Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok
Biztos vannak itt még a régiek közül is, tettem fel új bejegyzést a naplómba. Kedden voltam kontrollon és Október 8-an csinálja Rezek doki a korrekciómat. Nagyon várom már 😊
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek. Egyenlőre még csak pénzt és információkat gyűjtök, ez utóbbit közöttetek :D
Hálás vagyok mindenkinek, aki betekintést enged a naplójába :)
Már olvasgatok itt egy ideje és nagyon sok hasznos tanácsot és tapasztalatot találtam. Köszönöm nektek:)
Szia!
Én ezekről tudok,hogy biztosan jók,bemásolom:
TAPASZOK:
Hartmann Omnistrip 12 mm x 101 mm-Sebzárónak hívják,neten rendelhető.
Kapható Leukostrip sebzáró /NEM sebösszehúzó/,ez ugyanolyan jó,mert légáteresztős,jó a bőrnek.
Dr.Kárász Tamás ezeket ajánlotta már annak idején-évekkel ezelőtt-ha valaki igényt tartott rá.
----------------------------------------------------
3M Microporetape tapasz,ez állítólag érzékeny bőrre van.
Ezt is lehet a neten rendelni,árban úgy néztem,hogy ez a legbarátságosabb.2-4 nap alatt megjön.
Én maradnék ezeknél,ezek biztosan jók,a bőrt nem bántják,hagyják levegőzni.
Aki naponta tapaszol,az tudná megmondani,hogy mennyit érdemes belőle rendelni.Bdnr22 biztosan segít ebben,de szerintem először elég két tekercs,nem kell több.Sőt,talán már utána sem.
Nekem is volt patim amikor mutott, de mivel nem olyan helyen volt, nem volt problema.
A la roche nekem is bejott :)
Sziasztok . Bocsánat a kérdésért , de még sehol nem találtam rá választ .
2 hét múlva lesz a műtétem , és olajos , pattanásos bőröm van . Hallottam olyat hogyha pattanás lesz az orromon akkor valóban nem műtenek meg ?
Nem gyakori hogy van rajta pattanás , de kethavonta egyszer van rajta , és ezen parázok hogy mi lesz ha pont akkorra jön ki egy ....
Másnak volt ezzel problémája , vagy csak én parázom túl a dolgot ilyeneken ?!
Jól kell felrakni.Biztosan sikerült is.
Másfél centi szélesek ezek a tapaszok és olyan hosszút vágsz le a tekercsről,amilyen szükséges.
Ha szélesebbet tudtál beszerezni,akkor azt is tudod akár felezni.
John nekem gipszlevétel után rögtön felrakta az orvosom a tartótapaszt-nála ez alap-,folyamatosan négy napig rajta volt.Feltudod te is rakni,nagyon egyszerű,a 29568-as hozzászólásban ott van a KT-s link,az időt is megjelöltem,hol van a levétel és hol a felrakás.
Én megmondom őszintén,hogy négy nap után leszedtem a tartótapaszt és nem is folytattam.Nem volt rá szükségem.
Igazából a nagyon ödémás orrnál jó szolgálatot tesz,mint ahogy pl.Bdnr22-nél láthatjuk.Forradalmasított egy jó dolgot!😄
Na akkor ez jó jel. A zárt orrplasztika után legjobb tudomásom szerint nem dagad annyira az orr és a végső forma is hamarabb beáll.
Itt a fórumon a társaság 90%-ának nyílt orrplasztikája volt (magamat is beleértve). A nyílt technika nagyobb trauma az orrnak, jobban dagad, lassabban gyógyul, cserébe nagyon precízen lehet alakítani az orrot.
Estére/éjszakára, akkor dagad jobban az orr. Most így pár nappal gipszlevétel után hogy látod, elkezdett jobban dagadni?
BH-nál hogy vannak a kontrollok? Ha lesz 1 hetes akkor sztem beszéld meg vele, vagy vigyél a tapaszodból és kérd meg, hogy mutassa meg a technikát. Meg úgy en bloc elmondhatná a véleményét a post-op tapaszolásról.
Amúgy nyílt vagy zárt orrplasztikád volt?
Első körben, ilyen frissen műtét után bőven elég az Unguentum Nasale kenőcs ha még nagyon tart a pörkösödés. Ha dugul akkor Nasivin, csak ne nagyon sokáig.
Középtávon hasznos lehet a Coldastop, ha arra kelsz éjszaka/hajnalban, hogy a beszáradt orrváladék gátolja az orrlégzésedet. A kövi 5-6 hónapban előfordulhat masszívabb orrváladékozás éjszaka, ez az orr gyógyulásának a velejárója. Ilyenkor lefekvés előtt csepegtess Coldastop-ot, de ne hátra célozz az adagolóval, hanem a bemenetnél az orrcsúcs mellett, hogy az orrjáratod felső részén folyjon végig, ill. le az orrsövény mentén. Az olajos orrcsepp nem fogja engedni, hogy a váladék odaszáradjon. Aztán reggel alaposan kifújod. A reggeli orröblítéshez használhatod a Sterimart v bármilyen sós-vizes sprayt.
Persze,használhatsz.Nem,nem befolyásolja,nekem is volt orrsövényplasztika is,meg itt a fórumon sokaknak.
Amiket átküldtem készítményeket:Coldastop olajos készítmény,Sterimar orrspray-ezek azért jók,mert nem okoznak függőséget,viszont az orrnyálkahártya duzzadtságra kiválóak és oldják a trutyit is.
Unguentum nasale-ez orrkenőcs,előnye,hogy nem folyik le a garatra.Ez is orrnyálkahártya duzzadtságra kiváló,ezzel is lehet oldani,ha van az orrodban beszáradt trutyi.
Ha nincsen és ha rendesen kapnál levegőt,akkor nem kell egyiket sem használni.
Az is emberfüggő,hogy kinél melyik válik be.
Ha esetleg nem teljesen érthető,akkor nyugodtan kérdezzél csak.
Nincs mit,szívesen :-)
Szia!
Keddig,ha nem mész semerre,akkor akár folyamatosan is maradhat a felrakott tapasz,hiszen nálam is négy napig fent volt a tartótapasz és ha szerettem volna,akkor még tovább is fent hagyhattam volna.
Utána gondolom,hogy már csak éjjelre tudsz tapaszolni-mivel már nem leszel otthon-,akkor napi szinten cserélned kell.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?