolításának.És vedd még hozzá,hogy duzzadt az orrod,még alakulni fog.

5.Horpadás-várni kell,hogyan alakul az orrod,változik-e jó irányba.

6.Ha tapogatjuk,akkor nem biztos,hogy milliméterre egyformának érezzük a csontot,sőt-a lényeg,hogy ez ne látszódjon.

Egy kicsit még légy türelmes,még csak 10 napos az orrod,a gyógyulásnak nagyon az elején vagy.Az orr részei "mozognak",próbálnak összeállni,minimum hat hét,mire egyáltalán összeforr az orr és három hónap,mire stabilan.

Duzzadtságra érdemes használni a körömvirágkrémet,külsőleg éjjelre kenjed be,gyulladásra,duzzadtságra kiváló.Ha otthon tartózkodsz,akár nappalra is.

Többen is tapaszolnak az ödémásodás miatt,ez is egy alternatíva,29569-es hozzászólás pont ezt mutatja be.

Kontroll:érdemes megvárnod,akkor már 7-8 hetes leszel.

Sikeres gyógyulást kívánok! :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook