Általában nehezedre esik „bevallani a dolgot”, és vállalni... (beszélgetés)
Köszönöm. és nagyon jólesett hogy nincs ítélkezés a szavaidban.
A tanácsod pedig elfogadhatónak és kivitelezhetőnek tartom. Magyarázkodás nélül visszaadni a pénz, mondva, hogy így érzem becsületesnek.
Köszönöm szépen
Olvastam a hozászólásokat, és sajnos több ítélkező , mint segítőeket láttam.
Nem ellopni és eltulajdonítani akartad a pénzt, csak kölcsön vetted egy számodra azonnali valami befeketetésére. Vártál egy utalást és abból vetted volna meg a telefont.
De ilyen az élet, kiszámíthatatlan.
Csak akkor szabad egy utalási ígéretet 100 %-osnak elfogadni amikor már szabad hozzáférésed van az összeghez.
Gondolom tanulságos volt számodra ez az eset és mégegyszer nem esel ebbe a hibába.
Véleményem szerint gyüjts össze azt az összeget és add vissza annak akitől kaptad.
ínem bíztatlak hazugságra, mondd el az igazat, vagy pedig csak add oda, mondva, így becsületes, hogy megtérítsd az okozott kárt.
"Általában" nem esik nehezemre; a felelősséget is vállalom értük.
(Mellesleg vannak olyan "dolgaim", amelyek nem tartoznak senki másra, tehát csak magamnak tartozom miattuk felelősséggel.)
erre van nálam a hűtőgép...
mindent ami már elveszett, ott általában megtalálom...-))
Úgysem fogod jobban érezni magad, míg vissza nem adod. Hivatkozz arra, hogy figyelmetlenséged miatt nem tudtál vigyázni rá, megtéríted.
Ha tényleg visszaadod, én nem itéllek el, lelkiismeret a tanulópénz.
Nagyon gusztustalan dolognak tartom, amit tettél.
Mit szólnál, ha kérné a feljelentést? 50 ezer Ft felett már bűncselekmény.
Gondolom a vonat is kamerával ellátott, tehát jogosan kérné, hogy jelentsd fel a tolvajt.
Elítéllek, amit tettél, de van remény, hogy van lelkiismereted is. Legalább a hazugságnál vigyázz arra a pénztárcádat ne lássa, mert gondolom egy tolvaj nem bontogatja a pénztárcát, hanem viszi azt is.
Sajnos tudom. És vissza akarom adni, csak előbb meg kell várnom a fizetésem.
Arra fogok tudni hivatkozni, hogy az én figyelmetlenségemből vehették el és a kárt meg akarom téríteni
Rám volt bízva 80 ezer ft, egy telefon vásárlására.
Azt a pénzt elköltöttem másra mivel vártam egy utalást, abból akartam megvenni. Sajnos az utalás nem érkezett meg és ott maradtam pénz nélkül.
Azt hazudtam, hogy míg elbóbiskoltam a vonaton ellopták a táskámból a pénztárcát.
Most lelkiismeretfurdalásom van, és nem tudom mit tegyek.
Ez vallomás? Inkább szavazás-kérdés lehetne.
Jobban szeretem vállalni a felelősséget. Úgy tiszta a lelkiismeretem.
Olyasmit cselekedtem amihez bátorság kell a bevallásához. Ha megtenném lehet, hogy megbocsátást kapnék, de az is előfordulhatna, hogy örökre elveszteném a bizalmat.
Nem tudom mit tegyek.
További ajánlott fórumok:
- Hány órát alszol általában?(éjszaka)
- Te általában mennyit alszol?
- A férfiak általában minden nő ismerőst felköszöntenek nőnapon, vagy csak azokat, akik közel állnak hozzájuk?
- Androidos mobilokról általában...
- Gondolkodó - Mi foglalkoztat általában, és mi bánt és minek örülsz MOST?
- Miért van az hogy a pénzesebb pasik (30-38 éves) általában jóval fiatalabb (20-28 éves) gyönyörű, bombanőt választanak maguknak?