Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nosztalgia... Régi mesék! Kedvencek.... Hova tűntek? fórum

Nosztalgia... Régi mesék! Kedvencek.... Hova tűntek? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
2017. febr. 27. 21:44

Régi szép idők, és régi szép mesék!


A teljesség igénye nélkül, ami most hirtelen eszembe jut:

Mazsola

A kisvakond

Vízipók-csodapók

Lolka és Bolka

Fülesmackó

Pumukli

Vuk


De jó kis mesék! :)

212. 66e1cac033 (válaszként erre: 209. - Titusz Titusz 2)
2017. febr. 27. 19:30

Igen, most valóban fordítva volt, de be is skatulyáztam a színészt,mert bárhol meghallottam a hangját, eszembe jutott, hogy ő "A" Mazsola.


OFF: Bud Spencer "eredeti" szinkronhagja egyértelműen Bujtor István, de végül elfogadtam "neki" Kránitz Lajost is, aki számomra egyértelműen Jockey a Dallas-ból.

Emlékszel a Derrick c. krimire? Na, átszinkronizálták...(Szabó Ottó-Gálvölgyi János páros nélkül élvezhetetlen)

Bruce Willis csak Dörner György, A. Schwarzenegger csak Gáti Oszkár hangján az "igazi"...na mindegy!

Sokan furán néznek rám, hogy miért zavar ez engem ennyire?

211. 66e1cac033 (válaszként erre: 208. - Titusz Titusz 2)
2017. febr. 27. 17:19

Ha már itt tartunk, én szerettem volna egy Pom-Pom-ot is...képzeld, minden nap "elkísért" volna a suliba... :-)))

(Tudom így felnőttként ez már szánalmasnak látszik. :-( )

210. 66e1cac033 (válaszként erre: 208. - Titusz Titusz 2)
2017. febr. 27. 17:13

"holmi varázsceruzák"?

:-)))


Jó, lehet, hogy nem annyira fiús dolgokat akartam rajzolni, mint a kisfiú, mármint hogy nem annyira "technikai meg műszaki" dolgokat (gondolkoztam is, hogy ezt még a hsz-em után kellett volna írnom) és volt hogy néha máshogy gondolkodtam

Pl.volt, hogy horgászbotot rajzolt, majd kifogta a halat...Nekem meg eszembe jutott, hogy Hát ÉN KAPÁSBÓL a halat rajzoltam volna meg és megsütöm...:-)

(Tudom, egy felnőtt egyből sült halat rajzolt volba...)

Meg gumicsizmát rajzolt magának...Hát akkor ÉN EGÉSZ RUHATÁRAT rajzoltam volna magamnak...Na, szóval valahogy így (bár a sorok között jeleztem, hogy én kislány voltam...)

Szóval jó lett volna az a ceruza!!!

(És már akkor is gondolkoztam,hogy nem voltak "tökéletesek" azok a rajzok, mégis "tökéletesen" működtek.)

Szóval kislány létem ellenére világ életemben utáltam babázni, a mai napig írtózom a játékbabáktól, a régi porcelán fejűektől szabályosan a hideg is kiráz. Én olvastam, meg kreatívkodtam (rajzoltam, festettem, később kötöttem, varrtam, főztem). És baba helyett plüssmacim volt.És sosem gügyögtem hozzá, mint sok gyerek a babájához.

