Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Sziasztok!
Szerintem lehet több virágszár, attól függ, mennyi levele van.Én azt figyeltem meg, hogy a virágszár mindig két levél között jön.
Sziasztok!!
Szerintetek egy orhideának hány virágszára nőhet a tövéről?? Azért kérdem mert,most vettem észre ,hogy a rózsaszínűmnek egy virágszára már le lett vágva. Mélyen el volt bújva a levágott csonk a levelek alatt. Egy száron virágzik most azt is már alvórügyből hozott szárakon. Jöhet még neki tőböl szára?
Orchidea virágaim fejlődése albumban a 8. bejegyzés alatt szintén van egy kép. Szerintetek mi lesz az? Virágszár??
A válaszokat előre is köszönöm!!!
Sziasztok, hálásan köszönöm a segítségeteket.
Ha jól olvastam a orchideaház honlapján akkor hétvégén akcióznak ez egy remek indok arra hogy a férjem elvigyen, és akkor ott is megkérdezem, hogy mi lehet a gond a drágáimmal és akkor egyből veszek is rá "gyógyszert".
Szép napot mindenkinek.
én is így voltam vele:-)én a szomszéd ablakában nézegettem őket és eldöntöttem szeretnék, de hónapokig nem mertem
belevágni!rengeteget olvastam a neten hogy hogyan kell gondozni:-)aztán mégis elkövettem pár hibát:-)
de mára már mindenki jólvan:-)
rájöttem ezeket ki kell tapasztalni, hogy mennyi az az annyi!!!
nem tudom, de ha virágot vesz, vagy kap az ember miért nem olvas utána az alapvető tartási dolgoknak?!pl hogy milyen földben kell lennie!
Nekem tesóm kapott egyet és majdnem átültette.éppen csak egy hajszálon múlt!
Nekem nem tört le.
Ha nem feszegeted, hogy úgy hajoljon le, hanem magától, akkor nagyon erősen tartja. Már lefényképeztem, az enyémet, cska nem tudom feltenni. Majd este apával felrakatom (a képet)
Nem sok az öntözés a heti egy, ha nem áll sokáig a vízbe. Én csak átfolyatom és spriccelek naponta
inkább föléje, mint a gyökerekre. Én majdnem kirohasztottam és ki kellett szárítani, azóta nagyon vigyázok a locsolással.
Nekem is van olyan lepkém, aminel nincs szinte gyökere, de több levelet és légzőgyökeret hozott és csak nagyon óvatosan spriccelem. Gondolom, mire elég gyükér lesz, kell neki félév is.
Köszi szépen a dicséretet. :)
Annak a gyökérnek is nagyon örülnék, hiszen alig van szegénynek. A miltónia is heti 1x van öntözve meg kb. 2 naponta spriccelem. Az sok?
Sziasztok csajok!
Olvaslak ám titeket, csak el vagyok havazva.
Olyannyira, hogy észre sem veszem, hogy hozzák az orcihajim a virágszárakat:)
1 hétig nem figyelek oda, és máris ott vannak.