Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Gondolkodom orrplasztikán és ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni hogy ki a legjobb orvos ebben ?
Valamint az is érdekelne hogy mennyi idő a felépülés a műtét után és edzeni mikortól lehet ?
A fájdalmon kívül van olyan ami még gond lehet ?
Köszönöm ha válaszoltok!
Szívesen! :)
Csatlakozom Rekab-hez, ha gondolod tölts fel fotót és akkor tudjuk csekkolni. Amúgy kitartást a gyógyulás alatt!
Szia! Szerintem ilyenkor meg nem biztos, h latod a vegleges format. Esetleg tehetnrl fel kepet, ugy talan tobb hasznalhato kommentet kapnal.
🤞🍀
Szia!
Azt szabad tudni, hogy miért kell korrigálni? Vagy ha nem publikus akkor megírod privátban légyszi? Lelkesen olvasom a kommentjeidet, én is Rezekes vagyok és az általad leírtak alapján pont ugyanolyan volt nekem is a pre-op orrom. Relatíve nagy műtét volt nekem is és utána konkrétan 2 évig beton volt az orrom. 2 év után kezdett most igazából gyógyulni és a végső formára állni. De azt is hozzáteszem, hogy egy 7*-os Oscar-díjas töviről'hegyire' átszabott orr lesz ez az előzőhöz képest.
Ilyen röviddel a műtét után azért még csalóka lehet. Az orrod egyik oldalán most feszül a bőr, a másik, egykori ferde oldalon még "lóg", ott még többlete van. Ehhez add hozzá, hogy az egykori ferde oldal még jobban dagadhat. Lekerült a gipsz, nincs kompresszió, a szervezeted jobban telenyomja ödémával az egykori ferde oldalt. Ez kelthet olyan illúziót, hogy ferde/asszimetrikus maradt az egész.
Alulnézetből tükürben nézd meg az orrcsúcsod (ha nincs nagyon bedagadva). Ha hellyel közzel a két szemedtől egyenlő távolságra van, akkor minden oké, az orrod az arcod közepén fog "megállni". :)
Sziasztok! 🥰
Új vagyok a fórumon, próbáltam visszaolvasgatni, de nézzétek el nekem kerlek, hogy nem tudtam végig és ha olyan kérdést teszek fel, amire már volt több válasz is.
Nos, 10 napja volt orrplasztikam orrsoveny korrekcióval együtt, tegnap vették le a gipszet. A ferdeseg sajnos szemmel látható volt, az elsődleges cél az lett volna hogy teljesen egyenes legyen, a többi kis változtatás mellékes volt számomra, de ha már az ember kés ala fekszik .... :)
Nagyon szépen megcsinált a doki mindent, de a ferdeseg picit megmaradt. Nyilván nem annyira mint előtte, de nem teljesen egyenes.
Az első kérdésem: Szerintetek várható még változás és nagyon friss a dolog vagy ne remenykedjek abban, hogy ebből már egy full egyenes orrocska lesz?
Illetve ez tapaszolassal, masszirozassal orvosolható lehetne valamilyen mértékben?
Örülök az új nózinak de én azt vártam hogy egy teljesen egyenes orrot kapok. Vagy tul korai még az aggodalmam?
Előre is koszonom a választ! 😍
Szia!
Nincs mit,szívesen.
Jó konzit,a tapasztalataidat pedig szívesen olvassuk,szerintem mindenki nevében írhatom.👍😊
Szia Keki70!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, jókívánságokat. Én is reménykedtem benne, hogy valakinek volt tapasztalata de úgy tűnik én leszek az első a fórumon. Jövőhéten lesz konzultációm a kinézett orvossal. Szeretném megírni a tapasztalatokat hátha valakinek később segítségére lesz.
Sziasztok!
Tegnap volt egy kis időm visszapörgettem az itteni írásokat és egyszerűen ledöbbentem, tényleg ennyi "rosszul" sikerült műtét van egy bizonyos orvosnál? :O
Szia !
Engem 4 honapja :)
Jelentkezz a naplómba és ott talán letudsz vonni következtetéseket :)
Szia,üdv. a fórumon!
Sajnos nem tudok neked olyat mondani,akit Miskolcon operáltak volna,ezért nem is írtam eddig,vártam,hátha valaki válaszol.
Nem maradtál ki,olvastunk téged,csak sajnos segíteni nem tudunk.
Ha esetleg lenne más kérdésed,nyugodtan írjál,amire tudunk,válaszolunk.
Sok szerencsét,remélem,hogy megoldódik a problémád!
Sziasztok!
Van olyan, akit mostanában műtött Doleviczényi Doktor Úr?
Tudna esetleg véleményt írni, hogy meg volt-e elégedve, stb?
Előre is köszi a segítséget!:))
Anna
Teljesen igazad van! Erről mindenki meg szokott feledkezni sajnos. Az első műtét előtt én se gondoltam, hogy az vár rám, hogy soha egy percig nem fogom szeretni az új orrom ☹️
De!!! A tapaszt ne úgy éld át, hogy "szívunk vele"!! Hisz ez nem így van! 1. Külföldön legalább 3 hónapig kötelező is mindenkinek. 2. Ez nem szívás, hanem megváltás!! Ez az, ami megment minket a depressziótól, mert általa láthatjuk, hogy minden rendben, doki bácsi megtett értünk minket, csak ez a fránya ödéma bezavar átmenetileg!
Az a szívás, amikor nem csak az ödémától nem tetszik az orrod.. Hidd el, ezt sajnos megtapasztaltuk már páran.
Ez a kis monológ azoknak szól akik műtét elött állnak!
Nem nagy szakértelemmel írom,de jószándékkal és amit magam tapasztaltam🙄
Műtétet megelőzően a làbadozási időszakra sokan nem gondolunk,illetve nem hosszútávra,nem hónapokra.
Jómagam úgy voltam vele,hogy műtét hete gáz,következő hét még pihi és kb ennyi.
Hozzáteszem az orvosnál sem tájékozódtam a műtét utáni hónapokról és a lehetséges nemkívánt mellékhatásoktól ami a regenerálódási időszak normális velejárója.
Műtétet követő napokban az afta kicsapta a számat. Az afta volt az első kellemetlen nemkívánatos "meglepetés"
Soha eszembe nem jutott volna,hogy ez előfordulhat.
3 hetes vagyok és tapasz nélkül deformálódik,ödémásodik az orrom és ez még hónapokig eltart. Szóval szívok a tapasszal,de legalább így formás a nózim🙄
Sokan hetekig vagy hónapokig szívnak az orrlyukak szelelése miatt ,illetve Nem szelelése miatt ...és a legrosszabb ami talàn történhet,hogy nem olyan lesz az orr amire számítasz,esetlegesen elrontja az orvos vagy nem az elképzelésed szerint sikerül.
Alapban
Pszichésen is megterhelő és ha becsúszik valami gebasz akkor totál mélypont.
Sok esetben a műtét után az esetleges "problémákra" lehet,hogy az orvosod fittyet hány.
Engem Keki70 és Bdnr22 több jó tanáccsal látott el mint az orvosom ,de ezt már megelőző bejegyzésemben kifejtettem🙄 mégegyszer köszi csajok🌸
A net sem ad szimte semmi infót az esetleges felmerülő problémák megoldására ami amúgy a regenerálódási időszak normális velejárója mint már írtam.
Minél több infóval vágjatok neki ennek a hosszú és rögös útnak ,talán az orvoshoz az első konzira érdemes előre felírt kérdésékkel menni 🤞 több orvossal konzultálni!
Azthiszem röviden és tömören ennyi..
Mindenkinek álomszép nózit🌸
Sziasztok🙄
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?