Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi Update programja - tapasztalatok fórum

Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)

46455. Karolinna (válaszként erre: 46452. - GasiIldi)
2013. jan. 21. 21:55

Nálam az első három nap volt nehéz cukor nélkül, azóta már nem izgat a dolog. Persze az U1 joghurt és puding sokat segít :-), meg remélem itt is találok egy-két új receptet a sütik kiváltására.

A váltásom szakaszos volt, mindig egy-két dolgot tudtam bevezetni. Pl.: friss v. mirelitt zöldségek a konzervek helyett, hal a többi húsféle helyett...

Ami nehézséget okoz jelenleg, az a só csökkentése.

46454. csorenehomororsi (válaszként erre: 46450. - Karolinna)
2013. jan. 21. 21:50

Hidd el semmirol nem kell lemondani,ha megveszed az alapanyagait,mindent meg tudsz sutni!Kakaos csigat is szoktam sutni!!!bazi egyszeru!madartej,piskotatekercs,almas lepeny,palacsinta!...stb

VAGJ BELE!NINCS ATMENET!!!:-):-)

46453. csorenehomororsi (válaszként erre: 46446. - Karolinna)
2013. jan. 21. 21:46

Figyu!lehet elso hallasra dragak a cuccai,de hidd el,h a cukra olyan eros,h 1/5 kell belole ahhoz kepest amit a receptek irnak!

Mar irtam h ket ikerbabank van,szoval mi is megnezzuk mire koltunk,de osszessegeben kevesebbre jon ki a havi kaja kiadasa mint elotte!

Minden honap elejen berendelunk tole lisztet,lekvart,cukrot,majonezt.tesztat,ketchupot....egesz honapban ebbol fozok sutok!laktato,sokkal kevesebbet eszunk,es nincs KAJAKOMA SEM MEG CUKORKOMA SEM!

Globalisan kell nezni a dolgot!:-):-)

Imadjuk a spenotot,azt pl ugy csinalom,h tejszinbe aztatok ket szelet up kenyeret,es azzal suritem,osszeturmixolom!

Isteni!jo sok fokhagymaval!

46452. GasiIldi (válaszként erre: 46450. - Karolinna)
2013. jan. 21. 21:45
Nálam se megy olyan gyorsan a váltás, de sikerül egyre többet mozognom ahogy mennek le a kilók és már az is nagy váltás, hogy nem csábulok el - pedig ne tudjátok meg milyen csoki és süti hegyekkel vannak körülvéve a kolléganőim.
46451. GasiIldi
2013. jan. 21. 21:43

ezt is kaptam:-)

Sajtos pogácsa!

Hozzávalók:

50 dkg update liszt

25 dkg vaj vagy margarin

20 dkg sajt

2 tojássárgája

2 dl tejföl

250 gr zsírszegény túró, lehet juhtúró is

4 kiskanál só

1 dl tej+ 1 kiskanál update cukor

2 dkg élesztő

Elkészítése:

A langyos tej-cukor keverékben felfuttatom az élesztőt. A lisztbe beleteszem a puha vajat,sót, tojássárgákat, tejfölt, túrót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozom és kb. 40 percre meleg helyre teszem amíg duplájára dagad. Az alaposan kilisztezett nyújtódeszkára borítom 1 cm vastagra kinyújtom, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem tetejét tojással megkenem gazdagon megszórom sajttal és kb 140-160 fokon lassan 25-35 perc alatt megsütöm. Isteni finom könnyű pogik lesznek belőle! Fél adagból 90-100 db lesz.

46450. Karolinna (válaszként erre: 46445. - GasiIldi)
2013. jan. 21. 21:42
Az életmódváltással én is 100%-ban egyetértek és ebbe fogtam bele január 1.-én én is. Persze az is kérdés, hogy kinek mit jelent az életmódváltás, nálam lassú lépésekkel megy csak.
46449. GasiIldi
2013. jan. 21. 21:41
igen kérjük:-)
46448. csorenehomororsi (válaszként erre: 46444. - GasiIldi)
2013. jan. 21. 21:40

Ez jol hangzik!ki fogom probalni,csak up liszttel!:-)

Amugy en is mindig sutopapirt hasznalok,de ennek direkt jot tesz,ha egy picit magabaszivja az oldala a vajat!:-)

Leirjam a piskotatekercs receptjet is??

