Normális ez a reakció? (beszélgetés)
Ha már kresz..én véleményem szerint az iskolában kellene kezdeni. Először a gyalogos közlekedést, később a kerékpárost aztán érettségi környékén már lehetne motoros, autós kreszt tanítani iskolai keretek között. És igen, vizsgázni belőle! Gyalogos közlekedésből is! Előbb utóbb kikopna a 2 zebra között "átrohanó" közben banyatankot húzgáló idős, felnőne végre egy közlekedést ismerő -gyalogosan vagy járművön egyaránt- generáció.
Ès ki írt olyat, hogy nem lassít, vagy nem áll meg?
Azt írtuk, hogy idegesítő,ennyi. A szabályokat mi is ismerjük, a kresz vizsgán átmentünk, ezért kár volt bemásolni.
Életemben előszőr kis "szerencsével" lehettem volna szemtanú. Másodpercekre néztem másfelé, amikor egy nőt (60 - 70 éves lehetett) elütöttek a zebrán. A lelkem biciklin felülve akart átmenni a túloldalra. Lassan jött az autó, alig lökött a biciklin, de szegény nő valószínűleg vállcsonttörést szenvedett. Ez szerintem a megosztott felelősség esete.
Engem az ún. A-oszlop szokott (azaz, "szokna") megtréfálni, sokat kitakar a környezetből.
Igazad van, de ezen kár idegeskedni.
Na ez a lényeg! Te nem tudod mit fog csinalni. Nincs a homlokára írva.
Másolni azt tud. Bár inkább értelmezni tudná amit írtam.
Te szimplán hülye vagy.
Puszi
Milyen baleset, ha a másik nem is akar átmenni?
Csak szolok nem teszel szívességet azzal hogy megallsz inkabb 10x hiaba mint egyszer okozz balesetet.Volán mögött is ennyire hergeled magad?
43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben
(1) Kijelölt gyalogosátkelõhelyen a jármûvel a gyalogosnak elsõbbséget kell adni. Útkeresztezõdésnél a bekanyarodó jármûvel - kijelölt gyalogosátkelõhely hiányában is - elsõbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármû bekanyarodik.
(2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsõbbsége van, a jármû vezetõjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármû vezetõje az elsõbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármû vezetõjének a kijelölt gyalogos-átkelõhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármûvel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelõhely elõtt meg is tudjon állni.
(3) A kijelölt gyalogosátkelõhely elõtt megálló vagy forgalmi okból álló jármû mellett meg kell állni és továbbhaladni akkor szabad, ha a vezetõ meggyõzõdött arról, hogy azt a gyalogosok elsõbbségének a megsértése nélkül megteheti. Mégegyszer, nem teszel szívességet mert te egy 1000kg járművet vezetsz o meg törékeny, akkor is ha tököl. 😁👿
nem értem min csodálkozunk olyan világba élünk ahol a vezetés idegbajossá teszi az embereket,ha véletlen rádudálsz a szabálytalanokra rögtön be mutat és el küld a fenébe szebben mondva azért az autósuli vezetőknek egy fajta ideg tesztet is el kellene végeztetniük gyanítom az emberek 70% át se menne,a másikról ne is szóljak mikor el felejtik az egyszerű dolgokat elsőbbség behajtani tilos egyirányú utca...
Ez így pont jó, ne is tanulj meg véletlenül sem,nehogy agresszív vadállattá válj!
Szerintem is egy nagyon idegesítő szokás, ha valaki a zebránál csak úgy álldogál, hiszen lelassítunk meg minden, közben meg semmi.
Te miről beszélsz? Én azt mondom, ne szarakodjon a zebránál az, aki nem akar átmenni. Pont ezért. Mert ha odaáll, én megállok. Akkor ne integessen, hogy nem megyek át, csak itt van kedvem tökölni éppen.
Persze, hogy nem normális. De kicsit azért megértem.
Ha az autó nála munkaeszköz vagy mindennapos használat akkor képzeld el mennyi idő, utánajárás, csináltatás, biztosítási ügyintézés, várakozás, bosszankodás, pénzkiesés, gyerekeket hogy hordja ovi, iskola, szülők, stb.
Belém is jöttek egyszer, a vétkes elismerte, nem figyelt. Próbálta okosba megoldani, de rögtön hívtam a férjem és mondta betétlap nélkül el ne engedjem. A pasi adott betétlapot a biztosító fizetett de akkor is, addig nem volt autóm. Érted?
Szóval...nah...de nem, nem kell eltűrnöd, higgadtan állítsd le, nagyon frappánsan leírták már előttem.
Egyébként meg ez a hátulról és követési távolság be nem tartása. A lányommal történt: két f.szkalap rodeózott, versenyzett a Hungária krt-on. Féktávolságon belül elé vágtak, kivédhetetlen volt, persze kidumálta a két suhanc és a lányomat hozták ki vétkesnek. Szóval ilyen is van. Azóta tapasztaltabb, de úgy látszik mindenkinek kell a tanulópénz.
Meg amikor az ember gyalogosan befordul egy sarkon... Előbb lesés, hátha jön valami őrült biciklis... Ha tiszta az ájer, akkor befordulás. Kész életveszély az élet! :D
(Ez már egy kicsit off, de jó volt leírni. Bye! :) )
Lehet, hogy ez lenne a normális, mert a zebra valóban szent és sérthetetlen. Ott nincs mentség, ha elüt valakit az ember. De azért... inkább nézzen körül az ember, mielőtt lelép.
Így van! Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy tökéletes vagyok. Egyszer tényleg nagyon siettem és megelőztem egy durván 80 km/órával haladó "tökölő" autót kb 110-zel. Mit ad Isten, az első körforgalomnál utolért... :D Annyira azért tartom magam felnőttnek, hogy méltósággal tudomásul vettem a helyzetet. :D
Sokat járok vezetek Ausztriában. Ott nincs min rosszul lenni a gyalogos fejében meg sem fordul hogy te nem lassitasz vagy állsz meg a zebranal. Lep gondolkodás nélkül. Itthon is ez lenne a normalis. Azert van a zebra hogy az autós igenis tokoljon.
A mennyire volt vétkes a másikra reagálva nem nézett hátra a vétkes sofőr.... Beletolatott.... és igen a válaszom ÉN nem hibázok ilyet!!!! Nem csak magam miatt, de van egy kisfiam akiért 10* meggondolok mindent! Nekem ez a buli fél millió volt... és egy kocsi amit már nem lehet eladni makulátlannak sajnos! Vannak véletlenek ez tény, de el lehet kerülni akkor igenis nem múlhat egy olyanon, hogy bocsi nem néztem hátra....
Rosszul vagyok a zebra környékén tökölődő alakoktól.
Vermerseklet kérdése de normalis. Te persze egy budha nyugalmával fogadtad volna. Vagy nem. En ismerve magam hajad sem maradt volna mert leorditom a fejedrol. 🚗🚕🚚🚒🚑🚓🚃
Nem minden férfi ilyen, csak akinek van mit kompenzálnia.
Egyik kolléga is nyomta neki minden nap, hogy hamarabb haza érjen, mert 40 percre lakik. Aztán a másik kolléga mondta neki, hogy ezzel maximum 3 percet spórol, viszont jóval nagyobb a fogyasztása. Nem hitt neki, de kipróbálta. Azóta ő sem úgy megy, mint a meszes, mert rádöbbent, hogy nem éri meg :D
Egy ismerősbe úgy ment bele valaki hátulról, hogy az illetőnek nem volt biztosítása. Azóta is szokta látni reggelente a vétkes autót a forgalomban.
Én úgy vettem észre, hogy aki a volán mögé ül, az automatikusan agresszív vadállattá válik. Mindenbe beleköt, káromkodik mutogat, egy teljesen zökkenőmentes, amúgy nyugis utazás során is. Ezt soha nem értettem, nem is vezetek amúgy. Pont pár nappal ezelőtt történt, hogy épp kutyát sétáltattam és nem messze a zebrától a kutya elkezdte a fát szagolgatni, ahogy az lenni szokott. Láttam, hogy egy autó épp lelassít, én meg intettem neki, hogy menjen csak, ez még eltart egy darabig. Erre olyan pofákat vágott, mintha minimum a kerekét szúrtam volna ki. Normális ezen így fennakadni?
Férfi létemre nem/sem tudok azonosulni ezzel e létharcos felfogással. Tapasztalatom, hogy még hosszú távon sem jut sokkal előrébb az ember, ha sportosan vezet
Szerinted nem a biztosito hibaja ez? Ne autozz, akkor nem eri az autod baleset :P
Az eredeti kerdesre: nem normalis, de az sem normalis, h valaki napok.utan ezen kattog.
Mindig tanul az ember! :) Persze az első pillanatokben még elviselném a durva hangnemet, de a későbbeikre nézve tetszik az ötlet!
Nem ismerem persze a pontos szitut, de ha hátulról jöttek belétek, akkor a követési távolság be nem tartását mindenképpen rá lehet fogni a hátulról jövőre. A hátulról jövő pedig ha úriember lenne, lehetőségéhez mérte beszállna a kárrendezésbe, ha már a biztosító ennyire faszari.
Tárgyilagosan szólva, nem normális a reakció. Nem tárgyilagosan szólva, megértő tudok e reakcióval kapcsolatban, ha belegondol az ember, hogy a vétlen félnek mennyi gondja, baja, időhiánya, sürgős dolga, stb. lehet és akkor "felkapja a vizet". Ez utóbbi esetben is feltétlen szükségesnek tartom, hogy az ember később elnézést kérjen. Vallom (nem én találtam ki) hogy a közlekedés veszélyes üzem, bárki lehet okozója és elszenvedője egy balesetnek még a leggondosabb odafigyelés mellett is, és persze emberek vagyunk, nem biztos, hogy a pillanat hevében szalonképes a reakció.
Sok férfinak az autó és a vezetés valamiféle létharc. Versenynek tekintik, és ebben élik ki magukat, ha az élet más területén nem képesek teljesíteni. Sokszor hallom reggelente férfi kollégáimat megtárgyalni a bejárás közbeni eseményeket. "Én ott tötymörög 100-al, és nem tudom megelőzni. Én már olyan ideges voltam. A kamera után végül csak megelőztem a záróvonalon keresztül. Az ilyentől el kellene venni a jogsit."
További ajánlott fórumok: