Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Nagyon szépek a virágaid. :)
Nekem is vannak fönn friss képek tegnap óta, ha van kedved megnézni.
Én nem nagyon szoktam rakosgatni a virágaimat. Általában mindig azonos helyen vannak.
Legtöbb virágom levelet hoz, egy alvórügyből szárat, négy virágzik. Tegnap viszont voltam az OB.-ban és kettő hazajött velem. Mindkettő phala, egy fehér és egy lila. Igy most összesen 6 virágzó van.
Sajnos egyet, amelyik virágszárat hozott ledöntöttem és eltörött a virágszára. Megtámogattam, de biztosan nem fog megmaradni.
Teszek fel képeket.
Sziasztok, ismét segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Töltöttem fel négy képet az első három ugyan az a növényé, a negyedig egy másik orchidea. Tegnap vettem észre ezeket a betegségeket és mára nagyon elhatalmasodott mi lehet ez? Próbáltam utánanézni a neten és az elsőre talán a rothadás illene ami úgy olvastam, hogy nagy gáz mert a többi is elkaphatja.
De ott nem volt kép csak a leírás így nehéz beazonosítani. Szerintetek?
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok! Az egyik orchideám még bimbósan ledobta virágát, 2 db-ot is. Nem tudom, hogy miért!!
A másik dolog, igaz e, hogy az orchidea nem szereti, ha egyik helyről a másik helyre pakolják?? Köszönöm előre is a válaszokat!!!
köszi!hát próba cseresznye:-)levágtam!
szeretném ha újból megörvendeztetne virággal!
Hozott most egy új levelet, ha mást nem akkor annak örülök majd:-)
Tettem fel képeket, bár csak mobillal fotóztam, de azért szerintem nézhetök.
A 16-os bejegyzésnél mit láttok, virágszár lehet? Csak az a fura, hogy ennek a virágnak alig van gyökere, mert meg kellett szabni szegényt rothadás miatt kb. 3 hónapja. Viszont azóta virágzik is meg ez a prücök is nö.
A miltóniáról is tettem képet, bár a sárga levelét már ledobta, szerintetek jól néz ki?
Igen, itt általában 50%-kal adják az elvirágzottakat, tehét vagy 3,5 vagy 4,5 euró. De volt olyan, hogy 2 euróért vettem, de sajna ezt változtatták 50%-ra. :(
Most összesen 9 virágom van és abból csak 2, ami nem így került hozzám. :)
Halika. Én elvirágzás után vissza szoktam vágni az alvórügy felett. Van olyan mentett virágom amit elvirágozva vettünk, visszavágtuk és egy hónap múlva érkezett is a virágszár. A friss képek között a 6. bejegyzés.
Nem olyan régen hoztunk egy pár mentett lepkét és már 70% be is indult. Ez mind meglepi virág, ugyanis nem tudom, hogy melyik milyen színű lesz.
De majd hozom a képeket. Bár ha jól emlékszem a friss képek között van egy két beindult alvó rügy is.
Az én lepkéim általában 8-9 hónapig is virágoznak, majd 3-4 hónap múlva újra kezdik. Olyat is ismerek akinek 3 éve folyamatosan virágzik. Vagy az alvórügyből hajt újra vagy pedig virágzás közben új virágszárat is nevel. Így mire az egyik szár elvirágzik mindig jön helyette az új.
Szóval szerintem ez a virágzás dolog millió féle képpen történhet. Bár azt nem tudom, hogy mitől függ, de gondolom a fajta sokat számít. Hiszen lepke és lepke között is van különbség.
A lényeg, hogy nagyon szépek!!!
Szia!
köszönöm a választ!Értem!Hát akkor visszavágom és várom hogy mi lesz.Amúgy mennyi idő telik el a virágzások között, mennyi idő múlva virágzik újra vagy mit tehetek azért hogy minél hamarabb újra virágozzon?
Sziasztok, ma vettem két leárazott orchideát a kék barkácsban 7 euróért (1 cambria és 1 drendo) nagyon szépek. A cambrián most jön egy új virágszár és még van rajta 3 virág. :) A dendro pedig nagyon szép, csak nem tudom miért volt leárazva. Bár volt rajta egy sárga szár, azt szépen levágtam és most gyönyörü. Ha lesz idöm, akkor csinálok képeket is.
Puszi mindenkinek.
Az alvórügy a száron van, ahol nem hozott még virágot. Ha végig nézed a szárat ahol ledobálta a virágokat teljesen másképp néz ki, mint lejebb.
Nem tudom érthető-e?
Virágosok nem értenek hozzá, nekik az az érdekük, hogy drágán eladják.
Ha elnyílik a phala én nem szoktam visszavágni, mert alvórügyből jöhet még virág. Ha elkezd száradni, sárgulni, mindig csak addig vágom vissza, amennyi elszáradt. Van olyan, hogy az egész virágszár elszárad, akkor kb. meghagyok belőle 4 cm és ott vágom le.