46447. GasiIldi
2013. jan. 21. 21:39

A karfiolpürét ismeritek?

A karfiolt rózsáira szedjük, és a torzsáját kivágjuk, hogy csak egészen zsenge szárai maradjanak. A karfiolrózsákat megmossuk, és forró tejes, sós vízbe tesszük. 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és egy botturmix segítségével pépesre daráljuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál joghurtot. Konyhai robotgéppel habosra keverjük, megszórjuk egy kis ételízesítővel, és forrón tálaljuk. Bármilyen hús illik hozzá.

46446. Karolinna (válaszként erre: 46442. - Csorenehomororsi)
2013. jan. 21. 21:38

Az édesítővel kínlódom, igaz a stevia és a zero cukor megoldás, csak nem a legolcsóbb. A teát már megtanultam mindenféle édesítő nélkül inni.

Most egyébként én sem bűnözök, nálam az édességnél csak a zéró tolerancia működik.

46445. GasiIldi (válaszként erre: 46442. - Csorenehomororsi)
2013. jan. 21. 21:37

ezzel teljesen egyetértek Veled!

igen, életmódváltás kell...

46444. GasiIldi (válaszként erre: 46439. - Csorenehomororsi)
2013. jan. 21. 21:35

húúúú, Te kis gonoszka:PPPPPP

:-)))

ezt kaptam

Zsuzsanna kenyere:-)

80.dkg tk.tönkölybúza liszt 

8.evőkanál étolaj /lehet oliva is/ 

3.teáskanál só 

1.cs.instant élesztő / 1.kg.liszthez való! / 

5.dl LANGYOS víz 

ízlés szerint lehet magokat is beletenni: 

lenmag, DARÁLVA, mert élettanilag így hasznos 

szezámmag, ezek 2-4.dkg-nál ne legyen több! 

vagy: 

napraforgómag, tökmag, 

őrölt , vagy durvára vágott dió,kb.15.dkg 

reszelt sajt kb:10-15.dkg 

vagy bármi, amit szívesen fogyaszt a Család.... :) 

Először nehéz összeállítani, mert csak ragad, és ragad, 

de utána már jó...Én kb.5.percig szoktam "gyömöszölni- gyúrni" 

SÜTŐPAPÍRRAL kibélelt formába igazítom, ott hagyom kelni, majdnem duplájára. 

A tk.lisztek nem kelnek meg olyan magasra, mint a "fehér"lisztek! 

Nekem gázsütőm van, 4-esen kb. fél órát előmelegítem, és ott is sütöm, a középső rácson, 45.percig. 

Ha csak 50.dkg tk.lisztből készíted, akkor csak 5.evőkanál étolaj kell, és csak 3.dl LANGYOS víz. 

Én azért használok csak vizet, mert akkor a CH.tartalom kevesebb! Így 1.dkg kenyér kb.4.gr.CH! 

Még akkor is, ha magokat teszek bele..... 

Ha nem fogy el a kenyér 2.nap alatt, akkor beteszem a hűtőbe, majd még 2.nap múlva felszeletelve a mélyhűtőbe teszem be! 

A sütőpapír azért is hasznos, mert nem kell külön zsiradékot használni.... 

Amit sütőben készítek ételt, süteményt, minden "alá" sütőpapírt teszek, még a kevert sütikéhez is! 

46443. csorenehomororsi (válaszként erre: 46441. - Karolinna)
2013. jan. 21. 21:34
Tudsz mindent!;-)
46442. csorenehomororsi (válaszként erre: 46440. - Karolinna)
2013. jan. 21. 21:34

Erre jo a ZERO CUKRA,mert az egy termeszetben letezo eritrin nevu cukoralkohol,aminek az a jellemzoje,h 100%-ban!!!!!!!athalad felszivodas nelkul a szervezeten,nem emeli meg meg 1 tizeddel sem a vercukorszintet,csak edes az ize!!!

Az eletmodvaltasba nem fer bele bunozes,nem dietarol beszelunk!

Mindent ki lehet valtani,csak utana kell nezni!

Edessegnek ott a turos amit leirtam!probald ki!

Mi az amirol nem tudsz lemondani??

Hatha neked is tudok segiteni vmi alternativaval!:-)

46441. Karolinna (válaszként erre: 46437. - Csorenehomororsi)
2013. jan. 21. 21:33

Köszi a receptet! Külön jó, hogy ilyen egyszerű és gyors!

A 3 kis tejföl 3 poharas tejfölnek felel meg?

46440. Karolinna (válaszként erre: 46436. - Csorenehomororsi)
2013. jan. 21. 21:29

Nem olvastam az újabb könyveket, bár az, hogy a sült krumpli nem egészséges és nem fogyaszt azt a könyv nélkül is tudtam.:-D

Szerintem néha az "élvezetként" elfogyasztott egészségtelen étel belefér egy fogyókúrába, ha kis mennyiségben van és ritkán "bűnözünk". Sajnos az édesítők és egyéb szinezékek/tartósítószerek sem a legegészségesebbek, amik ugye benne vannak általában a fogyókúrás étrendben és ezeket kiváltani nem egyszerű. (főleg, aki édességfüggő, mint én.:-)

46439. csorenehomororsi (válaszként erre: 46438. - GasiIldi)
2013. jan. 21. 21:28

BARMILYEN!:-)

Hat meg akkor h fog csorogni,h arad ki a sutobol a mennyi illat!:-)

46438. GasiIldi
2013. jan. 21. 21:24

vááá ez nagyon tutin hangzik!

Csorog a nyálam:-)

Bármilyen pudingpor jó?

46437. csorenehomororsi (válaszként erre: 46434. - Karolinna)
2013. jan. 21. 21:22

TUROS SUTI LISZT NELKUL!!!

-1000 g turo

-2 csomag sutopor

-Vanilia aroma kb ket kupak

-Norbi zero cukor izles szerint,kostolgasd!!!!

-3 kis tejfol

-1 citrom reszelt heja

-3 csomag vanilias pudingpor

-6 tojas

Esetleg egy zacsi vizbe aztatott mazsola,ha nem este eszel belole:-)

Mindent osszekeverek,15-20 perc pihi hutobe!!!

Kivajazott tepsi(teavaj!!!)

200 fokon alul-felul sutes 10 perc

Majd 180 fokon 30 perc

Tuproba!

GARANTALOM H HAMAR ELFOGY MAJD!

Ja,felezni is lehet az adagot,en duplan csinalom ugy ahogy itt van,mert kulonben nekem nem jutna!!:-)

46436. csorenehomororsi (válaszként erre: 46433. - Karolinna)
2013. jan. 21. 21:15

Szia!orulok,h igy is szep eredmenyt ertel el!gratula hozza!

Csak lehet fele ido alatt is lement volna!a konyvre visszaterve!olvastad az Ujratoltve-t??8 ev telt el az elso konyv ota,ezalatt rengeteg kutatast vegzett,vegeztetett es orvos professzorokkal konziltalt a vilag minden tajarol!a 3-ast mint kodot KONKRETAN ELTOROLTE!!!FELEJTSE EL MINDENKI AKI EGESZSEGESEN AKAR ELNIIIIIII!!!!!!!

46435. csorenehomororsi (válaszként erre: 46434. - Karolinna)
2013. jan. 21. 21:11
Mindjart leirom!:-)
46434. Karolinna (válaszként erre: 46430. - Csorenehomororsi)
2013. jan. 21. 20:51
A sült alma nálam is kedvenc.:-)A túrós süti receptjét nem lehetne valahogy megkapnom?? :-D
46433. Karolinna (válaszként erre: 46407. - Csorenehomororsi)
2013. jan. 21. 20:48

Az első könyv szerint mindhárom kódú ételt lehet fogyasztani, csak a meghatározott időpontokon belül. Én rendszeresen (minden nap) ettem U2-es ételeket és ritkán U3-asat is. Igaz U3-as kajáknál az van írva, hogy akkor, amikor nagyon megkívánsz valamit, akkor inkább délelőtt együk meg. Ez nálam nagyon jól bevált, mert mindig tudtam, hogy reggel megehetem és így este már nem csábultam el. Ez lelkileg fontos és csak kb 2-3 hetente kívántam meg valamit, de akkor meg is ettem! :-) Az U2-est is próbáltam minimalizálni, de ettem főzelékeket (teljeskiörlésű liszttel), graham kenyeret...stb.

Így is nagyon szépen fogytam, ráadásul az utolsó 12kg-ot kb fél év alatt.

46432. Karolinna (válaszként erre: 46424. - Csokimorzsa)
2013. jan. 21. 20:41
A gyomrodra azért figyelj oda, mert ha nagyon sok zsírosat (pl.: sajt, felvágottak...stb) eszel az említett "szilárd" dolgok nélkül, az nem a legegészségesebb. Egyél hozzájuk párolt zöldségeket, azok is U1-esek.
46431. GasiIldi
2013. jan. 21. 20:20

igen-igen a fahéjas alma a legjobb édesség:-)

én a mikróba dobom be pár percre az almát és utána megszórom fahéjjal

egyetek alma-sárgarépa-narancs salátát fahéjjal és dióval megszórva (ha netán nem fogy el azonnal, akkor is eláll a hűtőben)

A cserpesnek van 25%os kapuvári natur sajtja ami olyan, mint a trappityu

46430. csorenehomororsi (válaszként erre: 46429. - Csokimorzsa)
2013. jan. 21. 19:37

Igen a teavaj egyes!!!gyeeekkorom ota imadom!szoktunk sutni toast szenyot is,sonka sajt,kis vaj,meg up1ketchap!istenien helyettesiti a pizza utani vagyunkat az a nyulos sajt..:-)

Dm-ben,sparban,intersparban,tescoban lehet bulgurt kapni!

Porbol is szoktam pudingot,de imadja az up1-est is!lehet dr o-t v barmilyet,csak norbi zerot adok hozza!meg van egy isteni turos suti receptem ami nem liszttel,hanem vanilias porral van!heti egyszer mindenkepp kell csinalnom!meg palacsintat szoktam,madartejet,keksztekercset...a simat a lekvarjaval kenem meg,a kakaost kokuszkremmel( teavaj,zero cukor,kokusz!)10 perc alatt elfogy kb! Konkretan felre kell rakjak magamnak,h ehessek belole!!:-):-):-)

Almaslepenyt is sutottem mar!MENNYEI!!

A kedvenc turbogyors edessegem -

-Almat kicsutkazni meghamozni,felkoxkazni,fahejjal megszorni suto 180 fok kb 15-20 perc!ez a BUNTETLEN DESSZERT!ES A LEGOLCSOBB!!!

46429. Csokimorzsa (válaszként erre: 46426. - Csorenehomororsi)
2013. jan. 21. 18:47

A teavaj 1-es? Mert akkor legalább nem lesz száraz a Norbikenyerem...A Bulgurról még talán nem is hallottam, de utánanézek, és akár ki is próbálhatom...Az is 1-es?

A pudingot milyen porból csinálod? Update pudingporból, vagy Dr. Oetker-ből?

És remélem tényleg csak azért gebelgek mert pucolódom...majd figyelem magamat.

46428. Ariettina (válaszként erre: 46423. - Csorenehomororsi)
2013. jan. 21. 18:40

hahó, valószínűnek tartom, úgyhogy reggel fogok enni egy-egy abonettet, hamletet a sonkához, egyébhez, uzsira, tízóraira meg joghurtot, almát és többet kell innom...

másfél liter víz a munkahelyen ma fogyott el, és múlt hét kedden vettem... az elég gyér....

46427. csorenehomororsi (válaszként erre: 46425. - Vanilla69)
2013. jan. 21. 18:39
En is cipelem magammal mindenhova a 2l-es vizem!2-3 l a minimumom naponta!nem is vizesedem!!:-)
46426. csorenehomororsi (válaszként erre: 46424. - Csokimorzsa)
2013. jan. 21. 18:37

Ez azert van,mert pucolodsz!ami evek alatt lerakodott belsarkent,azt most a sok rost kipucolja!!

Normalis!

A barnarizst is lehet helyettesiteni BULGURRAL!kicsit draga...de funi!olyan mint a rizs meg a tarhonya kevereke!

Kenyeret egyel csak up1-est!600 ft /12 szelet,de jettonknek eleg a ferjemmel,ha azt elosztod bapi 6szelet!az mar laktat!300 ft fejenkent,de kb 5*ennyit elb.sztunk mar bocsanat a pekssgekben naponta!

Minden reggel csinalok neki teavajas sonkas sajtos cukkinis uborkas salatas szenyot norbi majonezzel,es a 6szelet eleg neki ugy,h 4 utan ebedel itthon ha hazajon,es ugy jol lakik,h ennyit bir enni!

Max lekuld meg par pudingot!es FOGY!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook