Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Mancsuska!
Örülök,hogy elégedett vagy az eredménnyel!Mindig jó érzés,ha valakit boldogság tölt el,amikor a gipszlevétel után megpillantja magát a tükörben.Én is hasonlóan voltam...nagyon elégedett :-)
Maga az alaporrod nem volt vészes,nézd meg az enyémet,hogy milyen volt,nálam is fent van.És amúgy is helyes vagy,tehát hogy most van ív az orrodban,még csinibb lettél.Az orrcsúcs még fog ereszkedni,és akkor áll be arra,amilyet a terv mutat.Gratulálok!
Dóri
Sziasztok!
Tegnap levették a gipszet + kiszedték a varratokat. Mit ne mondjak, jobban féltem, mint a műtéttől, de nem fájt. Iszonyatosan boldog voltam, amikor a tükörbe néztem. Én azt kaptam, amit kértem. Töltöttem fel képeket. Remélem nektek is tetszik, de a negatív kritikára is kíváncsi lennék - ha van ilyen :-).
Szia! A magam részéről gratulálok,hogy ismét egy elégedett páciens akinek szép nózija lett, és bátran tudja ajánlani orvosát másoknak is.De meg kell, hogy cáfoljalak több dologban is: ennek alapja pedig,hogy engem is Kárász doktor operált ( tökéletes munkát végzett hozzáteszem ).Kizártnak ntartom,hogy ilyet mond bármikor ,bárkinek magáról és Rezek dokiról. Aki ismeri Őt mind meg tudja ebbélieket erősíteni.Nincs szüksége neki erre a " reklámra" mert tisztában van vele,hogy a legjobb reklám számára az elégedett páciens -és ebből nagyon-nagyon sok van szerencsére.Szinte alig akad médiaszereplése mert rengeteget operál és ilyen médiamegjelenésekkel nem kell az imidzsét építeni.Nekem az volt az elsődleges szempont ,hogy a nem egyszerű orrműtétemet tökéletesen végre tudja hajtani és az előre közösen megbeszélt és tervezett formátumra szabja át az orromat.Én is nézegettem a doktornő honlapján a képeket.Nekem három volt ami szimpatikus volt az eredményt tekintve, a többi eredmény nekem konkrétan nem tetszik,de nem vagyunk egyformák.Örülök, hogy valaki végre be tud számolni egy újabb klassz orrocskáról újabb tehetséges orvosról. :-))
Amúgy a doktor novemberben operált és a keki által említett összeget fizettem, és szerintem Tamás is nagyon korrekt és empatikus csak nem ér rá cseverészni mert igen sok a rá váró páciens.
Mégegyszer gratula!!!
Szia!
Sokat számít,hogy miből és mit kell csinálni.Milyen az alapanyag,mennyire nehéz műtét.Ezért nem mindegy,hogy kire bízzuk a műtétet.Akik a fórumon szoktak lenni,akár az NLC-t nézzük,általában olyan orral rendelkeznek,aminek a műtéti megoldása nem az egyszerű kategóriába tartozik.Tehát ott nagyon is fontos,hogy az orvos rutinos,a lehető legképzettebb legyen.
Akinél apró kis beavatkozásra van szükség,ott persze hogy eltudja végezni akár egy olyan orvos is,akinek a plasztikai sebészeten belül nem az orrplasztika a fő területe.
Az eddigi műtöttek mind 530 000-at fizettek Kárász Tamásnál,persze januártól lehet,hogy lesz változás,ahogy minden emelkedik,úgy ez maga után vonja,hogy az orvosi eszközök,anyagok is,így kénytelen az orvos is emelni.
És bár Kárásznak is jelentős a kisugárzása,de ez engem annyira nem érdekelt,elsősorban a szakmai tudása volt az,ami miatt mellette döntöttem.Persze az még plussz jó dolog,ha az orvos szimpátiát is ébreszt,hiszen enélkül nem is jöhetne létre egy "megbízom az orvosban" kapcsolat.
Értjük mi mindketten,hogy miről beszélünk :-)
Nagyon örülnék,ha egy szép orrot láthatnánk tőled,bár mindig kihangsúlyozom,hogy az a lényeg,hogy te szépnek lássad,és hogy te meglegyél elégedve a végeredménnyel.Mindenkinek úgy sem lehet megfelelni.
Szia Mancsus!
Nagyon nagyon örülök h ilyen hosszú és részletes beszámolót írtál:)
Felvettem a kapcsolatot Varga Klárával, de konzultáción még nem voltam.
Tetszik hogy sok kép van fenn a honlapján, így könnyebb eldönteni, hogy tetszenek e a munkái.
Nekem nagy orrom van, és lefelé lógó, sokkal bájosabb lennék egy nőiesebbel úgy érzem , és kamasz korom óta mindig is zavart.
Nemrég készíttettem külföldön egy karikatúrát magamról. A művész úr kerek perec megmondta h nagy orrom van ( amit eddig is tudtam) és persze jól kihangsúlyozta a képen :)))
Persze ezen csak nevetek, de úgy érzem az ember sok dolgon tud változtatni magán elhatározással, ...na az orr nem tartozik közéjük :)
Szia Dóri!
Nem kérdőjelezem meg a két említett doki szaktudását. Elismerem, hogy a legjobbak közé tartoznak Magyarországon, de a kijelentés, miszerint csak ketten tudnak orrot operálni, az kissé erős. Remélem, hogy tényleg szép lesz az orrom, nem fogok csalódni benne és akkor a két Doktor Úr mellett a Doktornő nevét is pozitívan emlegethetjük majd a fórumon. Az árakról annyit, hogy Dr. Rezek Ödön 680.000,- Ft - ot kért volna, Dr. Kárász Tamás 600.000,- Ft - ot, Dr. Varga Klára pedig 530.000,- Ft - ba került. Lett volna egyébkén lehetőségem arra is, hogy (a doki nevét nem írom, ha érdekel, akkor priviben) 300.000,- Ft fizetése mellett megoperáljanak, de ezt nem mertem bevállalni... Szóval én sem elsősorban arra mentem, hogy minél olcsóbb legyen, sztem a Versys Klinika ára (ahol a Doktornő műt) reális. Nem tagadom, hogy ha nem számított volna a pénz,akkor nem Dr. Rezek Ödönt választom (valószínű nem is mentem volna el máshoz konzultációra), de mivel számított ezért fél éven keresztül bújtam a fórumokat, internetes oldalakat, újságokat, ahol információkat gyűjtöttem. Sőt a barátom nővére orrát XY (ha érdekel, akkor szintén priviben) műtötte (szintén olcsóbban mint Dr. Varga Klára) mégsem Őt választottam. Nekem tényleg nagyon fontos volt a kisugárzás, a viselkedés a szakmai tudáson kívül. Most úgy érzem jól döntöttem, remélem nem bánom meg. Ha esetleg nem olyan lesz, amire számítottam, akkor azt is vállalni fogom, hogy a mások okulhassanak.
Az árat kihagytam:nem magasabb Kárász,mint bármelyik középkategória,reális az ára,ugyanannyi,mint amennyit te fizettél.
Rezek valamivel drágább,de azt hiszem,hogy akinek ő csinálta az orrát,az eredményt látva nem sajnálja utólag,hogy mennyit fizetett.
A legdrágább a Seffer klinika...ez viszont már elgondolkodható,mert mire fel...
Mancsuska ebben ellent kell,hogy mondjak neked,ugyanis a Méida soha nem reklámozta Kárász és Rezek doktort,őket a már operált páciensek ajánlják,mert tényleg a legszebben dolgoznak Magyarországon.
Ettől még elhiszem,hogy a te orrod is szép lett,ezért is várom kiváncsian.
A leveled pedig egyáltalán nem volt úntató,tényeket közöltél,ami olyan ember "szájából" hangzott el,aki megélte a beavatkozást.Ez mindig fontos azok számára,akik még műtét előtt állnak!
Holnapra szép orrocskát neked!
Szia Pankuska!
Mielőtt Dr. Varga Klárát választottam fél évig vívódtam, hogy kihez menjek. Voltam konzultáción Dr. Grigaleknél, Dr. Rezek Ödönnél, ill. beszéltem telefonon Dr. Kárász Tamással is. Ez a telefonbeszélgetés nagyon kiábrándító volt, mert kijelentette kerek perec, hogy ebben az országban csak ő és Dr. Rezek tud orrot műteni. Na ekkor eldöntöttem, hogy Dr. Kárászhoz tuti nem megyek. Úgy érzem, hogy nekik (Kárász + Rezek) a média akkor reklámot csinál, hogy ez miatt az árat nagyon magasra szabták. Ez a magánvéleményem... Dr. Varga Klára ezzel szemben kedves, olyan kicsit anyáskodó típus. A 9 éves kislányom minden konzira elkísért és amikor a doktornőt megismerte azt mondta, hogy "anya, Ő műtsön, tőle nem féltelek"! Nagyon alaposan megvizsgált, látványtervet készített, ami alapján összehoztuk az elképzeléseinket. A klinika nagyon szép, tiszta, három ágyas szobák vannak, de egyedül voltam egy szobában, pedig aznap egy másik lányt is műtött az orrával a doktornő, de azért tett külön bennünket, hogy ne zavarjuk egymást a pihenésben. A műtét után persze összebarátkoztunk és együtt lábadoztunk. A műtét előtt a doktornő az orromat szaggatott vonalakkal berajzolta. Nagyon aranyos volt, simogatott, nyugtatott, olyan volt, mintha nem is egy idegen lett volna. A műtét utáni ébredésre nem emlékszem teljesen, mert elég nehezen ment és hánytam is (amire nem emlékszem, csak az ápolónő mesélte). Hát én arra nem számítottam, hogy az altatás ennyire megvisel, elég hányingerem volt még órák múlva is. Mivel a doktornő nem használ tampont, ezért éjszaka az orromon keresztül tudtam levegőt venni, ami azért nagyon jó, mert ha a számon vettem a levegőt nagyon kiszáradt, fájt a torkom és ez nem hagyott volna aludni. Az éjszakát egyébként nem tudtam teljesen átaludni, folyamatosan felébredtem, mert az ülve alvás hihetetlenül kényelmetlen. Másnap reggel már egészen jól voltam, a szomszéd szobában lévő lánnyal együtt töltöttük a napot, beszélgettünk és nevetgéltünk egymáson. A szemem ekkor már rendesen be volt dagadva, ill. lila, kék színekben pompázott :-) Az orrom folyamatosan hol bedugult, hol kidugult, de inkább bedugult... Egész nap olyan érzésem volt, hogy annyira jó lenne kifújni. Du. 3 - kor jött a doktornő, megvizsgált, kitisztította az orrom a beszáradt vértől és szólt hogy fújjam ki. Ennek nagyon örültem, hatalmas megkönnyebbülés volt. A műtét utáni három napon nem szívesen keltem föl az ágyból, sokat aludtam. Elég sok gyógyszert kaptam (antibiotikumot, fekete nadálytő krémet a bevérzésekre, kenőcsöt a varrásra, orrcseppet, tengervizes orrsprayt, calcium pezsgőtablettát és 1000 mg C vitamint). Nagyon szorgalmasan használok mindent, így tegnap reggelre már teljesen elmúlt a duzzanatom (persze jegeltem is rendesen) és a bevérzések is sokat halványultak, mostmár inkább csak sárga színű vagyok. Tegnap már olyan jól éreztem magam, hogy este a barátainkkal töltöttem az estét. Holnap lesz a gipsz levétel, ettől parázok nagyon. Mondtam a barátomnak, hogy meg sem merem majd nézni magam a tükörben csak akkor, ha Ő már látta az eredményt. Mindenképpen fogok feltenni képeket folyamatosan. Egyébként nekem nem volt olyan durva az orrom, nem volt rajta púp, meg ilyesmi, egyszerűen maga a formája nem tetszett. Én azt hangsúlyoztam a doktor Nőnek, hogy a lehető legkisebb orrot szeretném, ami anatómiailag lehetséges, legyen szép íve és a hegye ne legyen hegyes, de ugyanakkor ne legyen pisze. Most úgy látom (már amennyire a gipsz alatt látszik), hogy olyan lett, emilyen szerettem volna. Te voltál már konzultáción? Mikor tervezed a műtétet? Miért szeretnéd megműttetni az orrod? Mi nem tetszik rajta? Huh, jó hosszú lett a levél, remélem nem untattalak nagyon!
Szia!
Így van,nem szabad,hogy az orrplasztikán spóroljunk,egyszer csináltassuk meg,de az jó legyen.
Az orrplasztika kulcsa a jó orvosválasztás.Az én orromat Kárász Tamás csinálta,az egyik legjobb orvos Magyarorgszágon,a másik Rezek Ödön.Ha tényleg úgy érzed,hogy muszáj a korrekció,akkor a két orvos közül válasszál.
Ha hamarabb jössz a fórumra,rögtön lebeszéltelek volna az Aesthetica-ról.Az csak egy dolog,hogy szerepelt az orvos az "Átalakító műsorban".A Seffer klinika is szerepelt...milyen csábító volt...egészen addig,amíg nem került a fórumra olyan ill.olyanok,akiknek ott tették tönkre az orrukat.Kiírom nyíltan,nem fogom priviben közölni ezt,mert ezek tények,és próbálok mindenkit megóvni éppen ezért az olyan orvosoktól,akik azt hiszik,hogy jó munkát végeznek,közben pedig tönkreteszik a pácienset akár egy életre is.
