Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Sziasztok! Van egy orchim, amelyiken alvórügyből új növényke fejlődött. De nem hozott gyökeret, hanem mindjárt kettő virág is lesz rajta, a növényke csak 8 cm kröül van és már virágot hoz.
Ugyanezen az orchin a másik elnyílott száron alvórügyből virágok jönnek. Megbolondult ez az orchi? tettem fel képet a naplómba.
Sziasztok! Valaki zseni segítsen nekem légyszi!!! Van egy gumós orchim és folyamatosan sárgulnak a levelei és a sárgulás halad felfelé!!!! Mi lehet a baja???? Nagyjából tudom mit szeret és mire kell vigyázni, "elvileg" minden ok a környezetében.....nem áll vízben, rohadás nem lehet...
Előre is köszi
Az őserdőben sokat esik az eső és éjszaka teljesen más a klíma, hideg van, legalább is én így tudom. Javítsatok ki, ha nem így van.
Ezek az orchik, amelyeket mi veszünk, azok már nemesítettek és kevésbé hasonlítanak az eredetiekre.
Szia Kriszta!
Gondolok ám rád, csak kevés az időm. Nekem is hamar hullanak a virágok, de a többsége jól van. Annyira várom már én is a cambriáim beinduljanak. A hétvégén hoztam 4 db leértékeltet, 3 phalát, és 1 cambriát, ezen még volt 2 virág, így tudom, hogy milyen.
Sajnos hüvösebbet nem tudok produkálni neki, mert klímánk az nincs. :( A lakásban is van vagy 28°C, már én is nehezen bírom. :(
Remélem azért túléli ezt a höséget.
Mázlista! Én szerencsétlenségemre ledöntöttem a
cambriám és eltörött a virágszára, most vegetál
összekötözve. Nincs elszáradva, nem tudom lesz-e belőle valami. Képet teszek fel róla.
Nem sötét kell neki, hanem hűvösebb. Olyan mint a cymbidium a hűvösebbet szereti. Napközben 21 fok körüli, éjszaka 16 fok körüli hőmérséklet lenne az ideális. Páratartalom is fontos.
Nem csoda, hogy a 30 fok fölött szenved.
Az én miltóniám elkezdett három új sarjat hoztni, de ebben a melegben megállt és nem akar növekedni.
Hát ja. De milyen cuki. Biztosan imád ha megértél neki ilyen sok pénzt:O))))
Nehogy megharagudj érte:O)
Lányok, én nem tudom, de szerintem a virágok is érzik, ha nem szabad meghalniuk:)
Például nekem az az orchim, amit valentin napra kaptam a férjemtől, meg van bolondulva.
Már írtam róla, hogy lehajlik az ablakban, és jött egy virágszára, amit eltakart a sötétítő. Képet is raktam róla. Ma megpróbálok egy kevésbé sötétet késízteni:)