209. Titusz Titusz 2 (válaszként erre: 206. - 66e1cac033)
2017. febr. 27. 14:25
Hát igen...A szinkronhangokra énis nagyon érzékeny vagyok, éshát pl. a "többfilmes" színészek szereplésével forgalmazott filmek esetében is elég zavaró az mindig, ha változik egy-egy színész hangja filmröl-filmre...Pl. én a Bud Spencer filmekkel járok úgy sokszor, hogy már istentudja "hányféle" hangja volt a különböző filmekben a szegény Bud-nak...Tényleg idegesítő tud lenni az ilyesmi,bár most konkrétan téged inkább a fordítottja zavart ahogy elnézem,miszerint az, hogy több különböző mesefigurának is ugyanaz volt a hangja...De azért vedd azt mindig figyelembe, hogy a szinkronstúdiók lehetőségei is végesek álltalában...Nekik is abbol az "alapanyagbol" kell dolgozniuk,ami van...
208. Titusz Titusz 2 (válaszként erre: 205. - 66e1cac033)
2017. febr. 27. 14:18
Most nem azért, de én eddig abban voltam,hogy a kislányokat pl. a babázás szokta foglalkoztatni,meg az ezzel kapcsolatos dolgok-mesék...Erre meg kiderül itt,hogy titokban te is holmi "varázsceruzákrol" állmodoztál...Mik ki nem derülnek?
207. Titusz Titusz 2 (válaszként erre: 204. - 66e1cac033)
2017. febr. 27. 14:15
Hát...Így hogy mondod,már rémlik a "No megálj csak" rajzfilmsorozat valóban...Viszont mentségemre szolgáljon, hogy én nem kedveltem ezt a mesét, gondolom ezért sem ugrott be elsőre...De a többi mese továbbra sem tűnik ismerősnek...Ennek minden bizonnyal az lehet az oka, hogy azért én még gyerekként sem voltam egy "mindenevő" médiafogyasztó, és ebböl kifolyólag bármilyen mesét azért nem néztem meg, csak mindig azokat néztem,amelyek tetszettek nekem...Amúgy hogy írtad ezeket a "nyafogásokat" konkrét példákkal is, már értem hogy miröl akartál beszélni...De ezeken a zavaró momentumokon én álltalában hamar átsiklottam, mivel engem egy-egy mesefilmnél sohasem a dramaturgia érdekelt, hanem az egész mesefilm HANGULATA volt az, ami foglalkoztatott,meg lekötött...Látod, pl. a varázsceruza,a Baltazár professzor,a Lolka és Bolka,meg a hasonló sorozatok is úgy mentek a tévében, hogy ha jól emlékszem, gyakorlatilag egyetlen szó el nem hangzott bennük...És mégis imádtam őket...
206. 66e1cac033 (válaszként erre: 203. - Titusz Titusz 2)
2017. febr. 26. 17:54

Én nagyon érzékeny vagyok a hangokra...szinkronhang okra...lehet ezért.


Ha van egy film, vagy színész, akinek megszoktam a szinkronhangját, és ezt "lecserélik" az engem nagyon zavar. Mikkk-robit el tudod képzelni Csákányi László hangja "nélkül"?


Most olvastam utána, hogy Mazsola hangja Havas Gertrúd volt...ha már ennyit beszéltem róla.(Nem ő tehetett arról, hogy a szerep szerint így kellett beszélnie :-) )

205. 66e1cac033 (válaszként erre: 199. - Titusz Titusz 2)
2017. febr. 26. 17:31

Na ne már...mintha csak én mondtam volna...Csak én kislány voltam.

(Persze nyilván sok gyerek "álmodozott" erről...az volt a mese lényege.)

204. 66e1cac033 (válaszként erre: 200. - Titusz Titusz 2)
2017. febr. 26. 17:16

Na ne mondd hogy nem ismered a No megállj csak!-ot? Vagy csak nem tudod miről beszélek... Ez egy szovjet rajzfilmsorozat,a 80-as évekből egy nyuszi és egy farkas a főszereplője. A nyuszi cuki kedves, aranyos JÓ, a farkas a ROSSZ. Mindig meg akarja fogni a nyuszit, de az mindig túljár az eszén. Így sem ugrik be?


A Kétbalkezes-ek egy csehszlovák bábfilmsorozat, két ürge ügyetelkedik mindig: lakást festenek, parkettáznak, grilleznek...De olyan "kétbalkezesek" hogy soha nem sikerül semmi.

Az Egér a Marsonból csak a figurára emlékszem.

Leo és Fred már későbbi magyar rajzfilmsorozat, egy cirkuszi oroszlán Leo és az idomárja Fred...

Na, így kis segítséggel?


Mondd hogy legalább a No megállj csak! ("Zájec,nu págágyi!) - nincsenek cirill betűim, de így "fonetikus" - beugrott.


Mint írtam a Mazsola és a Buksi kutyus is a hangja miatt nem tetszett. Buksi mindig nyafog, hogy: "Cicamicsaaaaaaa íííg, Cicamicaaaaa úúúgy... "Mazsola szintén: Manócska, Manóóócska, Manóóócskaaaaaaaa...Meg örökké nyafog (főként Tádéra) és visííít...Jó, tudom, hogy egy malac visít, de számomra ez a hang gyerekként is iszonyat idegesítő volt.Hallgasd meg, erre figyelve legközelebb...

Maguk a mesék ezt leszámítva tetszettek,imádtam Cicamicát és Morzsa kutyát is, Manócskát is szeretem, olyan kedves és szeretetreméltó. A könyv nekem sajnos nincs meg, de emlékszem hogy gyerekként olvastam a könyvtárban. (Ott-olvasás közben-tényleg nem visít a Mazsola,bár emlékeztem a hangjára...)


