Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Kedves Orsi!
Most csinálom a túrós sütit és kellene egy kis segítség. Az normális, ha folyékony az állaga összekeverés után?
Jó beindult a fórum :)
Gratula mindenkinek, aki szépen fogy...
Nekem most beállt a hátam, így szerda óta nem tudtam tornázni :((( Remélem hamar elmúlik, mert már hiányzik...
ez is fincsi lehet:-)
jó éjszakát én is megyek
Na,en nyugovora terek kedves forumtarsaim!holnap ugyanitt!:-)
Varom majd a velemenyeket!
Babos:
Ez inkább egytálételként funkcionál nálam, akkor jó, ha nem túl leveses, hanem tényleg olyan állagú, mint egy "főzelék".
Hozzávalók:
300 g Cukkini
300 g Sárgarépa (nyers)
100 g Borsó
3 darab Paradicsom (elhagyható, amíg drága)
2 gerezd Fokhagyma
Fűszerkeverék
5 dl Paradicsomlé
800 g Főtt bab
1 evőkanál Nyírfacukor (vagy zéró cukor)
Elkészítés:
1. A babot megfőzzük (előtte egy napot érdemes áztatni). Akkor a legfinomabb, ha különböző típusú babokat használunk. Ha sietek egyszerűen két (400g-os) babkonzervből készítem (lemosom, lecsepegtetem felhasználás előtt).
2. Tisztítsuk meg és szeljük kis kockára a zöldségeket: cukkini, sárgarépa, (lehámozott) paradicsom.
3. Az 500g passzírozott paradicsomot feltesszük főni az előkészített zöldségekkel. Tegyük bele a babot, borsót és a megtisztított fokhagymagerezdeket, valamint a fűszereket. Fűszerként használjunk oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet gazdagon és egy csipetet a korianderből és borsból. Enyhén sózzuk meg. Szoktam még rakni bele egy lapos evőkanál nyírfacukrot is.
Megjegyzés: a passzírozott paradicsom a receptben sűrűbb egy paradicsomlénél, de hígabb a paradicsom sűrítményeknél. Dobozost szoktam venni (gyors és olcsó megoldás :-)
4. Főzzük össze a hozzávalókat, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 20-30 perc) és már tálalhatjuk is.
Sose marad nalunk semmi....:-)
A ferjem egy nap megeszik 3 liter tejbol jeszult madartejet meg ilyenek!de mindjuk fogy meg igy is...nincs mertek!!:-)
igen, de így nyers és nem tudod eltenni
már, ha megmarad:-)))
ez nagyon jól hangzik!
és ugye félpuhán up1 szétfőve up2 a lencse?
amúgy meg a lényeg,hogy ebédre jöhet:-)
En almaszoszt ugy szoktam gyorsan ugyesen csinslni,h az almat robotgepbe,citromle +pici reszelt hej,fahej ohne cukor!aztan hajra....nem kell suritgetni meg fozocskezni!;-)
Lusti vagyok imadom a gyorsat es finomat!
egy teáskanálnyit csomómentesen hideg vízzel keverj el, és kevergetve az almát fokozatosan öntsd hozzá, mert lehet nem kell mind bele.
Ha híg marad csinálsz még egy adagot.
A zselatin is jó - én pl hidegtálakhoz használom és a kocsonyát is azzal csinálom, mert csak combból főzöm - mást nem eszünk meg
Fel kilo csirkemell
Fel kilo lencse(elozo este beaztatva)
2 fej vori hsgyma,fokhagyma,piripaprika,si
A kockara vagott csirkebol pori alapot kedzitunk jo surure!
Izles szerint fuszerezze mindenki!a lencset felrakom foni sos vizben,forrastol szamolva kb 20 perc!fel puha lesz!
Felet lerakom egy tepsibe,v jenaiba,kinek mi tetszik!raboritom a porkoltet,arra a maradek lencse!
Osszekeverek egy nagy tejfolt egy tojci sargajaval,a tetejere rakom es vastagon reszelt sajt180-200 fok fel ora!
Ez a bepi-behu jategoria volt nalsm!isteniiiiiii