Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Halika. Nekem is elkezdett egy két orchim hervadni. Márciusi virágokról van szó. Viszont sokan gyönyörűek változatlanul. Na meg sokan még csak most hozzák a virágszárakat. Az egyik cambriám 2 a másik pedig 3 virágszárat hoz. Már alig várom, hogy kinyíljon, bár annak még szerintem legalább egy hónap kell. De kitartok. :D :D :D
Szerintem itt az ideje, pláne, hogy még "mütötték" is.
Mond meg a férjednek,hogy legközelebb vigyen magával, olcsóbb lesz.
Nekem, most három orchim dobta le a virágait, mind áprilisi volt.
Hát vizet kapja, heti egyszer, ahogy a többi is. Félárnyékos helyen van, ott tuti, nincs baja, vagyis remélem. A héten meg kapják a tápoldatot!!! Hát valaki biztosan ad még tanácsot!! De azért köszi a választ!!!
Én sem adtam volna annyit érte, de a férjemtől kaptam névnapomra, különlegeset kértem, hát azt kaptam, de milyen áron?? :(
Jézusom. Én azért ennyit nem adnék érte:O) Nekem már a 2500 is sok sajnos:O(
Ilyen velem is sokszor előfordult, nem jöttem rá, hogy mi a gond a mai napig. Gondoltam, kevés vizet kapot, vagy sokat, vagy melege van, vagy nincs pára, de sorban kipróbáltam mindenhogyan.
Éva.meg sem néztem, de már a virágait hullajtja lefele, eddig már 3-at, 2 nap alatt. Bár már 2,5 hónapja megvan. Lehet, hogy itt az ideje??? Tudod, az enyém nem 9000.- volt, hanem 20 000.- :(.
sziasztok!! nekem olyan gondom van, hogy még ki sem nyílt az orchim, de már a szára is sárgul, és ugye így a virág is leesik!! mit tanácsoltok, mit tegyek, hogy ez az állapot ne forduljon elő újra???
Nekem akkor sárgult, amikor alatta új hajtást hozott. Kép nincs róla?
Húú, sajnos miltóniában nem vagyok otthon, csak phalában:)
De szerintem nem olyan nagy gond. Lehet, hogy szomjas? Annak a jele általában. Nekem most sárgul sok, de az a tűző naptól van sajnos. De máshova nem tehetem őket, mert csak ott virágoznak.
Szeritnem szedd le a sárgákat és kész
Sziasztok! A Miltóniámnak sárgol 3-4 levele. Ez normális? Mitöl lehet?
[link]
Innen a recept. Remélem jó. Gyors egyszerű,olcsó:O))
Ma nem vettem orchit, mert írtó rondák voltak mindenfelé.
A Bau-ban kilátta azt az orchit, amelyik neon színű és 8990 Ft-ért árulnak? A szárán lehetett látni a lyukat, ahol a festéket belenyomták.
Felháborító! Megérdemli aki ennyi pénzért ezt a rondaságot megveszi. Természet ellenes volt a színe.
Azt hiszem Valika a Te kéked is ilyen. A szárán látni valami lyukat?
Éva drága!! köszönöm szépen!! és milyet vettél? tegyél fel róla fotót a naplódba, hogy megnézhessük!! puszi
Hááát:O)) Dzsem lett ez a lakvár. Nyolc üveg lett olyan 7.5 dl-es. Remélem az íze jó lesz:O)
kincseim: hogy ment a befőzés?
Valika nagyon szépek a csokorba virágzó orchik és az Anyukád virágai.
Az enyémek közül is elnyílt három. Nem bírom virágzó orchi nélkül már megint kell egyet vennem!!!!!!
Kriszta szépet kaptál, milyen illata van?
Szijjasztok!! Az orchidea virágaim albumban, a 17-es bejegyzés alatt van egy csoportkép, a most virágzó virágaimról!!!
Hali Mindenkinek. Elég zsúfolt az életem mostanában így csak ritkán tudok géphez ülni.
Olvasgattam a hozzászólásokat de írni már nem volt sem időm sem pedig erőm.
Bízom abban, hogy hamarosan a régi kerékvágásba kerül minden.
A lényeg, hogy itt a nyár.
Na meg az sem utolsó dolog, hogy van egy új virágom. A frissekről szóló naplómba tettem fel egy képet róla, ha lesz időtök kukkantsátok meg.
1000 csók mindenkinek.
Sziasztok!! Új naplót indítottam Anyukám Orchideái címmel!!
sziasztok!köszönöm a tanácsokat a visszavágással kapcsolatban!kezd újra kihajtani!olyan boldog vagyok:-):-)
remélem végül virágokkal is megörvendeztet:-)
Ezt én is cáfolom,mert nekem 3 van csak és mind él. Sőt nálam már mind hozott virágot is.Ha tele van rügyekkel,előbb utóbb bimbózni is fog:O) Nyugi.
Sziasztok!
Én néhány hónapja váltam csak orchidea rajongóvá.
Sok helyen azt olvastam,hogy az első néhány nem szokott megmaradni a gazdájánál mert kipusztul.Az enyém több hónapos már,köszöni szépen jól érzi magát,hozott egy levelet,hajt a gyökérzete és a szára is szép zöld rügyekkel van tele.De nem virágzik.Mit csinálok rosszul,vagy nem megfelelő a fény?
Tudnátok nekem tanácsot adni?
Óh tényleg. De jó akkor még hátha onnét is hoz:O))
Szijja!! Nekem is van 3 szálú orcim. Megtalálod az orchidea virágaim naplóban az 5.bejegyzés alatt!!!! De én már így kaptam :)
Éva a te naplódban. Ezt akartam írni:O))
Nem is értem hogy van,de olyan szép:O)
További ajánlott fórumok: