Fogyatékos felnőtt (beszélgetés)
Ha az anya volt a hivatalos gondnoka, a halálával a gondnoki tisztség megszűnik. Ezt azonnal jelezni kell a Gyámhivatalnak.
A Gyámhivatal első körben meg fogja kérdezni a testvért, hogy vállalja-e a gondnokságot.
Ha a testvér vállalja a gondnokságot, joga és kötelessége lesz eljárni a testvére nevében és intézheti a sérült testvér tartós bentlakásos szociális intézménybe (pl. fogyatékosok otthonába) való elhelyezését.
Ha a testvér nem vállalja a gondnokságot, a Gyámhivatal egy hivatalos hivatásos gondnokot rendel ki, ő fogja intézni a sérült felnőtt állami gondozásba, intézetbe való elhelyezését.
A sérült felnőtt a saját ellátásaiból (rokkanthasági, fogyatékossági állami támogatások) fogja fizetni az intézményt, a hiányt pedig az állam állja, ha a testvér nem tudja fizetni.
senki sem kérte tőled, hogy sajnálj engem...
és a fórum nem is rólam szól.
húúúú... te is öregszel ám...
már legalább 100 X mondtam, hogy a kulcs a lábtörlő alatt van..-)9
a Main egy folyó, olyan mint Pesten a Duna...
ott vannak a kacsáim..-))
ezt jól látod Judit, újat már nincs mit hozzátenni.
csak példa:
a Main csak 5 percre van tőlem és tavaly nyáron láttam utoljára.
a budaörsi ház még meg van, meg az utolsó pesti ingatlanom is.
de én itt, azok meg ott.
tudod ha megöregszünk, betegen, segítség nélkül nem olyan könnyű már eladni sem
nekem ez a tapasztalatom.
Az a mondás, hogy aki sír, attól el kell venni.😉
:-DDD
ezt a mondásodat sajnos más is ismerhette, mert volt rá akkoriban próbálkozó...
a bizalommal lehet élni, meg lehet visszaélni is vele...
de nem részletezem
egy kórházban az ember eléggé kiszolgáltatott.
szegény vagyok mint a templom egere...
nincs semmim amit eladhatnék vagy pénzzé tehetnék....
maxime csak magamat... de értem meg nem tolonganak...
Csinál is. Akár betegről, akár idősről van szó aki egyedül él, nincs segítsége. Elviszik egy olyan szociális otthonba ahol gyorsan halnak az emberek, rövid időkön belül vannak üresedések.
Nálunk is pont nem régiben vittek el egy nénit. Én majdnem vállaltam a segítségnyújtás számára, amikor meghallottam hogy lopással vádolta meg a volt segítségét és már mást is aki nála járt. Sajnáltam szegényt hogy elvitték és tudtam mi vár rá, de én itt maradok, és nem szeretném ha a környezetem véleményt változtatna rólam. Így jártunk.
Ez általában patthelyzet. Ha ápolja, nem tud dolgozni, ha nem dolgozik, nincs pénz. Ha fogad mellé valakit, egy fizetésből nem fogja tudni kifizetni, az otthonok meg... egyrészt nem olcsók, másrészt nem lehet csak úgy bekerülni gyorsan, éveket várnak az emberek.
Mondjuk, hogy az állam ilyenkor mire kötelezhető, azt nem tudom. Mert elvileg az államnak is kellene valamit csinálni!
További ajánlott fórumok:
- Anyukák, akik "különleges" gyermeket nevelnek (tartósan gondozásra szoruló, fogyatékossággal élő kismanók). Beszélgessünk!
- Kinek jár fogyatékossági támogatás?
- Testi fogyatékosság kizáró ok egy társkereső hirdetésben?
- Milyen fogyatékossággal nem szabadna gyereket vállalni szerinted?
- Fogyatékossággal élők kedvezményei, mi vehető igénybe a fogyatékos plasztikkártyával?
- Dolgozott már valaki középsúlyos értelmi fogyatékosok között?