Németjuhász imádók ide! (beszélgetés)
tonnni!
így van,nyugodtan kezdheted,először az alapengedelmességi feladatokkal,aztán,amit elvársz még tőle!folyamatosan tanul,sok játék beiktatásával,és ami fontos!!a jutalmazás!!!sok sikert!!kép?
A labda visszahozása is egyszerű. Gerjeszd rá a labdára, hogy játszani akarjon vele. Dobáld el neki, és játszatok egy kicsit. Mivel ismeri a gyere parancsot, menj egy kicsit távolabb tőle és hívd, miközben nála a labda. Ha odamegy jutalmazd és dicsérd. Jutalomért cserébe oda fogja adni a labdát. Majd megint dobd el és gyakoroljatok.
Egyszerre ne akard mindenre megtanítani, mert belezavarodik. Csak sorjában. Ameddig élvezi. Az előző hozzászólásomnál ,,inget,, helyett INGERT akartam írni
a németjuhász nagyon tanulékony,könnyen idomítható fajta.az enyém játszva megtanult mindent.
Niko-t nagyon hamar elkezdtem tanítani,és játék közben rengetgeget tanul!ez fontos neki,mert ez a faj henyéléssel megőrülnek..az enyém ezeket tudja pl:ül,fekszik,feláll,ezek átmenete egymásból a másikba,visszahívás,elküldés,csibész,helyből felugrás,akadályugrás,és egyéb mindennapi hasznos parancs.sokmindent megtanulnak!
Ismerjük az alapokat: ül, fekszik, feláll, idejön stb.
De vannak különleges parancsok is, mint igazodj, ugorj, kússz, pörögj, futás stb.
Argosz kb 30-40 különböző parancsot ismer. Írd meg, h. mire szeretnéd megtanítani és ha tudok segítek.
Ne izgulj! Ha még fiatal, majd izmosodik. Nézd meg, hogy mennyi a tápértéke az eledelének, és milyen mennyiséget ír a kutya súlyának megfelelően! Ha nagyon nem akar terebélyesedni, lehet, h. élősködők vannak benne. Megesik év közben is az ilyesmi.
Az én kutyusom 47 kiló, de volt már több is :).
69-70 cm marmagasságú, tudom kicsit nagyobb, mint a standard, de én így szeretem :). A tiéd mekkora?
igen,sikerült,meglestem!szép,masszív,rámás kutya!!hány kiló?és milyen magas?az enyém nem akar megszélesedni,pedig amennyit eszik..viszont nagyon erős..
Az én kutyám Nikodémus,egy próféta volt.
szia!
képet láthatunk?az enyémet a nevemnél láthatod a képeim közt!az én kutyám is hasonlóan "doktor",nagyon okos,viszont jóval fiatalabb..a Tiéd már komolyabb,felnőttebb.!
szia!
egy fajta vitaminkészítmény elég neki,ha abban sokféle vitamin van,széles a skálája.hát az késöbb jelentkezik,ha csípőbaja lesz.a mozgásán,a far lejtésén veszed észre,rosszabb esetben húzza a lábait.nem tudom,tenyésztőtől vetted-e,a szülők dp-szűrtek-e.reméljük nem lesz baja.az enyémnek ezidáig semmi,gyönyörűen mozog,aktív,jó erőben van.a székletén is látod,hogy jól eszik-e.
ez csak egy tipp:ha majd egyszer adsz neki enni,fél éves kora után,ha minden oké,akkor az inkább este legyen,és lehet akkor jobb lenne ha akkor kapná meg a konzervet.(most télen,ha kint tartod,egyébként is jó,ha többet eszik.de ez igénye is.)van képed róla?
Poén akart lenni...
Nekem mindenesetre A Kutya a német juhásznál kezdődik és ott is végződik. Persze, van még, amelyik tetszik, csak én olyat nem szeretnék. Ennyi. Nagyon tetszik pl. a dán dog is..., de ahhoz pénztárca is kell...:))
elég a sima multivitamin szerintem.a csípőprobléma ha lesz is nála,javarészt genetikai alapokon fekszik.
mennyi tápot adsz neki?falva eszik a kutyád,vagy rendesen,kényelmesen?
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit és mit adtok enni egy felnőtt németjuhász kutyának?
- Hatéves németjuhász kutyánknak mitől hullhat a szőre abnormálisan?
- Mik a tapasztalatok a németjuhász kutyáról?
- A bordeaux-i dog mennyire veszélyes más kutyákra? Pl., ha átszökik a szomszéd németjuhásza, ami egyébként nem támad, akkor gond lehet?
- Hogyan lehet összeszoktatni egy németjuhász kutyát egy babával?
- Egy éves németjuhász