Köszönöm a gyors választ Pankuska!
Én is válaszolok a kérdésedre, de inkább itt... Szóval ki műtött?
Bejelentkeztem konzultációra Dr. Varga Klárához és az Aesthetica-hoz. Az utóbbihoz előbb kaptam időpontot. Mikor bementem megláttam a dokit és egyből felismertem: ő Dr. Németh Tamás, aki az átalakító műsorokban operál! Ennek nagyon megörültem, ez csak jó lehet!... Ezután közölték, hogy kapok 25% kedvezményt, vagyis 390 ezer Ft-ért megoperálnak. Meghoztam a döntést, a doki híres, szimpatikus is volt nagyon, az ára olcsó, ez tökéletes lesz! Így Dr. Varga Klára konzultációját le is mondtam.
Nem csináltak látványtervet, csak elmondtam mi nem tetszik az orromon és ennyi.
Az orrom tényleg kisebb lett, nincs már benne az a görbület sem ami volt, persze sokkal, sokkal szebb, de nem az a gyönyörűséges, tökéletes kis pisze orr, amilyet éppen elképzeltem és amire mindenki vágyik egy ilyen műtét után.
Az aesthetica-nál nagyon sokszor van akció, de tanulság szerintem az, hogy inkább gyűjtsünk össze plusz 100-200 ezret és menjünk el azokhoz a dokikhoz - tudjuk kikről beszélek - akik ebben a legjobbak, mert ha nem lesz olyan amilyet akartál abba nehéz belenyugodni...
Szia Tia!
Priviben megírom.
Sziasztok!
Nekem már volt egy orrműtétem május végén, de nem vagyok megelégedve a végeredménnyel... Úgy gondoltam legközelebb Dr. Varga Klárához megyek. A honlapján nem találtam árlistát... Aki már volt nála kb. mennyibe került a műtét?
Előre is köszönöm!
Szia. Dunaszerdahelyen, Mudr.Siska Peter
Ha kell cim, tel.szám küldöm privátba. :-)
Szia Mancsus!
Nagyon örülök, h reagáltál a Varga Klárás kérdésemre, és így hogy Te most voltál Nála nagyon érdekelne milyen volt a műtét, és hogy hogy sikerült.
Ha esetleg lábadozás alatt unatkozol és van kedved priviben írhatnál róla! :)
Szia Dóri!
Persze, hétfőn veszi le a gipszet, amint emberi külsőm lesz teszek fel képeket.
Szia!
Megnézném Krasznai doktor munkáját is,nem csak az orrplasztikát,hanem a ránc- és ajakfeltöltést is.Írj egy kicsit a két utóbbiról,mennyire fájdalmasak?
Köszi!
Szia!
Képet raksz majd fel?Szívesen megnézném,hogy miből és mi lett.
Dóri
Kedves Pankuska!
Én Dr. Varga Kláráról tudok véleményt ill. tapasztalatot megosztani. Kedden műtött a Doktornő, most lábadozok. Csak jót tudok róla mondani. Amikor konzultációra jelentkeztem nála- miután az elküldött képeimről látványtervet készített és nagyon tetszett- még arra is hajlandó volt, hogy hétvégén fogadjon. Nagyon kedves, rendkívüli bizalmat éreztem iránta!! Tapasztalt, hiszen Ő is sok orrplasztikát végez fül- orr gégész lévén. Igaz, a gipsz még rajtam van, jövőhét hétfőn veszik le, de már most látom, hogy olyan nózim lett, amit szerettem volna. Pedig én nem voltam egyszerű eset, mert nem egy puklit kellett eltávolítani az orromról, hanem az egész porcos részt is át kellett alakítani. Három órás műtét lett belőle, de a Doktornő - ahogy mondta- szereti a kihívásokat. Csak ajánlani tudom!!
Nem tudom nálatok milyen árak vannak...ez egy szlovákiai magánklinika nem messze györtöl kb.35km.
A doki nem, de a növérek és a személyzet nagy része beszél magyarul.Esetleg ha valakinek segitség kell szivesen segitek. :)
Szia!
Kárász doktorról küldöm az infót,egyébként megtudod nézni a munkáját,van fent képem.
Privi ment.
Sziasztok!
Új fórumozóként üdv mindenkinek.
Szeretnék érdeklődni, hogy Kárász doki mennyiért műt, illetve hogy Varga Kláráról mik a vélemények, tapasztalatok?
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?