Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Általában nehezedre esik „bevallani a dolgot”, és vállalni... fórum

Általában nehezedre esik „bevallani a dolgot”, és vállalni... (beszélgetés)

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Kéksirály2)
júl. 7. 19:18

Köszönöm. és nagyon jólesett hogy nincs ítélkezés a szavaidban.

A tanácsod pedig elfogadhatónak és kivitelezhetőnek tartom. Magyarázkodás nélül visszaadni a pénz, mondva, hogy így érzem becsületesnek.

Köszönöm szépen

júl. 7. 11:09

Olvastam a hozászólásokat, és sajnos több ítélkező , mint segítőeket láttam.

Nem ellopni és eltulajdonítani akartad a pénzt, csak kölcsön vetted egy számodra azonnali valami befeketetésére. Vártál egy utalást és abból vetted volna meg a telefont.

De ilyen az élet, kiszámíthatatlan.

Csak akkor szabad egy utalási ígéretet 100 %-osnak elfogadni amikor már szabad hozzáférésed van az összeghez.

Gondolom tanulságos volt számodra ez az eset és mégegyszer nem esel ebbe a hibába.

Véleményem szerint gyüjts össze azt az összeget és add vissza annak akitől kaptad.

ínem bíztatlak hazugságra, mondd el az igazat, vagy pedig csak add oda, mondva, így becsületes, hogy megtérítsd az okozott kárt.

19. Kacsahercegno (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 7. 06:49
Uhhh azért erre ne úgy gondolj, hogy mekkora bátor tett lenne bevallani. Gerinctelenség volt a részedről, eleve hogy jut ilyen az eszedbe, hogy más pénzét elköltöd? Most laposkúszhatsz amíg nem sikerül megadni. Okkal érzed magad szarul miatta...
18. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 7. 05:04

"Általában" nem esik nehezemre; a felelősséget is vállalom értük.

(Mellesleg vannak olyan "dolgaim", amelyek nem tartoznak senki másra, tehát csak magamnak tartozom miattuk felelősséggel.)

17. Hansika (válaszként erre: 12. - Eunuch)
júl. 7. 03:26

erre van nálam a hűtőgép...

mindent ami már elveszett, ott általában megtalálom...-))

16. jajjj
júl. 6. 21:33
Szerintem ez egy átlátszó hazugság, valahogy gyerekes. Akinek mondtad, ha nem buta érzi, akkor is ha nem mondod el az igazat. Nem tudsz valamennyit már most visszaadni belőle? Elmondani az igazságot, fizetés után visszafizetni a maradékot, és minimum egy tábla csokit mellékelni hozzá? És persze vállalni a következményt, hogy úgy ahogy Te is gyerekesen reagáltál, a másik sem biztos h. felnőttesen megbocsát...
15. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 21:12
Nem. Valamikor gyerekkoromban, amikor minden hibáért verés járt, még akkor is ha nem szándékos volt, mindent elkövettem, hogy ne tudják meg, én voltam az elkövető. Ma már nincs igy. Ha tévedek, hibázom, elmondom. Elnézést kérek és könnyebb a lelkiismeretem.
14. globus (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 21:12

Úgysem fogod jobban érezni magad, míg vissza nem adod. Hivatkozz arra, hogy figyelmetlenséged miatt nem tudtál vigyázni rá, megtéríted.

Ha tényleg visszaadod, én nem itéllek el, lelkiismeret a tanulópénz.

júl. 6. 21:04

Nagyon gusztustalan dolognak tartom, amit tettél.

Mit szólnál, ha kérné a feljelentést? 50 ezer Ft felett már bűncselekmény.

Gondolom a vonat is kamerával ellátott, tehát jogosan kérné, hogy jelentsd fel a tolvajt.

Elítéllek, amit tettél, de van remény, hogy van lelkiismereted is. Legalább a hazugságnál vigyázz arra a pénztárcádat ne lássa, mert gondolom egy tolvaj nem bontogatja a pénztárcát, hanem viszi azt is.

12. eunuch
júl. 6. 20:48
Elővarázsolnám azt a pénzt, nem nagy összeg. Aztán elmondanám, hogy otthon elkevertem, csak lányos zavaromban azt hittem, ellopták. Nálam rendszeres, hogy elteszek dolgokat (pénzt is), aztán később előkerül.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Globus)
júl. 6. 20:46

Sajnos tudom. És vissza akarom adni, csak előbb meg kell várnom a fizetésem.

Arra fogok tudni hivatkozni, hogy az én figyelmetlenségemből vehették el és a kárt meg akarom téríteni

10. globus (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 20:38
Mondjuk ez nem kis csíny, hanem sikkasztásnak hívják..
júl. 6. 20:36
Bevállalos vagyok többnyire 🖐️
júl. 6. 20:27

Rám volt bízva 80 ezer ft, egy telefon vásárlására.

Azt a pénzt elköltöttem másra mivel vártam egy utalást, abból akartam megvenni. Sajnos az utalás nem érkezett meg és ott maradtam pénz nélkül.

Azt hazudtam, hogy míg elbóbiskoltam a vonaton ellopták a táskámból a pénztárcát.

Most lelkiismeretfurdalásom van, és nem tudom mit tegyek.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Sirga)
júl. 6. 20:16
Amikor megosztottam akkor kapcsoltam én is, hogy szavazásként kellett volna feltenni. Viszont igy megerősítést kaphatok, hog mit kéne tennem.
júl. 6. 18:59
Nekem az a tapasztalatom, hogy sokkal kedvezőbb a fogadtatás, ha bevallja az ember. Vagyis hogy a félelem nagyobb a következményektől, mint maga a következmény.
5. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 17:15
Mit csináltál?
4. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 17:05

Ez vallomás? Inkább szavazás-kérdés lehetne.

Jobban szeretem vállalni a felelősséget. Úgy tiszta a lelkiismeretem.

júl. 6. 16:24
Mit tettél? Amúgy bevált módszerem, hogy előre végiggondolom a lehetséges következményeket, és nem csinálok olyasmit, ami után kínosan kellene magyarázkodni. Persze mindig van, amit benéz az ember, pl. munkahelyen szoktam hibázni, azokat mindig felvállalom, nem érdekel az egész annyira, hogy sunnyogjak :D
júl. 6. 16:14

Olyasmit cselekedtem amihez bátorság kell a bevallásához. Ha megtenném lehet, hogy megbocsátást kapnék, de az is előfordulhatna, hogy örökre elveszteném a bizalmat.

Nem tudom mit tegyek.

júl. 6. 16:14
"Általában nehezedre esik „bevallani a dolgot”, és vállalni érte a felelősséget?"

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook