Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki? (beszélgetés)
Sziasztok!
AZ lenne a kérdésem, hogy a zabpehely és a zabkorpa 1-es kód?
Én pl úgy csináltam a rántott húst, hogy zabpelyhet aprítógépben megőröltem, abban megforgattam, majd tojás és végül lenmaggal kevert zabkorpa. Így jó?
Szia Vivienke! Nálunk is hideg van :)
A lisztet Ti keveritek be? Lehet tudni miből mennyit?
Minden bűnözőnek ejnyebejnye!!!! :))))
Sziasztok!
Jelentem, megmaradok, már csak ritkán köhögök (de akkor k...ára)
Karácsony! Mit főzzek, hmmm! Előtte nekem még 14-én lesz egy szülinapi bulim a kisebbik tündérkémnek, elég lesz arra valami menüsort összekreálni, de megoldjuk.
Rizs helyett pl. én magamnak kölest szoktam csinálni, még a vendégek is csípik. Az pedig tudomásom szerint 1-es.
Tegnap ebédre mákos nudlit csináltam a családnak, magamnak pedig palacsintatésztában sült fűszeres szójaszelet gombamártással. Tök jó volt. Persze Norbis liszttel + egy kis zabpehelyliszttel készítettem a pal.tésztát.
Mi is feldíszítettük a konyhát-étkezőt, nagyon hangulatos.
Csajok! Nem a reklám helye, de ha beruháztok Szoó Judit 3. könyvére (Kilófaló lakomák), fullon van diétás sütikkel, főleg karácsonyival. Bejgli, zserbó, szaloncukor, és még egy csomó minden. Így Ti sem maradnátok ki a jóból.
Gondoltam rátok a rétes evés közben :)
Ünnepek?! Épp ma diszitettük fel a teraszt...Csak kár, hogy hó helyett eső esik... :(
Ünnepekre milyen kajcsit csinálok? Hm..még nem is gondolkodtam rajta... Talán egész pulykát...de várom az ötleteket :)
Na igen, egy kilócska, de ez is valami :))) A másik hárommal együtt már egész jó ahhoz képest, hogy most kezdtem tornázni és ebédre 2-eseket eszegetek. Persze jóval alul marad Norbi ígéretéhez képest.
Én a legutóbbi tortás bulin nagyon ügyi voltam, egyetlen falatot ettem csak és meg bírtam állni, hogy netovább... a pogácsa, meg a többi rágcsa még csak meg se kísértett.
A rétes jó ötlet, meggyeshez mit teszel, mert ugye a gríz is már 2-es a morzsa meg ugye 3-as.
Képzeljétek, csinálok túrós és meggyes rétest :)
Már alig várom, hogy kész legyen :)
Direkt nem irtam kilókat, hogy furdaljon titeket a kiváncsiság, hogy vajon a többi versenyző mennyi fogyással érte el a helyezetét... :)
Nem jó igy? :)
Összetevők
1 l tej
0,5 kg túró
6 dkg vaj
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
Ízesítésnek:kömény
fokhagyma
kapor
zöldfűszerek
Elkészítés
A tejet a túróval összeforraljuk, majd sűrű szitán vagy ruhán lecsöpögtetjük.
A olvasztott vajat a tojással és a szódabikarbónával összekeverjük. Beletesszük a lecsöpögtetett túrót és kb 10 percig állandó kevergetés mellett összefőzzük. Muffin formában hagyjuk kihűlni.
Minél tovább áll, annál keményebb lesz, sőt másnap reszelhető állagúra válik.
Ízesíthetjük a fent felsoroltak valamelyikével vagy magunk által kedvelt fűszerrel. Sót csak akkor tegyünk bele, ha nagyon sósan kedveljük! (Mielőtt a formába tesszük, kóstoljuk meg.)
Ha valaki egyszer megkóstolja, soha nem vágyik a bolti sajtra!