Nem vagyok átlagos! (beszélgetés)
"Szerintem az a baj, h az emberek nagy része azt hiszi, aki vékony az egészséges és akinek túlsúlya van az igénytelen és beteg is. Ezt sugallja a média nagyrésze sajna. Sokszor egy 80-90 kilós ember sportosabb, mint mondjuk egy 40 kilós."
Amíg egy állásinterjún két azonos képességű ember közül a szemre csinosabbat választják, addig ez így is marad. Soha ilyen fontos nem volt a külső, mint napjainkban.
Nincs 23 kg plussza, esetleg 10.
:)
Persze, a betegségek esélyeit csökkenteni kell, ez egyértelmű. De sajnos sokszor bármennyire is igyekszik az ember, a genetika és a betegségre való hajlam közbeszól. Az én apukám 130kg volt, nem volt cukorbeteg és 59 éves koráig még orvost is alig látott, nem volt tipikus "kövérbetegsége". Aztán kiderült, hogy tüdőrákja van és három hónap alatt meghalt, pedig soha sem dohányzott sem ő, sem senki más a családban. Ezt örökölte a nagymamámtól, aki szintén tüdőrákban halt meg, úgy hogy tiszta levegőn élt faluban és életében egyetlen szál cigit sem szívott el. A dédnagyapám pedig 96 évesen halt meg, ő meg úgy dohányzott, mint a gyárkémény.
Na, ezzel csak arra akartam célozni, hogy a hajlam és a genetika számít elsősorban.
Nem súlyhoz köthető, de nagyobb az esély.Mint ahogy a dohányzásnál is nagyobb eséllyel kapsz tüdőrákot.Az miért félelmetesebb másoknak,mint a cukorbetegség?
Az elhízás betegség,és sok a következménye.Sokan nem tesznek ellene,mert elég lassan jönnek a tünetek, aztán csak hopp....már késő!
elmeséljem nektek, hogy Egerszegi Kriszta is cukros lett a 2. terhességénél? igaz ő csak terheségi és később nem volt gond. sajnos ez nem a súlyhoz, vagy a mozgáshoz kötött betegség.
csak aki elhagyja magát annál mégis lehet baj.
Igaz ez így van. De mennyivel nagyobb az esély rá, h cukorbeteg leszel a túlsúlyod van??? Nah ez a nem mind1.Mindennap félve fekszem le, h apukámmal mi lesz. Azt mondják a cukorbetegségre, h lassú halál.
Ha ha egy mód van rá, mindenki próbálja csökkenti ennek esélyeit szerintem.
Nekem gimiben volt egy osztálytársam, aki cukorbeteg volt és véletlenül sem volt rajta egy deka felesleg sem. Magas és vékony lány volt. Szóval, nem biztos, hogy csak a kövérek cukorbetegek. Pl, Erős Antónia is cukorbeteg és hol van rajta felesleg? Sehol.
Nem mindenki beteg, aki teltebb és nem mindenki egészséges, akinek tökéletes alakja van.
nah most olvastam végig az összes hozzászólást.
Szerintem az a baj, h az emberek nagy része azt hiszi, aki vékony az egészséges és akinek túlsúlya van az igénytelen és beteg is.Ezt sugallja a média nagyrésze sajna. Sokszor egy 80-90 kilós ember sportosabb,mint mondjuk egy 40 kilós.
De ez nem jelenti azt szerintem, h a túlsúly az normális és fogadjunk el magunkat így ahogy vagyunk.Sok embernél nem az egészség az elsődleges szempont, hanem az esztétika.Főleg ha fiatalabb az ember.Gyerekkorom óta kövér vagyok.Volt rá 25 évem hogy elfogadjam magam,de nem ment.Nem hiszek benne, h aki túlsúlyoz az eltudja magát fogadni.Tenni kell ellene.Nem kell girhesre fogyni,de tenni kell ellene.
szar dolog éjszaka közepén felkelni arra, h iszonyat dobog a szíved és levegő után kapkodsz...és nem egyszer.Gondoljatok bele, ha fiatalon ezek a jelek, h valami nem stimmel, mert a szervezeted segítségért kiabál, akkor mi lesz később??? 30,40,50 évesen???
Apum is cukorbeteg....nem kommentálnám.De senki ne akarja.
én azt hiszem az anorexiaprobléma elsősorban a tiniket érinti (sajnos...) nem hsizrem, hogy egy 30-40-50-es nő ezt választja, bár a bulimia már esélyes...
és nem a 30 feletti pasik fognak vállfalányokat választani...
én értem, hogy túlzásokba nem szabad esni, én leszek az utolsó, aki lemond a jóízű evésről...
de ha csak 1-2 műsort megnéztek a lifenetwork-ön akkor elég sok betegséget megismerhettek, amiket kizárólag a túlsúly és hibás étkezés generál.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Szerintetek ezért nő az átlagos testmagasság ?
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Átlagos képességű vagyok, mégis dolgozni szeretnék!
- Macskáknak elég átlagos munkanapon, alvási időt levéve 4-5 óra, hogy otthon vagyok ?
- Miért nyújtok mindig átlagos szintet, miért nem vagyok motivált?