Nem baj az, ha olykor lelkünkben még ma is kicsit gyerekek vagyunk...

203. Titusz Titusz 2 (válaszként erre: 200. - Titusz Titusz 2)
2017. febr. 26. 12:33
Amúgy nekem nemnagyon tünt fel az soha,hogy nyafogott volna a "Mazsola"...Nyafogott? Inkább csak infantilis volt egy kicsit,dehát gondolom az volt a lényeg,meg arra épült az egész történet ha megfigyeled, hogy a "Manócska" miképpen anyáskodott a gyerekes Mazsola fölött...(De persze lehet hogy ezt én csak azért érzem/látom így,mert én elfogult vagyok Mazsola esetében...Vágülis csak az egyik kedvenc mesehősöm...)
2017. febr. 26. 12:32
Nem tudom, írtam-e már, de Bolygó kapitánya.
201. MZsanett (válaszként erre: 197. - 66e1cac033)
2017. febr. 26. 12:29
Nekem a Mazsola volt a kedvencem, de nem mesében, hanem könyvben. Mesében tényleg idegesítő volt.
200. Titusz Titusz 2 (válaszként erre: 197. - 66e1cac033)
2017. febr. 26. 12:06
Hű...Hogy mennyi régi mesére emlékszel te...Én már a felét sem tudtam volna felsorolni a listádnak,de így hogy olvasom a címeket sorban, már beugrik szinte az összes,álltalad említett régi mese...(Na jó...A "No megállj csak",az "Egér a Marson",a "Leő és Fred",illetve a "Kétbalkezesek" címek sehogyse mondanak nekem semmit sem...Valszeg ezekböl én kimaradtam...)Viszont az álltalad nem szeretett "Mekk mester",a "Mazsola",meg a "Futrinka útca" nekem nagy kedvencem volt mindig is...Éshát a "Mikrobi" sorozat is,de az szerencsére neked is a kedvenced volt akkor...(Ez utóbbi sorozatot felvettem pendrive-ra is már jó régen, és gyakran szoktam nézni a mai napig is...Legutóbb vagy 2 napja néztem végig egyhuzamban ezen mesesorozat összes részét...)Amúgy pl. a "Mazsola" sorozat miért nem tetszett? Olyan bájos kis mese volt pedig...Nekem még a könyvváltozata is megvan,anno még kisiskolásként kaptam egyszer, és azóta is féltve őrzött relikviám...Éshát néha még manapság is újra olvasgatom időnként...Tiszta kabarés lehet ez,nem? Degenerált tévéműsorok,akciófilmek nézése helyett "Mazsola" meséket olvasni...
199. Titusz Titusz 2 (válaszként erre: 196. - 66e1cac033)
2017. febr. 26. 11:50
Ne is mond...Álltalában az ilyen "Varázsceruza" estimesék megnézése után még jó darabig azon elmélkedtem hajdanában elalvásig az ágyban fekve,hogy milyen szívesen cserélnék a mesebeli kisfiúval...Meg hogy milyen jó dolog is az, ha van valakinek egy ilyen varázsceruzája...Aztánmeg időnként elképzeltem magamnak, hogy "most nekem is van egy ilyen varázsceruzám",és képzeletben énis rajzoltam vele mindenféle gépeket,szerkezeteket,házakat...Tök jó szórakozás volt elalvásig ilyesmiken jártatni az eszem...
198. júliusi (válaszként erre: 197. - 66e1cac033)
2017. febr. 25. 19:46
A pampalinit ense szerettem...;)
2017. febr. 25. 19:33

Pom-Pom

Kockásfülű Nyúl

No, magállj csak!

Kisvakond

Jamie és a Csodalámpa

Egér a Marson

Vizipók Csodapók

Gusztáv

Mikrobi

Vuk

Leo és Fred

Kétbalkezesek


A régi (békebeli)Tom & Jerry,meg Kengyelfutó Gyalogkakukk, meg Csőrike.


Nem szerettem:

Rumcájsz

Pamalini

Mekk Mester

Mazsola (mindig nyafogott)

Futrinka utca(Buksi is - ugyanaz a szinkronhang -rosszul voltam tőle)


Igen erős fenntartással a Mézga család

196. 66e1cac033 (válaszként erre: 188. - Titusz Titusz 2)
2017. febr. 25. 19:20
Gyerekkoromban én is akartam olyan ceruzát!!!
195. júliusi (válaszként erre: 194. - MZsanett)
2016. dec. 29. 09:49
Valószínű más korosztály vagyunk, azért..:)..én 68 as vagyok, a gyerekeim 90,és 93 asak..
194. MZsanett (válaszként erre: 193. - Júliusi)
2016. dec. 26. 20:01
Én a régi meséket nem annyira kedveltem, inkább amikor bejött a Cartoon Network. Kezdetben csak angolul volt, de imádtam:) A Két bolond kutyához nem is kellett érteni a nyelvet, az volt az egyik kedvencem. Meg a Dragonball, a kezdet kezdetén, amikor még nem volt benne annyi agresszió. De utána elrontották. Meg a Sale Moon:D
193. júliusi (válaszként erre: 191. - MZsanett)
2016. dec. 26. 19:08

En Mezgaekat kedveltem...:))

Izlesek es pofonok...;)

Teny,hogy regen sok jo mese volt.

Emlekszem,hogy rohantam haza sulibol,mert

Magilla gorilla,es Kengyelfuto gyalogkakukk jott...;


No megallj csak! Ezt is szerettem...

192. ina87
2016. dec. 26. 16:47
nem tűntek el csak át figurázták őket ahogy mondani szokták új köntöst kaptak
191. MZsanett (válaszként erre: 189. - Júliusi)
2016. dec. 26. 11:56
Én azt a dilis családot utáltam, a Mézgáékat. A zenéje is borzasztó, mindig a zártosztály jut róla eszembe. A Gyurmameséket bírtam.
190. Titusz Titusz 2 (válaszként erre: 189. - Júliusi)
2016. dec. 26. 11:37
Hű...A gyurmamesékre,meg a Sebaj Tóbiásra énis emlékszem...Valóban iszonyatos volt mindkettő...
2016. dec. 25. 22:07
En joforman minden meset szeretettem,kiveve, a gyurmameseket,Sebaj tobias,es hasonlokat...
2016. dec. 25. 21:40
Nekem gyerekként a "Varázsceruza" sorozat volt a nagy kedvencem,meg a "Lolka-Bolka" sorozat,illetve a "Mikrobi" sorozat...Hm...Hm...Azok voltak ám a jó gyerekmesék,nem pedig ezek a mai meseszemetek...
187. Tike87 (válaszként erre: 112. - Ence0)
2016. okt. 14. 10:27
Naa van erre válasz?Engem nagyon érdekelne a címe!!!!!!!:-)Légyszives írja meg valaki!köszönöm
186. NagyMesterB (válaszként erre: 185. - Merlin21)
2013. dec. 22. 01:24
Épp ma hajnalban találtam meg, én is rég kerestem de beugrott a címe: Dino Riders, Dínó lovagok magyarul;) de a magyar címe Dínó dilik:S
2013. aug. 14. 15:51

Sziasztok.

Én is keresek már több éve egy mesét, de a címét nem tudom sajnos.Ez egy sorozat volt.

Nem sokra emlékszem, de valami ilyesmi volt.

Volt egy Bolygó ahol az emberek és dinók összhangban éltek egymással.Együtt építettek mindent.

Aztán jött az űrből valami fő gonosz ami megszálta ezt a bolygót.A főgonosz egyik érdekes tulajdonsága, hogy egy buborék volt a fején amiben víz volt, ennélkül elpusztult volna.Érkezésekor a bolygó lakói egy másik űrhajót lőttek az űrbe hogy elmeneküljenek.Ez a főgonosz viszont üldözőbe vette őket és valami féregjáraton vagy kapun nagyon messze kerültek az űrben.Egy bolygón kellett mindkét hajónak kényszer leszállást végrehajtaniuk.Itt harcoltak egymással.Még fontos az hogy a gonoszok ha dínók fejére raktak egy szerkezetet akkor piros lett a szemük és gonoszak lettek, később ha ezt levették rolluk ajók akkor ismént jóvá váltak.A jóknál asszem valami kommandó is volt amit baj esetén hívtak.kb.:1995-2000 közt láthattam valamikor.Ha valaki meg tudná írni a címét az nagyon megköszönném. Sziasztok!

2013. jún. 3. 23:57

Kedves Gombóc23!

Több évi keresgélés után végül Te segítettél megtalálni! Nagyon köszönöm, valóban Káosztafalva lakóit kerestem! :-))))))))

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook